Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana 89..,

Wypadanie włosów. Pomózcie !!

Polecane posty

Gość Załamana 89..,

Witajcie ! Mam 21 lat i od jakiegoś czasu ogromny problem z włosami ... Ostatnio zauważyłam, że mi się bardzo przerzedziły :( A włosy mam długie, nieco za połowę pleców, nawet jak ich dotykam to czuję , że są jakieś takie rzadkie. Ogólnie dbam o włosy i do niedawna były w dobrej kondycji. Jednak jakieś 4 mies. temu zafarbowałam je na czarno (naturalnie mam jasny brąz) potem farbowałam jeszcze odrosty , czy to może być od tego ?? Nie wiem co mam robić ... i od czego mi się to mogło stać, włosy zawsze miałąm geste, jestem załamana... Pomozcie :(

pewnie od farby... odżywki kup na zniszczone włosy. polecam pić drożdże i jeść cebulę.

Gość Załamana 89..,
Dziękuję, odżywki zawsze jakiejś używam, a możesz coś polecić szczególnie ?

Gość fgfdgdfgfgg
czy bierzesz pigułki antykoncepcyjne?

heh, wiesz ja farbowałam na bardzo ciemny brąz, niemal czarny i tak samo włosy zareagowały... musiałam ściąć na jeżyka prawie i już więcej nie pofarbuję taką farbą... włosy odżyły... tak... mnie bardzo cebula pomogła, dawałam do wszystkiego, do kanapek i sałatek. poza tym możesz sobie kupić tabletki w aptece np skrzypovita lub coś podobnego. maseczki możesz też zrobić z jajka i piwa lub avocado. przepisów jest na necie całe mnóstwo.

Gość a slyszalas o suplementach die
ty?trzeba je brac cierpliwie 3-4 miesiace zeby byl efekt.odzywki ani waxy mnie osobiscie wcale nie pomogly tylko belissa.ona jest najlepsza.nie zrazaj sie jezeli zaczniesz dostawac wypryskow.to normalna reakcja organizmu bo bedzie ci sie skora oczyszczac.

Gość Załamana 89..,
Nie, nie biorę tabletek antykoncepcyjnych. Z suplementow diety stosowałam kiedyś Skrzypovitę, ale to dawno było i wtedy miałam włosy w dobrej kondycji. Belissy nie brałam, ale jutro wybiorę się do apteki i kupię, skoro polecacie.

mnie pomogla dodatkowo bedziesz miala po niej piekna skore i poaznokcie mocniejsze generalnie capivit jest bardzo slaby a wlosy na jesieni zima i z poczatkiem wiosny zawsze wypadaja

do;kasiula1983 a bralas belisse?jak nie,to sie nie wymadrzaj

Gość Załamana 89..,
Dziękuję za rady, mam nadzieję, że mi to coś pomoże ... Jeszcze nigdy mi w takich ilościach włosy nie wypadały, w sumie nie zauważyłam żeby mi aż tak bardzo wypadały, ale czuję, że mi się mocno przerzedziły... Wczoraj oglądąłam je dokłądnie w lustrze i się przeraziłam, jednak u nasady mam włosy jasniejsze i może to też potęguje to wrażenie ? Zrobilam straszny błąd , że pofarbowałam włosy na czarno :/

Gość pytanie mam rowniez
Czy Belissę można brać rownocześnie z Drominem ?

ja nie bralam tego Drominu wiec nie wiem...

Gość pytanie mam rowniez
A co powiecie na taki zestaw : Szampon Garnier Neril Odżywka WAX do wlosow łamliwych i wypadającyh Cynk w tabletkach Magnez Belissa/Dromin (drożdże w tabletkach) Pomoże to ?

Drominu nie bralam wiec nie wiem,wax nic nie zdzialal-tez...

jak macie watpliwosci to poczytajcie w ulotkach tego Drominu czy mozna laczyc go z innymi suplementami.ja poszukam teraz o Drominie.

Gość pytanie mam rowniez
Czyli co ? sama belissa Ci pomogla ?

mnie tak...!

ale jak juz pisalam tylko przy regularnym lykaniu daje efekty.trzeba to robic 3-4 miesiace

Gość jkbckdbcksacksbvc
nie farbuj włosów !!! ja tez kiedys miałam farbowane na czarno i były strasznie poniszczone .. teraz aktualnie farbuje na blond pasemka .... i sa 2 x grubsze .. ładniejsze

Gość rurki biodrowki
A co sądzicie o Skrzypovicie ? Ja widzialam w reklamie Inneov na wypadanie wlosow, ale troche drogie to cholerstwo :/ Używal ktos ? szkoda byloby wydac prawie 8 dych na marne :classic_cool:

Gość wedlug mnie skrzypowita jest s
trasznie przereklamowana i zbyt slaba...

Gość do;jkbckdbcksacksbvc
rozjasnienie niszczy wlosy w rownym stopniu jak pociemnienie.najdelikatniejsza jest henna.

Gość nie do końca tak
Rozjaśnianie włosów niszczy je bardziej, aniżeli przyciemnianie. Choć każda farba ma wpływ na włosy... Najbezpieczniejsza jest henna, jak już się chce zmienić kolor.

Gość argan olej
wmasowuj olejek arganowy kosmetyczny, ja jestem zszokowana efektami, wlosy piekne i odrastaja

Gość Pani Dochtór
Załamana 89.., Sprawdź tarczycę. Jednym z objawów niedoczynności tarczycy jest właśnie wypadanie włosów. A także m.in.: sucha skóra i senność.

Gość Szaramara
Jak bylam podlotkiem to mi wlosy zaczely wypadac garsciami. PIerwsze co zrobilam to do lekarza, drugie - obcialam na chlopaka. Lekarka mi zapisala 2 rzeczy - krople do wcierania w skóre glowy i tabletki na wzmocnienie wlosów i paznokci. Nie pamietam za chiny jak one sie nazywaly, ale pamietam, ze te tabsy byly takie jak witamina c tylko, ze w rózowej powloce. I po jakims czasie mi przestaly wypadac.

Gość Załamana... 89
Poczytałam o tej niedoczynności tarczycy i raczej tego nie mam, skórę mam w porządku nie jest sucha , nie jestem senna i mam normalne, regularne miesiączki. Ale jeśli ta Belissa i inne cuda mi ne pomogą, to wybiorę się do lekarza...

Gość Załamana...89
Tak sobie myślę, że ostatnio dużo piłam kawy, więcej niż zwykle, czy to może być od tego ?? Odstawiłam kawę, kupiłam dziś w aptece magnez, belissę i szampon Moc Natury WAX do wlosow słabych ze sklonnością do wypadania. Mam nadzieje, że to poskutkuje !