Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Madziulki

Zbyt częste oddawanie moczu przez 3-tygodniowe niemowlę

Polecane posty

Gość mama Madziulki

Witam. Czy u 3-tygodniowego dziecka oddawanie moczu dosłownie co chwila jest normalnym zjawiskiem??? Już nie mam siły, bo co 5 minut zmieniam pieluchę i tak jest dzień w dzień. Dodam, że mocz jest jasny i przejrzysty i mała normalnie sika. Marudzeniem informuje o mokrej pieluszce, więc nie wydaje mi się, żeby miała chory pęcherz skoro nie płacze. Karmię piersią. Czy to normalne, że w tym wieku dziecko tyle sika????

Gość mama Madziulki
Nikt mi nie odpisze???

Troszke juz zapomnialam jak to jest ale moze malutka po prostu ma bardzo wrazliwa pupe sa takie wkladki do pieluszek moze sprobuj. jak czesto ja karmisz i czy ja dopajasz np herbatka albo glukoza?

Gość gość
Mój syn 3 tyg też często oddaje mocz Np ci godzinę..czy to normalne?

Gość gość
Tak jest to normalne, że dziecko prawie cały czas moczy pieluszke, dlatego lepiej w tym okresie sprawdzaja się pieluszki kjednorazowe. Dopiero z czasem dziecko uczy się utrzymywac mocz i oddaje go w większych odstepach czasu. nie martw się tym jesli nie ma innych objawów, to normalne.

Gość gość
To raczej normalne bo tak małe dziecko jeszcze nie potrafi zrobić użytku ze zwieraczy i jak idzie siku czy kupa to idzie i koniec :) Ale dziwi mnie, że zmieniasz pieluchy tak często bo moja córka też sikała często, ale po troszku i jak zaglądałam do pieluchy to była w środku sucha, tylko lekkie zabrudzenie na żółto informowało mnie o tym, że trochę nasikała, ale nie zmieniałam pieluchy od razu bo jak napisałam pampers był wciąż suchy. Może faktycznie zmień pieluchy, może to one działają na małą drażniąco. Ja na początku używałam Huggiesów, ale później przerzuciliśmy się na DaDa, pieluchy sporo tańsze, a nie przepuszczały moczu w ogóle i były dużo przyjemniejsze w dotyku niż Huggies.

Gość gość
Właśnie używam dady, może spróbuję innych..mam nadzieje że jest tak jak piszecie.

Gość gość
Moja corka ma rok i tez próbowałam dady ale nie pasowało. Tylko oryginalne pampki. dlaczego? Zrobiłam doświadczenie. Wlałam pół szklanki wody do dady i do pampersa-pampers po 4 minutach sucho. Dada mokra przez 15. Masz odpowiedz. Poprostu nie pasuje jej mokro.

z mojego doświadczenie dada bardzo kiepsko izoluje skórę od wilgoci. Pieluszka jest cały czas wilgotna. Niektóre dzieci źle na to reagują bo po każdym sikaniu ma mokro w pieluszce. Wypróbuj pampers są dużo lepsze.

Gość gość
no, możesz zrobić badanie moczu, czemu nie, nie zaszkodzi napewno, a może pomoże