Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilam

zazdrosna teściowa

Polecane posty

Ktoś zaczął temat o głupich synowych więc ja napisze o teściowych. Pewnie nie będzie to pierwszy temat tego rodzaju. Właściwie to jeszcze nie mam teściowej, ale tym mianem określam matkę mojego faceta. Nie jest może z nią aż tak ciężko, ale czasami mnie wkurza. Zawsze staram sie być dla niej grzeczna i miła. Cała rodzina mojego faceta bardzo mnie lubi, tylko nie ona. Na początku byłam w szoku bo nie zwracała sie nawet wprost do mnie, tylko do mojego faceta, tekstami typu: ,,dziewczyna wejdzie?'', ,,dziewczyna chce cos do picia?'', ,,dziewczyna nie bedzie nic jadla?". A ja w tym czasie siedziałam obok. Teraz czasami zwraca sie juz do mnie,ale nie zawsze. W ogole unika odzywania sie do mnie, mimo że zaprasza mnie na rodzinne kolacje. Uwielbia też wspominać byłe dziewczyny mojego faceta. Czeka tylko na pretekst żeby to zrobić. Nie zachwala ich ale mówi coś o nich i patrzy czy ja zareaguję. Ostatnio myślałam, że się wścieknę jak przy całej rodzinie powiedziała, że słyszała jak taksówkarz powiedział, że ze mnie kawał baby! A gruba nie jestem! Mimo wszystko dalej jestem miła. Co zrobić żeby mnie wreszcie polubiła?

Gość nic nie rób
a swoją drogą fajnego masz faceta skoro nie reaguje na takie zachowanie swojej matki:o

On uważa, że ona jest obojętna, ale nie chce źle.

Mój dziadek zwracał się tak bezosobowo do swojego zięcia przez 15lat. Facet się rozpił i przy jednej z awantur po prostu spakował manele i wyjechał.

Kiedyś nawet spytałam mojego faceta czy jego mama wie w ogole jak mam na imie, ale on uznal, że ona juz tak ma. Dodam, że moi rodzice i dziadkowie bardzo lubia mojego faceta i zawsze sa dla niego bardzo mili.

Kiedyś nawet spytałam mojego faceta czy jego mama wie w ogole jak mam na imie, ale on uznal, że ona juz tak ma. Dodam, że moi rodzice i dziadkowie bardzo lubia mojego faceta i zawsze sa dla niego bardzo mili.

Gość wiesz to nie bedzie latwo
Im bedziesz sie bardziej starala tym bedzie gorzej, olej ja jakos :( najlepiej gdybys jej mogla jakos lekko przysrac, ona to potrzebuje :)

Na razie da się z nia żyć, ale boje sie co bedzie po ślubie. Zwlaszcza że rodzice mojego faceta nalegają, żeby mieszkał z nimi bo oni sami nie utrzymaja duzego domu. A ona sprawdza nawet czy ja dobrze zapiekanki w piekarniku odgrzewam! Przecież mogłabym to zrobic zle...

A może ktoś napisze o swoich doświadczeniach z teściowymi? Czy te kiepskie relacje mogą się zmienić?