Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialam kupic

Jaką pralke wybrać ?

Polecane posty

Gość chcialam kupic

Gość chcialam kupic
za szybko mi poszło ;) -cena do ok.1400 zł -ładowanie od frontu i to chyba na tyle z wymagań bo to żeby była cicha, energo i wodooszczędna to wiadomo :) Mam 10-letnią Amicę i już mam dość, a to nie wypłucze dobrze, a to za którymś razem nie wywiruje i dopiero następnego dnia ta funkcja znów działa :O , a to coś innego ....no ale, swoje lata już ma.

Gość zywiec zdroj
Wymien programator w amice i bedzie smigac kolejne kilka lat. Z nowymi pralkami to jest tak. Albo sie nie psuje, a jak sie popsuje to wymiana całej bo np. silnik kupic to cena polowy pralki ;) Wydasz 150zl na programator do amiki i bedziesz miala z glowy.

Gość zywiec zdroj
Na wymienioną część zawsze sie dostaje kilka miesiecy gwarancji, jak sie kupuje w dobrym miejscu... Zaraz mi ktos powie ze nowa pralka ma gwarancje . no ma :D ale jak sie zepsuje to nikogo nie obchodzi ze pierzesz na tarze , a naprawa do 21 dni roboczych :D

Gość franiaaaaaaa
olej pralke kup sobie kuchenke

Gość zywiec zdroj
Kup franie , a za reszte kasy jedz na wakacje ;)

Gość franiaaaaaaa
ja mam już drugą pralkę z firmy samsung, jestem super zadowolona, kupiłam około 2 m-cy temu w euro za 1099 zł na 6 kg a poprzednia kiedy kupilas?

Gość chcialam kupic
franiaaaaaa -kuchenke mam ,też amicę i też nie działa :D , wywala mi bezpieczniki jak włączam, ale narazie nie będę wymieniać bo mam ją zabudowaną a nie chcę demolować kuchni ;) dobra, jade do saturna na rekonesans ;)

Gość chcialam kupic
franiaaaa , ta moja Amica ma 10 lat już :)

6 lat temu, ale z mojej winy rozwalona i naprawa by kosztowała połowe pralki, a ze mam małe dziecko to tez chciałam nowa i na wicej prania bo miałam na 4 kg

Gość zywiec zdroj
Zawolaj majsterka niech zrobi ekspertyze, raptem 30zł , przy okazji dowiesz sie ile kosztuje ewentualna wymiana danej czesci. Tak w ciemno sie pralki pozbywac...

Gość sammjja
mój brat jest kierownikiem produkcji pralek i nie wiem czy wiecie że żywot pralki jest tak skonstruowany przez inżynierów żeby trwało 5 lat a później żeby ludzie kupowali nową obecnie tak jest bo za komuny, wiadomo...ludzie mieli pralke przez 18 lat teraz jest inaczej

Gość zywiec zdroj
Mozna wsadzic częsc uzywana z innej zlomowanej pralki i tez czesto chodzi to latami :D naprawiaj jak mozesz, bo jak kupisz nowa to juz nie naprawisz tylko wywalisz...

Gość chciałam kupić
wybralam se Boscha ;) model WAE 20460 :) a Amiki nie chce naprawiac - raz urwałam 'zaczep' od drzwiczek i się nie zamykały (i tym samym pralka się nie włączała) - koszt naprawy ,a raczej dojazdu ,bo za części to grosze zapłaciłam, to ponad 100 zl (za wymianę małej plastikowej duperelki :O) Poza tym pytałam kiedyś i ciężko o części . O programator też wtedy pytałam (przy okazji tych drzwiczek parę lat temu) , wtedy kosztował koło 300 zł.

Gość chcialam kupic
sąsiad mówił, że na giełdzie samochodowej mozna tanio kupic pralki, które ludzie sprowadzają z Niemiec. Tylko trzeba dokupić kabel zasilający, bo nie wiedziec czemu Niemcy obcinają swoje

Gość edfqwedwqe
chcialam kupic Niemcy obcinaja kable przy sprzetach elektrycznych wtedy gdy sprzęt jest zepsuty.