Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę jestem zawiedziona

Czy GINEKOLOG ma prawo żądać pieniędzy......??

Polecane posty

Bylam prywatnie u ginekologa.Zrobilam cytologie i powiedzilam ze mam jakieś zapalenie.Po cytologii ( 2) doktor wypisała mi maść i globulki jednak po niecalych 3 tygoidniach okazalo sie ze leki nie pomogły.Zadzwonilam do lekarki czy przepisze mi dodatkowo jakis lek to ona powiedzila ze mam zapisac sie znowu na wizytę i normlanie placić:( Troche to dla mnie chore...przeciez tak to lekarz moze specjlanie nawet [przepisywac jakies slabsze leki zeby pacjentki nie doleczone do niego wracały:( czy slusznie lekarka wymaga kolejnej wizyty??

up

Gość czy jak idziesz do sklepu
i kupujesz truskawki, które okazały się kwaśne, to następny kilogram dają ci za darmo?

czy komus sie cos takiego zdarzylo?? ja do tej pory nigdy nie mialam sytuacji zeby po przepisanych lekach nie zwalczyć zapalenia-tym bardziej ze to nie bylo nic poważnego jak sama lekarka powiedziala:(

ale co maja truskawki do tego??bezsensu:-o

przeciez nie chodzilo o to zeby mnie ponownie badac bo mialam badanie i wynik cytologi aktualny a o to zeby przepisac kolejna receptę:-O

prywatnie to chyba może :), jeśli ci nie odpowiadają warunki możesz zmienić lekarza... a swoją drogą - skąd wiesz czy nie pomogły, czy może dzieje sie coś innego - musi cie ponownie zbadać, żeby przepisać np inne leki... mój podobno bierze 20 zła za wystawienie recepty, bez badania - ale to słyszałam od innych kobuiet, więc nie wiem ile w tym prawdy (za wizyte "normalną" kasuje 80zł)

Gość czy jak idziesz do sklepu
o matko... nie każdy lek działa dobrze. Lekarz PRYWATNY za darmo nie przyjmuje, więc za każdą wizytę nawet po receptę musisz zapłacić. Jeśli tak narzekasz, to zapisz się do przychodni i zmienią ci na inny lek za darmo... za pół roku. Dziwisz się jakby w każdej chorobie inne leki działały i nie trzeba było zmieniać terapii

Gość skoro chcesz mocniejszy lek
to musisz przyjść na wizytę, żeby ona zobaczyła wyniki, zbadała Cię i zapisała leki. Jakbyś potrzebowała np. tylko recepty na pigułki, które bierzesz, to mogłaby wypisać bez wizyty. Ale Ty chcesz mocniejsze leki. Ja się za to zastanawiam, jak dentysta prywatnie robi zęba, a on mnie dalej boli i idę na poprawkę, tzn. on musi znów rozdłubać i potem znó zaplombować, to muszę płacić drugi raz za to? Czy jest jakaś "gwarancja"?

czy jak idziesz do sklpeu smieszny mnie to co piszesz:D pytalam sie lekarki czy cytologia wystarczy zeby stwierdzic co mi jest czy musze zrobic sobie jeszcze badanie na posiew.Powiedzila ze po cytologi ona bedzie wiedzila co mi jest.Gdy przyszly wyniki cytologi dopiero wtedy mi przepisala leki wiec kuzwa dlaczego skoro taka byla pewna te leki sie nie sprawdzily???

z tym dentystą - to pewnie zalezy od jego uczciwości... moja dentystka zrobilaby to za darmo, ale jakis "obcy", do którego trafiłam pierwszy raz pewnie by za to skasował

skoro chcesz mocniejszy lek z dentystą dla mnie sprawa oczywista- powinien naprawic swoj bład za darmo!! ale myslalam ze z ginekologiem jest tak samo no ale sie pomylilam:-o

Gość Aska BBB
bo lekarka nie musi wszytkiego wiedziec, nie jest Bogiem.....boze ale Ty jestes smieszna....

Aska bbb lekarka wypisała mi leki dopiero gdy przyszedl wynik cytologi bo powiedzila ze musi wiedziec co mi jest wiec skoro juz sie dowiedziała to dlaczego leki nie zadziałały?? I nie wymagam zeby byla Bogiem czy wrozka ale skoro ma wynik badan to od tego jest lekarka zeby to wyleczyć.

Nieraz leczylam juz takie zapalenia i nigdy nie bylo takiej stuacji.Wyleczylam i mialam 2 lata spokoju. Tym razem lekarka tez powiedzila ze to jakieś małe zapalenie ...przeciez nie mialabym pretensji gdyby to bylo cos poważnego...

Gość Aska BBB
jaka dziwaczka z Ciebie hahahahaha kazdy mzoe sie pomylic mials pecha... idz jeszcze raz albo zmien lekarza poza tym zal mi cie

Gość Miach Mistaaak
ale jestes naiwna za darmo hahahahha to mzoesz dostac 20 starych jaj na wielkanoc

to za co ona wziela wczeniej kase?????smieszni jestescie!! poszlam do niej z zapaleniam i nadal je mam...i to ma byc kuzwa lekarz??

nie zawsze pierwszy wybrany lek pomaga.. tak samo jest z leczeniem grypy czy jakiegoś przeziębienia - jednemu pomoże polopiryna, drugi musi brac jakies silne tablety....

Magda ja uwazam ze ona w takim razie powinna mi rpzepisac jakies inne leki...jesli i one by nie pomogly to wtedy zlecić kolejną wizytę i np badanie na posiew....

pierwszy raz w życiu byłas u pryw? :D normalne że za każda wizyte bierze kase, niew iem co cię tak dziwi, sorry :O To, ż elek nie pomógł ni ejest winą lekarza, czasem trzeba kolejny itd... Jesli cię nie stac na leczenie prywatne idź do przychdoni nfz :) Naprawde dziwne to twoje oburzenie - za co wzieła kase... - za badanie, wizyte, konsultacje. :D

to powiedz mi w takim razie - poszłam na cytologie i mialam silny stan zapalny, ale leczenie pomogło i grupa w cytologii spadła mi z 3 na 2... po poł roku mam znów zły wynik 3 - mam winic lekarza, że wtedy źle mnie leczył?? płacę za każdą wizytę... i nie mam o nic żalu - w końcu to moje zdrowie i nikt mnie siłą do prywatnego nie ciąga

Magda co innego jak minie pol roku.Ja mialam nawrot objawow zaraz po uzyciu przepisanych leków:-o

co innego zapalenie, nadżerka, inne dolegliwości a co innego cytologia III !!! wiesz o tym, że III nie wolno bagatelizować?? Jeśli znowu masz III to lekarz bezwzględnie powinien pobrac wycinek - III grupa to już komórki rakowe najniżego stadium na szczęscie, to nie jets zapalenie które się ot tak leczy :O

nie jestem idiotką zeby sie upominac o recepty jak minie pol roku czy 3 miesiace:-O

ja mam 2ke a nie 3kę!!

III grupa - to już wynik zaliczany do podejrzanych. W rozmazie widać komórki nieprawidłowe (tzw. dysplastyczne, które mogą się przekształcić w nowotworowe). Cytolog określa stopień dysplazji jako: mały, średni lub duży. To ważne m.in. dlatego, że zmiany małego stopnia są niekiedy wynikiem silnego odczynu zapalnego i mogą się cofnąć po leczeniu. Przy średniej lub dużej dysplazji lekarz zleca zwykle dodatkowe badania, np. kolposkopię (oglądanie szyjki macicy przez specjalny przyrząd) lub biopsję (pobranie wycinków z szyjki macicy do badania histopatologicznego, pod mikroskopem).

Brunetka... wiem, ide za tydzien po skierowanie do lekarza, bierze mnie na oddział i będe badana, pobiora wycinki itp... wtedy miałam pierwsza cytologię, teraz szłam na pierwszą kontrolę.. :(

brunetka a ty dalej swoje:-o ja mam 2kę a wiec bardzo dobry wynik