Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

doROtkA123

ból po badaniach

Polecane posty

hej, jestem na początku 5tc. dziś byłam na badaniu kontrolnym bo tydzień temu dostałam brązowy śluz, w sumie to chciałam tylko aby dr. przedłużył mi receptę na dufaston ale on chciał mnie zbadać i upewnić się że wszystko jest ok. jednak w trakcie badania coś zabolało mnie w lewym jajniku, lekarz ponownie sprawdził to miejsce ale już nic nie czułam-podczas badania byłam trochę spięta więc to może dlatego????? jednak po powrocie do domu po jakiej godzinie może dwóch zaczął boleć mnie brzuch po tej stronie gdzie przy badaniu odczułam ból ,zapobiegawczo wzięłam jeszcze jedną tabletkę dyfastonu i no-spę, jak na razie nic mnie nie boli tylko trochę mi niedobrze jednak boje się p.. bo kiedy byłam na badaniu z pierwszą ciąża na drugi dzień poroniłam , możecie mi coś doradzić, co mam robić?????

Gość bedzie kontrowersyjnie
Dorotko, jedyne co moge Ci poradzic , po tym jak czytalam tez Twoje wczesniejsze wpisy, abys - wiem jest to trudne - troche wyluzowala. Jestes w bardzo wczesnej ciazy i tak naprawde na tym etapie zadna interwencja lekarska nie jest potrzebna. Wiem, ze plamilas ale to juz sie uspokoilo (moglo to byc zwyczajne plamienie implantacyjne) - najlepiej byloby gdybus prowadzila normalny tryb zycia i na razie za bardzo nie myslala o ciazy. Wczoraj rozmawialam z moja mama, ktora bardzo sie zdziwila, ze obecnie lekarze badaja wew kobiety w ciazy , keidys ok 20 paru lat temu ponoc nikt tego nie robil z obawy o wywolanie poronienia. W innych krajach rowniez nikt nie bada kobiet wew w trakcie ciazy - medycznie w ciazy fizjologicznej nie ma ku temu podstaw. Ostatnio tak z ciekawosci czytalam, rozne topiki o ciazy i poronieniach i uderzy mnie dziwny zbieg okolicznosci - dziewczyny, bedac w poczatkowej ciazy i nie odczuwajac zadnych zlych dolegliwosci ani nie krwawiac podczas dopochwowego usg lub wkrotce po nim dowiadywaly sie o ciazy obumarlej lub nastepowalo poronienie. Zastanawiam sie czy to tylko zbieg okolicznosci, czy jednak kwestia nadmiernej ingerencji lekarskiej na tak wczesnym etapie ciazy. Mieszkam w Uk do 14 tyg nie mialam robionych zadnych badan, ani usg - bylam w ciazy, czyulam sie jak w ciazy i tyle - I usg w 16 tyg inne kolezanki w ciazy tak samo , wszystkie mamy zdrowe dzieci. Dlatego dobrze ci radze na razie nie chodz do lekarza, daj sobie na wstrzymanie i pozwol sie dziecku dobrze zagniezdzic. Lekkie pobolewanie brzucha jest dosc normalnym objawem, podejrzewam, ze u ciebie bole wywolalo badanie (mnie nawet bez ciazy po bad gin boli brzuch), jesli nie bedzie sie dzialo nic NAPRAWDE zlego zaufaj swojemu cialu i nie chodz do lekarza az do ok 10 tyg.

Gość bedzie kontrowersyjnie
a i jeszcze jedno Duphaston to nie jest lek obojetny - jest to hormon i dlatego jesli zaczelas go zazywac powinnas to robic regularnie chyba, ze lekarz zadecyduje inaczej . W kazdym razie odstawia sie go stopniowo ok 16 tyg. Nospa rowniez nie jest obojetna i moze wywolac wady, wiec nie nalezy jej naduzywac - najlepiej jesli jest to tylko lekkie pobolewanie polozyc sie i odprezyc.

Ponoć lekarze teraz już delikatniej podchodzą do badań przez pochwę we wczesnej ciązy i powinni robić to jak najrzadziej takie są opinie lekarzy ginekologów w Austrii gdzie mieszkam dlatego jedynie badanie na bakterię i cytologia jest usprawiedliione a potem to już bada się kiedy jest stan zapalny. Lekarz na pewno nie powinien uciskać szyjki macicy ani za bardzo nie "operować" przy niej we wczesnej i późniejszej ciąży. POzdrawiam cię cieplutko i nie martw się na zapas.

Ponoć lekarze teraz już delikatniej podchodzą do badań przez pochwę we wczesnej ciązy i powinni robić to jak najrzadziej takie są opinie lekarzy ginekologów w Austrii gdzie mieszkam dlatego jedynie badanie na bakterię i cytologia jest usprawiedliione a potem to już bada się kiedy jest stan zapalny. Lekarz na pewno nie powinien uciskać szyjki macicy ani za bardzo nie "operować" przy niej we wczesnej i późniejszej ciąży. POzdrawiam cię cieplutko i nie martw się na zapas.