Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcaca

nieregularne miesiąćzki a zajście w ciaże

Polecane posty

Gość chcaca

witam, mam czasem nawet 40 dni miedzy okresem, czy takie "rewelacje" moga spowodować, że trudniej bedzie mi zajść w ciaże? miiala tak któraś z was??

Gość Jasne,że ma to wpływ
na zajście w ciążę i to ogromny!!! Bo wówczas jest problem z obliczeniem dni płodnych. Ja też mam bardzo nieregularne cykle miesiączkowe (rekord między jednym okresem, a następnym to aż UWAGA 70 dni!!!). Musisz udać się do androloga, bo to jest problem z hormonami. Ja leczę się od 2 lat, a o zajście w ciążę staram się już od blisko 8 lat. Tak więc życzę dużo wytrwałości w dążeniu do celu i powodzenia.

Gość zalza123
Witam, mnie rowniez ten problem dotyczy.rekord to 60 dni.. od sierpnia staralam sie zajsc w ciaze i az do grudnia sie nie udawalo. ale za to w styczniu zobaczylam 2 kreseczki i juz koncze 4 miesiac :) trzeba wirzyc, ze sie uda.

Gość Do zalza 123
mogę zapytać jak długo w sumie staraliście się o potomka i co było powodem, że nie mogłaś zajść w ciążę?

Nieregularne cykle to takie, które różnią się między sobą długością 10-14 dni, wnioskuję zatem, że masz regularne. A 40 dni to wcale nie jest długi cykl. Długi cykl to np 130 dni.Nie ma żadnych podstaw do sądzenia o problemach z zajściem w ciązę, pierwszą odpowiedź na Twoje pytanie :jasne, że ma to wpływ" zignoruj. Dni płodnych się NIE OBLICZA tylko określa na podstawie objawów śluzu (dla zaawansowanych: śluz + samobadanie szyjki macicy).Ja mam standardowo cykle 30-35 dni a przed ciążą 26 - 40 dni i nie było żadnego problemu.Regularność to nie miesiączka co do dnia ale, jak pisałam - różnica do 10-14 dni między długością cykli. Kobieta to nie maszynka, żeby działać jak w zegarku. Na cykl ma wpływ szalenie wiele czynników.

Gość do chcacej
ja zaszlam,a wlasciwie "wpadlam" przy cyklach czasem 60-dniowych i przy lekkiej niedoczynnosci tarczycy w wieku 33 lat