Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrezyyygnowana

Rezygnacja pracodawcy

Polecane posty

Gość zrezyyygnowana

Witajcie czy pracodawca ma prawo zrezygnować z zatrudnionej osoby od tak sobie dzień przed podpisaniem umowy bez podania przyczyny? Dodam, że ta osoba zrobiła już badania lekarskie i przeszła szkolenie BHP. Liczę na poważne odpowiedzi.

Gość ladaco
może ale koszty musi tobie zwrócić.

Gość analfabeci rosną
z zatrudnionej - nie musi być ustawowe wypowiedzenie

Gość zrezyyygnowana
No, ale wyobraźcie sobie taką sytuacje jest rekrutacja, którą prowadzi góra(mam tu na myśli biuro) no i zostajesz przyjęty - dostajesz skierowanie na badania, które robisz na koszt firmy, kilka dni wcześniej uczestniczysz w szkoleniu BHP masz podany termin podpisania umowy, a za 2 dni ktoś dzwoni z danego punktu i mówi, że Cię jednak nie przyjmie - pomimo, że to góra się na Ciebie zdecydowała.. w tym samym czasie rezygnujesz z innych ofert pracy, kupujesz rzeczy niezbędne do pracy, a tu zostajesz z kwitkiem dzień przed podpisaniem umowy..

Gość zrezyyygnowana
up

Gość zrezyyygnowana
Wiem kto zadzwonił bo znam tą dziewczynę jest kierownikiem danego punktu. Myślę, że to był jej wymysł - góra nic o tym nie wie, ale wole się przygotować na jutrzejszą rozmowę. W wyniku utraty tej pracy poniosłam dużą szkodę.. odmówiłam pracy na lepszych warunkach ponieważ firma opłaciła mi badania i czułam się zobowiązana. A co wy na to? http://topjob24.pl/kariera.html http://www.poradaprawna.pl/index_pytania.php?co=pozycja&id=26053