Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megalopolis

zmiana nazwiska a dokumenty,swiadectwa

Polecane posty

Gość megalopolis

witam, zmienilam nazwisko , poniewaz moje poprzednie bylo osmieszajace. mam juz nowe dane. na studiach i nowym swiadectwie pracy figuruje pod nowym nazwiskiem, ale co ze swiadectwem maturalnym. swiadectwami ukonczenia roznych kursow itp? czy szkola moze wydac miu nowy duplikat z nowym nazwiskiem???

z pewnością tak ale tez jesli zmienialas nazwisko to powinno to byc w jakis sposob udokumentowane wiec papier jakis powinnas miec to jest to samo praktycznie jakbys wyszla za maz ,tez zmieniasz nazwisko a na swiadectwach jest panienskie. :) chyba ze sie myle

Gość megalopolis
wlasnie chodzi o to ,zeby nie musiec wracac do tego nazwiska. pokazywac go na dokumentach, tlumaczyc. to tak jak ze swiadkiem koronnym - to jak nowe zycie. mysle ,ze na podstawie zaswiadczenia o zmianie nazwiska (ktore jest teraz moim panienskim) powinno sie zmienic je rowniez chocby na duplikatach. bez sensu jesli na kazda rozmowe o prace mam nosic ze soba zasw. o zmianie nazwiska ;/

Ale po co Ci taki klopot,teraz bedziesz musiala do wszystkich urzedow i instytucji pisac podania o zaktualizowanie danych,poczawszy od metryki urodzenia,a rownie dobrze mozna korzystac z nowego nazwiska bez tych ceregieli,tam gdzie jest to potrzebne i tak musisz wpisac nazwisko rodowe.

Gość megalopolis
musze uaktualnic moje nazwisko wszedzie dlatego ,ze jest to wymagane przez wojsko ( do ktorego zamierzam wstapic) ;/ troche sie nalatac musze.ale czy ktos zmienial nazwsiko na swiadectwie maturalnym?

Gość Warwik
a jakie miałaś ? Nieruchalska ?

Nie prościej było wyjść za mąż? Wtedy nie ma problemów. A w ważnych dokumentach najczęściej jest opcja "inne używane wcześniej nazwiska"

Gość megalopolis
mialam wyjsc za maz tylko dla nazwiska???? no way