Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kpowp

Jestem chrzestna u siostry dziecka czy starczy jak dam 200 zł?

Polecane posty

Gość kpowp

Pracuje, zarabiam 1 tys na miesiac. Do tego studiuje zaocznie. Starczy jakdam 200 zl???

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
oczywiscie ze starczy

Gość hmmmMMMMnNNKJI
ja tez jestem chrzestna, uczę się i zarabiam 1000zł ale na chrzciny jest czas uzbierac... ja dałm 500 czy 600zł... w końcu chrzciny są raz w życiu, a wiesz o nich dłuższy czas więc wypada sobie trochę odmówić i uzbierać konkretną kwotę... u nas na chrzciny nikt nie dał mniej niż 300zł... a my chrzesni dalismy dwa razy tyle

wybacz ale chciałem się spytać gdzie pracujesz? w jakim charakterze? 1k pln/miesiąc to chyba poniżej minimalnej krajowej.

Gość pacccynka
kochaniutka oczywiscie ze tak a wogole czy jest to takie wazne dla rodzicow juz jest wazne ze jestes i ze zgodzilas sie byc no napewno bez prezentu to troche glupio pojsc ale to my ludzie takie glupoty wymyslilismy te prezenty na komunie chrzciny i wesela a przeciez powiinno byc wazne przezycie duchowe tego a nie materialne ale wracajac do 200zl bedzie ok.

Gość Blekit oka
Starczy ... Liczy się gest.. A nie sypanie małemu wiece niż się ma .. Ja jak zostałam matką chrzestną to się jeszcze uczyłam i dałam tylko 100zł. bo na tyle mnie było stac...

najniższa krajowa to około 960 netto... jeśli masz trudną sytuację to na pewno możesz dac tyle. ja miesiąc temu bylam chrzestną u siostrzenicy to z szatką prezenty wyszły na ok 600 zł (prezenty ustalone z siostrą)... pozostali goście dawali od 200 zł w zwyż...