Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lotterka

Dlaczego w Polsce jest tyle bezrobotnych?Jakos w innych krajach nie ma tylu leni

Polecane posty

Gość Lotterka

To, ze nie ma pracy to bzdury - dzis jezeli ktos cos potrafi, to znajduje prace bez problemow - tylko osoby, ktore nie chca sie niczego nauczyc nie moga znalezc pracy - moj tata 3 miesiace szukal murarza i plytkarza.

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ile im oferuje? 6zł brutto za godz???? też bym nie poszła :P

Gość Lotterka
No to niech potem nie narzekaja i domagaja sie zasilkow

Gość ta druga//
bo pracownik jest dla pracodawcy zbyt drogi dlaczego? poczytaj leniu trochę, zainteresuje się sytuacją panującą w gospodarce i na rynku pracy. To cię uchroni przed zakładaniem kompromitujących wątków na forum :)

Gość ali@
ale pleciesz bzdury Oczywiście zdarzają się takie sytuacje o której piszesz ale nie generalizuj i nie mów że kto chce to ją ma

Gość pisz jak tak
tak własnie jak cos ktos potrafi a ty bys chciała pracowac za 1200zł nie sadze masz zawód wyksztalcony i co z tego jak zarobki sa krytyczne kierownicy i szefowie tylko zarabiają jak nie ukradniesz to nie bedziesz miała niestety taka zeczywistosc!!

zasiłki?? chyba żartujesz!! pracuje w biurze rachunkowym i widzę jak pracodawcy kombinują!! umowa na 2, 3 -m-ce 2 razy przedłużana, potem wypad na m-c i później ponowne zatrudnienie. A dlaczego?? bo po co zatrudniać kogoś na stałe! ale chłopak pracuje już tak od roku bo nie innego wyjścia. I co, jesli zarejestruje sie na bezrobociu to dostanie zasiłek?? NIE!! Pracodawcy wymagają aby pracownicy pracowali po 12-13 godz od pon do sob.

Gość Jest mnóstwo
pracy, agencje pracy tymczasowej mają oferty bez przerwy, wiem bo sam pozyskuje w ten sposób pracowników dla firm. Potrzebni są pracownicy z wykształceniem lub bez, np. do pracy na liniach produkcyjnych. Lenie do pracy:-)

energiczna 30-tka trafiła w sedno.

Gość Jest mnóstwo
pracy, agencje pracy tymczasowej mają oferty bez przerwy, wiem bo sam pozyskuje w ten sposób pracowników dla firm. Potrzebni są pracownicy z wykształceniem lub bez, np. do pracy na liniach produkcyjnych. Lenie do pracy:-)

Gość pisz jak tak
dlaczego pl ludzie uciekaja za zagranice bo szukaja pracy lepszej pracy niestety nassza gospodarka tak sie ukształtowala oby cos sie zmieniło w tej naszej pl!! ja jestem w uk i dlaczego jestem tu sama se odpowiedz na te pytanie!

ja szukałam aktywnie pracy przez 2 lata. W sklepie - za wsyokie wykształcenie (byłam w trakcie licencjata), w biurze brak doświadczenia. I błędne kolo. Na szczęście znalazłam pracę w swoim zawodzie, z zadawalającym wynagrodzniem :D

A dodam jeszcze ze u nas niewazne sa kompetencje, ale kumoterstwo. Przez ostatnie 2 lata z 3 ktore pracuje w firmie, wszystkie osoby (ok. 20) zostaly zatrudnione po znajomosci, przy czym 3 osoby bez doswiadczenia zawodowego i z nieodpowiednim wyksztalceniem trafily od razu na dzien dobry na kierownicze stanowiska i mimo strat ktore przynioslo wiele ich decyzji NIE ZOSTALY ZWOLNIONE Polski rynek pracy to paranoja

Gość Bezrobotny to nie len
tylko sa czarne owce, ktore doja kase od panstwa a robia gdzies na czarno. Wlasnie byl artykul o statystykach gdzie prawie wszyscy bezrobotni spoko splacaja kredyty mieszkaniowe, wiec chyba tak zle nie jest. Co do prawdziwych bezrobotnych - uwierz, autorko topicu, ze bezrobocie to jest tragedia. Sama znam osoby o myslach samobojczych, bo czuja sie do niczego. Temat tego topicu to dla niech niesprawiedliwosc i obraza.