Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Artur28

Dziewczyna Rosjanka

Polecane posty

Gość Tatiana T
Bumbumshoko wszystkie egzaminy zdawałam w Rosji , i na podstawie tamtego świadectwa zostałam przyjęta do UJ. Miałam dobre oceny. A co do rosyjskiego? możemy porozmawiać , nie ma problemu kto zaczyna? Ps. mnie też dziwią polacy którzy robią błędy w swoim ojczystym języku

Zdesperowana :D No właśnie chce wiedzieć, bo u mnie jest przekichane z dostaniem się na studia (Wrocław) to może podam sie za rosjankę i jakoś łatwiej się załapie XD

Gość Tatiana T
Oczen pieczalno shto ludi kotoryje menja nie znajut ocenivajut , tolko potomu szto ja ruskaja devushka.

Zdesperowana :D No właśnie chce wiedzieć, bo u mnie jest przekichane z dostaniem się na studia (Wrocław) to może podam sie za rosjankę i jakoś łatwiej się załapie XD

Gość jhlkhkhkh
przestanta ujadac, suki do budy :D

Gość Tatiana T
zdesperowana housewife na sledjshij raz kak shtoto napishesh podumaj nieskolko raz...a to glubo zvuchit potom

a tak wogole w rosji mature zdaje sie majac 19-20 lat bo oni maja o jeden rok wiecej nauki od polskich dzieciakow. wiec tatiana majac 19 lat nie mogla by byc na II roku. ale moze znowu sie czepiam..

Gość aaaaaaafily
Tatiano piszesz ze jesteś tu dwa lata (wyjechałaś po zakończeniu szkoły średniej) więc jak możesz mieć 19 lat?

(ale mi się powysyłało po kilka razy to samo, wybaczcie :/) To Tatiana ty już na drugim roku? Odpiszesz mi jak się dostałeś czy nie? :o

Gość Tatiana T
Bumbumshoko na początku myślałam że będzie nam się miło tu pisało ale teraz widzę że to były kpiny z twojej strony w moim kierunku. Jeżeli uważasz że dostałam się na ten kierunek tylko dlatego że jestem obcokrajowcem to mylisz się, musiałam zdawać takie same egzaminy u siebie w kraju jak Ty tutaj, jedynie miałam jeszcze do nauczenia język obcy w którym będę studiować.

Gość Tatiana T
tak już na drugim jestem

Nie nabijam się :o Poprostu ciekawi mnie na jakich warunkach przyjmują obcokrajowców. Czyli pisałaś rozyjską maturę, więc tak samo jak polską przelicza się z % na punkty, 1%=1 punkt. Więc od ilu przyjmowali na dziennikarstwo (to są dzienne studia o ile się nie mylę, tak?)

Gość Tatiana T
nie:)) nie pisałam żadnej matury u was w kraju:) wszystkie egzaminy miałam u siebie i na podstawie tamtych ocen miałam punktację. Tak to są dzienne studia

Gość Tatiana T
aaaaaaafily jakbyś była bardziej zorientowana to byś wiedziała że szkołę średnią w Rosji kończy się w wieku lat 17 Czy wy orientujecie się co się dzieje po za granicami Polski??:) czy tylko to co tutaj się dzieje

Gość Tatiana T
zdesperowana housewife teraz to już się nie dziwię dlaczego nie będziesz miała wyższego wykształcenia :) Ty na podstawowej się zatrzymałaś chyba:) Zawiść u Ciebie się przejawia do mnie:) i nie zaprzeczaj:)

Gość szkoła średnia
7 lat + 11 lat nauki = 18 no chyba że poszła do szkoły w wieku 6. lat poza tym, pisowni polskiej i charakterystycznych zwrotów nie da się nauczyć w ciągu 2 lat :)

Tatianko ale po co Ty sie tłumaczysz tym tępym babom? zazdroszczą Tobie i tyle, a mają czego. jakie masz plany na weekend? Masz może gg ?

"nie nie pisałam żadnej matury u was w kraju wszystkie egzaminy miałam u siebie i na podstawie tamtych ocen miałam punktację. Tak to są dzienne studia" No ja to wiem, tylko od ilu punktów przyjmowali? I po skończeniu studiów chcesz pracować w Polsce czy wrócić do Rosji?

Gość Tatiana T
:) to zapraszam do Krakowa, nie wiem jak mam udowodnić że jestem Rosjanką:) powiedz

Gość Tatiana T
Bumbumshoko nie nie, ja nie chce tutaj zostać:) może wrócę do Rosji, a może gdzieś dalej do Europy pojadę, ale tutaj nie chcę się zatrzymywać.

Gość Tatiana T
zdesperowana housewife :) widzę że dziwi cie że ktoś potrafi perfekt twój ojczysty język,:) i nie tylko ten język

Gość Tatiana T
Mam gg :)

tatiana --> a ty skad wiesz ze ja nie mam wyksztalcenia wyzszego? nawet nie smiem twierdzic ze jestes brzydka czy cos, moze nawet jestes calkiem ladna i madra tylko nie rozumiem po co ten podszyw? w rosji system szkolnicta wyglada tak :w wieku 6 lat najpierw 3 lata jakiejs szkoly takiej przygotowawczej czy tam podstawowej, potem 6 lat nauki w glowenej szkole, potem srednia 2 lata i jak chcesz isc na studia to musisz skocznyc jeszcze taka dyplomowa 2-3 lata. matura wypada wtedy w wieku 19-20 lat. zainteresowanych wysylam na google. albo czekajcie znajde wam.. www.hanse-parlament.eu/mediabig/360A.pdf

Gość szkoła średnia
ale zdawałaś maturę międzynarodową IBO czy EB?

"Bumbumshoko nie nie, ja nie chce tutaj zostać może wrócę do Rosji, a może gdzieś dalej do Europy pojadę, ale tutaj nie chcę się zatrzymywać." Heh nie dziwie się, a poza polskim jakie języki znasz?

tatiana --> a ty skad wiesz ze ja nie mam wyksztalcenia wyzszego? nawet nie smiem twierdzic ze jestes brzydka czy cos, moze nawet jestes calkiem ladna i madra tylko nie rozumiem po co ten podszyw? w rosji system szkolnicta wyglada tak :w wieku 6 lat najpierw 3 lata jakiejs szkoly takiej przygotowawczej czy tam podstawowej, potem 6 lat nauki w glowenej szkole, potem srednia 2 lata i jak chcesz isc na studia to musisz skocznyc jeszcze taka dyplomowa 2-3 lata. matura wypada wtedy w wieku 19-20 lat. zainteresowanych wysylam na google. albo czekajcie znajde wam.. www.hanse-parlament.eu/mediabig/360A.pdf

Gość lilam
To, że Was - beznadziejnych, zapuszczonych, niewymytych i nieogolonych facetów żadna porządna dziewczyna nie chce, to jeszcze nie oznacza, że takich nie ma. Najłatwiej powiedzieć, że w Polsce nie ma fajnych dziewczyn, bo wtedy jesteście usprawiedliwieni, że jesteście sami. A może to po waszej stronie leży problem?