Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ughiiiczka

yyyyy....za bardzo nie wiem jak zapytać

Polecane posty

Gość ughiiiczka

Hej, jestem tu nowa i bardzo spodobało mi się to forum, więc postanowiłam napisać. Otóż mam malutki problemik, może nawet nie problemik tylko bardziej pytanko... No więc tak: Mam córkę, która ma 13 lat i ona zapytała mnie ostatnio czy może sobie zrobić peeling dłoni, tzn. ma dużo takich białych skórek przy paznokciach i mówi, że chciała "odświeżyć" ręce... Wiem, wiem, że część z was powie, że powinnam to wiedzieć lub coś w ten deseń.... ale nie wiem czy jej pozwolic? Nie chcodzi mi o to, że jest za młoda i nie powinna "tak dla zasady", tylko o to czy coś jej się nie stanie z "ręcami" jak to niektórzy tu piszą?;) Czy jej skóra nie jest jeszcze za delikatna? Dodam, że jest alergiczką i nie wszystkie kosmetyki wolno jej stosować... A no i jeśli tak to z czego i jaki?? Z góry dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, ze pomożecie...:)

Gość ughiiiczka
up up ;)

Gość kuzwa zaraz rzygne
problemik:o pytanko:o kurwa mozesz bez tych popierdolonych zdrobnien?:o

Gość swoja droga nie ten dzial
zdrowie i uroda to raz dwa rzeczywiscie te zdrobnienia dobijaja:D moze to ty masz 13 lat?:D

Gość ughiiiczka
wiesz co bardzo smieszne.... napisalam tak , w sumie nie wiem dlaczego, tak poprostu i oczekiwalam odpowiedzi a nie zwrocenia uwagi na "bledy"

Gość ughiiiczka
aaa i zapytalam tu, bo jak pytalam w tamtym dziale to nikt nie odpowiedzial.....

Gość to chyba ty jesteś tą 13 letni
ą córką i peeling z pedicure lub manicure (jeśli chodzi o dłonie) ci się pomylił :):):)

Gość hahajajaja
możesz iść z nią do kosmetyczki na kompres z ciekłej parafiny-nie powinno się nic złego stać

Gość ughiiiczka
chyba wiem o co zapytala mnie wlasna corka!! a zapytala wlasnie o peeling, bo ma wysuszone rece! wtedy nie robi sie manicure! :/

Gość ughiiiczka
tylko nie mam kasy na takie zabiegi, a ona chciala poprostu zrobic to w jakis "domowy" sposob

Gość teraz wypowiedz kosmetyczki
od pocztku...odstajace skorki przy paznkociach swidcza o tym,ze potrzebny jej manicure.... jesli jak mowisz ma przesuszone dłonie to zanim nalozy krem oczywiscie pelling.... Jest alergiczką i nie wszystkie kosmetyki moze uzywac? A masz w domu olej i sół drobnoziarnistą? do szklanki wsyp sól, dolej do tego olej i taka mikstura niech sobie rece pociera(najlepszy peeling)...po splukaniu tej mikstury z rak proponuje nalozuc gruba warstwe kremu do rak lub jesli nie testowalyscie zadnego z kremow do rak wczesnie to zwyklego kremu nivea...wsadzic dlonie w woreczki (takie woreczki sniadaniowe) i obwinac recznikiem....i niech sobie posiedzi tak z pol godzinki... a potem codzienne smarowanie dloni kremem i raz na jakis czas powtarzac peeling...zastanow sie czy przypadkiem ostatnio nie zmienilas mydla na inne...bo czasem tak sie dzieje wlasnie od mydla..

Gość ughiiiczka
Baaaardzo dziękuję za odpowiedź Wreszcie ktoś normalny coś napisał... :) :) :)

Gość wystarczą takie dwa
zwykłe papierowe woreczki śniadaniowe?

Gość chyba foliowe a nie papierowe
:D

Gość wystarczą takie dwa
no no, foliowe, pomyłka :D

Gość taka sobie jedna.....
Po prostu dziewczyna dba o siebie to takie dziwne ??????

prosze bardzo..... co do zabiegu z parafiny....owszem nic sie jej nie stanie bo nie ma prawa sie stac ale nie polecam....jeden zabieg nic nie da....owszem zaraz po zabiegu dlonie sa miekkie, delikatne, dobrze nawilzone ale to trwa do nastepnego dnia...a cala seria takich zabiegow w przypadku nastolatki to kasa wywalona w bloto... najlepiej domowym sposobem to robic.... zabieg parafinowy wyglada bardzo podobnie... otoz najpierw kosmetyczka robi peeling, pozniej dezynfekuje rece klientki, nasteonie naklada gesty balsam do rak z kolagenem pozniej klientka zamacza dlonie w wanience w ktorej jest płynna parafina nastepnie raczki wsadzane sa w woreczki i w specjalne rekawice...po 20 minutach do pol godziny parafina jest sciagana i nakladany jest krem do rak.... to tak w skrocie... ale mysle,ze lepiej zrobic to w domu z olejem i sola, ona sie ucieszy,ze moze cos zrobic a na pewno sobie nie zaszkodzi i pieniedza tez zaoszczedzicie... ten peeling mozna stosowac na cale cialo...czyli jesli skore na nogach rowniez ma przesuszona warto to zrobic odrazu pod prysznicem....a Ty jesli uzwyasz tarki do stop to tym peelingiem sobie wyrownasz powierzchnie stop po "tarkowaniu"

czy wy jestescie uposledzone ?? ktora z was widziala papierowy woreczek sniadaniowy? jest papier sniadaniowy owszem, jest tez folia sniadaniowa i woreczki sniadaniowe....

ja parafine nakldam na glowe... i woreczek tez...

Gość to teraz cie zaskocze autorko
to wspolczuje ci podszywaczu.... P.s. moze wymyslisz cos lepszego bo to smieszne nie jest....

buu ja widziałam papierowy woreczek sniadaniowy mam tego pełno w chlebaku(wiesz take cos do przechowywania chleba)