Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ananan0138

bol porodowy

Polecane posty

Gość pani doktorowa
ja mialam bóle okropnie bolesne tez wlasnie po podaniu oksy, ale poród nie postepowal, musieli mi ja podac

ja miałam skurcze co 5 min. przez 2 doby a rozwarcie - max. do 3 cm. Chcieli dać oksytocyne, ale bałam się (po czytaniu na kafe). W końcu mnie przekonały. W ciągu pół godz. miałam już pełne rozwarcie, a po 1,5 godz. urodziłam. Nigdy prze nigdy takiego bólu nie czułam. naprawdę ciężko opisać jak to boli. Ale boli boli i przestaje :) U mnie było już cacy po godzinie (mino iż miałam 30 szwów, szwy na szyjce, zszywał mnie lekarz, bo położna się bała). Ale dobrze jest - zero dyskomfortu, zero zmian w wyglądzie, zero odczuwania szwów czy cięcia podczas sexu.

ja miałam skurcze co 5 min. przez 2 doby a rozwarcie - max. do 3 cm. Chcieli dać oksytocyne, ale bałam się (po czytaniu na kafe). W końcu mnie przekonały. W ciągu pół godz. miałam już pełne rozwarcie, a po 1,5 godz. urodziłam. Nigdy prze nigdy takiego bólu nie czułam. naprawdę ciężko opisać jak to boli. Ale boli boli i przestaje :) U mnie było już cacy po godzinie (mino iż miałam 30 szwów, szwy na szyjce, zszywał mnie lekarz, bo położna się bała). Ale dobrze jest - zero dyskomfortu, zero zmian w wyglądzie, zero odczuwania szwów czy cięcia podczas sexu.

Gość sylwunia_.
Skórcze rozwierające bolą potwornie, nie ma co ukrywać. To nawet nie jest ból. To raczej uczucie jakby cię od środka miało rozerwać. W sumie to nie boli to tak jak np skaleczenie czy wyrywanie zęba. Ten ból jest tępy, idący od środka, narastający , z wyraźnym szczytem, a potem opadający i coraz słabszy. Tak jak ktoś napisał - w przerwach między bólami nie czuje się nic. Ja do 4 cm mogłam chodzić i rozmawiać, od 4 do 6 trzymałam się już sali porodowej choć nadal wykazywałam jako taką aktywność, od 6 do 10cm było już kiepsko i generalnie odchodziłam od zmysłów. Bóle parte są mniej dokuczliwe choć jest to bardzi dziwne uczucie... Zresztą tą część porodu wspominam super. Jest męczaca bo trzeba przeć ze wszystkich sił a to naprawdę ciężka praca ale towarzyszy jej ogromna ekscytacja i adrenalina i jakieś takie uczucie że jeszcze chwila a dziecko będzie w moich ramionach. A już najdziwniej jest jak główka wyjdzie na zewnątrz a reszta wciąż siedzi w środku... zabawny widok i jakiś taki surrealistyczny... A potem dziecko się rodzi i to jest przecudowna chwila.

Gość saleminka8
nie do opisania! :P ale do przeżycia :P ja myślałam,że będzie mnie bolał cały brzuch tak jak podczas skurczy braxtona tylko że silniej,ale bolało mnie całe podbrzusze tak mocno,że hmm nie do porównania i opisania,jak zamkłam oczy to myślałam,że odlatuje :) hehe i po kilkunastu godzinach zdecydowano o cesarce bo "mały" za nic nie chciał wyjść:P

Gość saleminka8
sylwunia_. ja też jakoś do 4cm chodziłam,a raczej siedziałam na kiblu bo rozwarcie szybciej postepowało hehe wolałam to niż piłke :P u mnie nawet na początku partych bolało okropnie...darłam się jak głupia,ale bez przesady.Mały krzyk pomagał mi nie myśleć o bólu :) a parte hmm jeden za drugim i nawet nie było czasu na odpoczynek i po 2 godzinach partych i zero postępu porodu i jak lekarz stwierdził"dziecko źle sie ułożyło" (wysokie proste stanie główk) i wielkość maluszka uniemożliwiła mi rodzenie siłami natury i tak z skuczami co chwilkę wieźli mnie na salę oparacyjną :) no i w koncu po 16 godzinach przyszedł na świat mój okruszek 4200g i 57cm :) ech odrazu zapomniałam jak to bolało :)

Gość saleminka8
i sex po cc mnie bolał :P tak jakbym przeżywwała swój pierwszy raz poraz drugi ehe

Gość ananan0138
powiem szczerze ze mnie usokoilyscie a nie przerazilyscie :D dzieki za odp:*