Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młody,20

dlaczego dziewczyny wolą starszych chłopaków ?

Polecane posty

Gość młody,20

witam wszystkich, byłem z dziewczyną 4 lata, rozstaliśmy się jakiś czas temu oboje mamy po 20 lat. wczoraj dowiedziałem się że ona jest z gościem który ma 30 lat ! znałem związki w których chłopak był starszy o 4,5 lat ale żeby aż 10. dziewczyny dlaczego wolicie starszych ? proszę o poważne wypowiedzi

jak dla mnie starsi faceci są poważniejsi, mają więcej pod kopułką i można z nimi normalnie pogadać. są dojrzalsi po prostu...

Gość młody,20
a związałabyś się z gościem starszym o 10 lat ?

Gość to chyba norma
ja mam męża starszego 14 lat sama mam 22 i nie wyobrażam sobie mieć chłopaka mlodszego bo widzę jak diametralne są mentalne różnice w zachowaniu poniżej 30 roku zycia a po tym czasie- nie ujmuje niczego mlodszym, w tym przedziale też oczywiscie mogą znaleźć się osoby bardzo dojrzałe ale to są chyba wyjątki

Gość życie nie jest czarno białe
bo starsi faceci są zwyczajnie dojrzalsi, są dorośli, poważnie podchodzą do życia.

ja wolę młodszych...jestem wyjątkiem wśród kobiet a być może późno dojrzewam jako w dorosłość starsi są monotonni, nie ma w nich szaleństwa i błogiej radości z życia, chęci do sportu i głupich pomysłów nie lubie stateczności

Gość 222222
a ja wolę młodszego i takiego mam :) facetom po 30 odbija o ile nie są w stałym związku i nie nadają się do tego :) znacznie lepsi są młodsi, tak 25-28 lat :) poza tym na co mi będzie taki staruch jak będę mieć 40 lat? :D

miłośc nie wybiera, swoją drogą, 10 lat różnicy to tak naprawdę nic. Może robi wrażenie na 20 latku, ale na 25 latku już nie.

aliksandra, gwarantuję Ci, że są 30 latkowie z chęcią życia, z energią, chętnie uprawiający sport, którym chce się żyć i nie ma u nich monotonii. Starszy facet też może sobie pozwolić na więcej, bo ma już w jakiś sposób ugruntowaną pozycje zawodową, co pozwala mu np na spędzanie czasu w takich miejscach, na jakie nie stać 20 latka.

40 lat to nie staruch, ok może dla 18 latków - ale nie dla osób, które mają ponad 25 lat. Im jesteście starsi tym ta granica się przesuwa - tym bardziej stajecie się dojrzalsi.

Gość młody,20
a może chodzi też o to że starsi są lepsi w łóżku ????

brak mi to jednej zasadniczej odpowiedzi na zadane pytanie - kobiety wiążą się ze starszymi facetami, bo szybciej sie starzeją...kobiety rzecz jasna :classic_cool:

na pewno facet w wieku np 28 lat jest lepiej doświadczony w łóżku niż 22 latek. Starzy wie jak obchodzić się z kobietą.

też mi wielka wyjątkowość :o mam młodszego chłopaka i znam wiele dziewczyn co mają młodszych , to już norma...no chyba że mieszkacie w jakiejś dziurze gdzie to jakaś nowość :o a czemu jest tak że laski wolą starszych?? poczytajcie gdzies - kobiety chcą stabilizacji i bytu dla siebie i dzieciarni więc szukają starszych którzy mają kase, dom, auto, prace.... :O

jestem w wieku autora i w życiu za żadne skarby nie chce mieć faceta równolatka kiedyś byłam z rowieśnikiem, szkoda gadać:O musi być starszy co najmniej 7 lat

tak też mi się wydaje że kobiety wiążą sie ze starszymi bo boją się być porzucone albo wzgardzone gdy zobaczy młodszą zabezpieczają się

nie sądzę, by miały się w ten sposób jakoś zabezpieczać. Tu chyba chodzi o zrozumienie i uczucia, a te nie kalkulują.

bo starsi juz wiedza o co kobiecie w danym wieku chodzilo, i ze nie o to o czym mowily

dwie kobiety w tym samym wieku są na różnych stopniach rozwoju emocjonalnego, dwóch facetów, też - wszystko zależy od tego czy osoby na podobnym etapie spotkają się ze sobą - cała filozofia.

Gość llpp
2 powody: - mysla, ze starszy facet zapewni im stabilizacje bytowo-materialna. Nawet jesli same pracuja, to jednak dobrze miec faceta zarabiajacego 3 razy wiecej, ktory podniesie standard zycia kobiety - wiedza, ze sam fakt, ze sa o tyle mlodsze to wielki atut i facet nie bedzie zwracal uwagi na inne wady/ich komplesy, bo ta mlodosc przysloni wszystko.

" życie nie jest czarno białe dwie kobiety w tym samym wieku są na różnych stopniach rozwoju emocjonalnego, dwóch facetów, też - wszystko zależy od tego czy osoby na podobnym etapie spotkają się ze sobą - cała filozofia " o tak tak :D więc pani Łapińska będąc mentalnie babcią poślubiła dziadka czy może pan Łapiński jest na poziomie młodziana??? bez sensu ta twoja teoria...

mylisz się. u mojego bywało, że nie był stabilny finansowo (ma taką prace, a nie inną) jak go poznałam, też nie był stabilny. a drugi powod? widzi wszystkie moje wady, a na temat rozstępów czy innego cholerstwa wie więcej niż ja nawet zauwazy, że mam źle paznokcie pomalowane i sam mi maluje

skrajny przypadek tylko potwierdza regułę, a zresztą w temacie rozmawiamy o osobach z różnicą wieku 10 lat, a nie 70 czy ile tam. Tu nie rozmawiamy o patologiach :P

Gość llpp
kciukiem, twoj przypadek to ewenement, takze sie nie liczy:P

nie, moj nie, bo niby dlaczego. ewenement to tj wyżej pisali pan Łapiński :)

a tak na serio to kobiety szukaja tatusia, i dlatego. widac wyzej - zauwazyl.. zle pomalowane .. pomalowal

może i są kobiety, które szukają tatusia, są takie, które szukają partnera... Ważne, by dwie osoby spotkały się i dobrze ze sobą czuły.

Gość 222222
starszy na pewno nie jest lepszy w łóżku, przynajmniej nie zdarza się to często... zresztą po 30 facetom się już tak nie chce jak w wieku 20-kilku lat, poza tym mniam, takie młode ciałko sama przyjemność :D tylko młodsi :)