Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

smierc mozgu prosze o odp

Polecane posty

Go艣膰 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

wita niedawno moja kolezanka powiesila sie. ktos to zglosil i gdy dotarlo pogotowie renimowali ja 40 minut. teraz jej serce pracuje a mozg nie. co z nia dalej bedzie? czy sa szanse ze wroci do siebie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 v,nm
je艣li nast膮pi艂a 艣mier膰 m贸zgowa to juz koniec....teraz zyje za ni膮 ''maszyna''...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
czyli co teraz bedzie w szpitalu czy wroci do domu i bedzie zyc jak 'roslina'?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 v,nm
pewnie lekarze b臋d膮 chcieli j膮 od艂膮czy膰...no i pobrac narz膮dy jesli rodzina sie zgodzi....ona praktycznie juz nie zyje...zyje za ni膮 respirator...

Udost臋pnij ten post

Przykro mi ale nie. Mozg jest organem ktory na brak tlenu reaguje najszybciej i juz po ok 2-4 min obumiera a nie posiada niestety mechanizmow regenerujacych go. Jezeli smierc mozgu potwierdzaja lekarze to chyba tylko cud i to taki przezC moze ja uratowac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gupeek
na ile mi wiadomo, to takie osoby bywaj膮 wypuszczone do domu, ale ich '偶ycie' wygl膮da tak samo - wegetuj膮 niczym ro艣liny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kjhdfjh
Nie wr贸ci. Nie 偶yje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kjhdfjh
Nie wr贸ci. Nie 偶yje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gupeek
je偶eli dosz艂o do 艣mierci m贸zgu, (nie myli膰 ze 艣pi膮czk膮 m贸zgow膮) to niestety, ale nie ma dla niej juz 偶adnej nadziei, to kwestia godzin lub dni, a偶 serce przestanie pracowa膰 i osoba umrze ca艂kowicie. je偶eli m贸zg 偶yje, a po prostu nie pracuje - czeka j膮 wegetacja. dok艂adnie jak napisalas - niczym roslinka. na pewno przez jakis czas w szpitalu, jesli nie wybudzi sie z niej (szanse na to maleja z kazdym dniem, najwiecej przypadkow wybudzenia jest przez pierwszy miesiac od zapadniecia w spiaczke) to zostanie przetransportowana do domu, razem z respiratorem, kroplowka itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
:(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kjhdfjh
Wsp贸艂czuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kjhdfjh
Wsp贸艂czuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kjhdfjh
Wsp贸艂czuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kjhdfjh
Wsp贸艂czuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liiiiii.......
Moja mama tez si臋 powiesi艂a.Zy艂a jak przyjecha艂o pogotowie.Reanimacja kilkuminutowa nie by艂a skuteczna.Lekarz z pogotowia powiedzia艂a,偶e m贸zg ju偶 obumar艂 i by艂a by le偶膮c膮 ro艣link膮. Przepraszam,偶e to m贸wi臋 ,ale ona umiera. Bardzo wsp贸艂czuj臋!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upssss
co kieruje lud藕mi,偶e podejmuj膮 takie czyny wsp贸艂czuj臋 rodzinie i bliskim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liiiiii.......
Tak czesto sobie zadaj臋 pytanie dlaczego ludzie ,to robi膮 co nimi kieruje.Moja mama nie mia艂a depresji.Wi臋c co???????????.Zostawi艂a mnie i brata.Wcze艣niej od niej odszed艂 nasz ojciec,ale to nie jest pow贸d,偶eby zostawia膰 dzieci...............:( Min臋艂o 7 miesi臋cy do jej 艣mierci zmar艂 m贸j jedynya 18 letni brat na zawa艂. Nie mam ojca! Nie mam mamy! Nie mam brata! Mam 25 lat. Czasami jest mi bardzop ci臋偶ko samej. ALE DAJ臉 RADE.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
czyli predzej czy pozniej umrze?? no to nie pozostaje nic innego jak sie z tym pogodzic:(:(:(:(((((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upssss
liiiii, szczerze Ci wsp贸艂czuj臋 m贸j brat zmar艂 na serce, wi臋c wiem jak to boli musisz by膰 mocna dodam, 偶e ostatnio coraz wi臋cej ludzi w moim mie艣cie wybiera 艣mier膰 przez powieszenie, nawet nastolatki przykre to

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liiiiii.......
upsssste偶 Ci wsp贸艂czuj臋!Sama wiesz,偶e smier膰 tak bliskiej osoby jest STRASZNA. Niby czas leczy rany,ale ten czas tak powoli w takich smutnych chwilach p艂ynie.

Udost臋pnij ten post