Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolaa88

dretwienie PILNE!

Polecane posty

Gość Karolaa88

Witam ! Mam 17 lat. 2 dni temu zdzarzyło mi się coś bardzo dziwnego. Siedziałam sobie spokojnie gdy nagle prawie przestałam widziec na jedno oko. Póżniej zdrętwiała mi ręka,byłą tak jakby nie moja a na koncu zdretwiala mi twarz a raczej warga, policzek oraz dziąsło. Mało tego, ciezko to wytlumaczyc ale doznałam ogólnego ogłupienia, plątały mi się słowa, nie potrafiłam przeczytac trudniejszych wyrazów...Bardzo sie przestraszylam wiec pojechalam na pogotowie ale gdy pani mnie zbadala wszystko okazalo sie byc wporzadku. cisnienie mialam 120/70. Ktoś wie co mi jest ?

Gość mv8fyn bgn
proponuję udac się do neurologa, jeśli to się będzie powtarzać. takich rzeczy nie wolno lekcewarzyć.

Gość Osobiste marzenie
objawy paraliżu .. lepiej do lekarza jaknajszybciej

Gość KAFFFFFFFA
Tak ,to są objawy paraliżu. Pedż do lekarza.

Gość mv8fyn bgn
znajoma miala podobnie i okazało sie że ugryzł ją kleszcz. idź do lekarza od tego sa i zobaczymy co ci powie

Gość Karolaa88
a co to dokladnie ten paraliz ? To cos groznego ? Byłam u lekarza zbadala mnie dokladnie i powiedziala ze jak sie powtorzy to mam isc do lekarza ale sie nie powtorzylo...

Gość to niebezpieczne
moja kuzynka (10 lat starsza od Ciebie) miała takie same objawy i dostała paraliż i po tym ma ma skrzywione usta i nie domyka sie jej oko ja nie chce cie straszyć, ale lepiej udaj sie szybko do specjalisty

Gość mv8fyn bgn
na pogotowiuznajduję się lekarz który nie jest specjalistą musisz o tym pamiętać że jeśli sprawa wyda mu się nie podejrzana odeśle cię do domu ehhh powinien cię wysłac do szpitala do specjalisty.

Gość Karolaa88
dostalam skierowanie do lekarza ale objawy sie nie powtorzyly wiec nie poszlam bo znow odeslalby mnie do domu.Wszystko trwalo okolo 10 minut a potem odeszlo .Moja kolezanka miala takie cos 4 lata temu i juz wiecej sie nie powtorzylo .

Gość to niebezpieczne
to nie zawracaj dupy, poradz sie kolezanki moze lepiej na tym wyjdziesz

Gość Karolaa88
Ty sie zgrywasz a ja sie naprawde boje ze cos zagraza mojemu zyciu...

Gość Karolaa88
zapomniałam dodać, ze mojej kolezance się już wiecej nie powtórzyło, bo zmarła 4 lata temu

Gość no bo właśnie
Nie chcę Cię autorko straszyć ale takie objawy może też powodować lekki wylew krwi do mózgu kiedy nastepuje ucisk na tkanki Jednak dodatkowym objawem może być ból głowy Lepiej idż do tego lekarza

Gość Karolaa88
A czy ten paraliz jest wyleczalny ? jezeli zaczne brac leki i wogole czy bedzie wszystko ok ?

Gość Karolaa88
Wiem że takie objawy ma rowniez wylew badz udar ale to nie mozzliwe gdyz cisnienie mialam w normie tzn 120/70. Jak bylam na pogotowiu to moja mama spytała jej czy to mozliwe zebym miala udar abo wylew ale ona odpowiedziala ze nie poniewaz po 1. jestem za mloda i zdarza sie to baaaardzo zadko 2. mialam dobre cisnienie i puls 3. robilam wyniki pol roku temu i wszystkie byly w normie morfologia cholesterol itp Do lekarza oczywiscie pojde to nie podlega dyskusji ale bardzo sie boje ze to moze byc cos groznego.