Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krowa123

pogadajcie ze mną!mam stresa,idę do spowiedzi....

Polecane posty

Wlasnie to jest dobre pytanie,czy to jest normalne ze jeden ksiadz wybaczy da rozgrzeszenie a drugi karze odejsc??to jest normalne??Chyba powinni byc jednomyslni skoro glosza te sama religie prawda???Z nimi tez jest cos nie tak w takim razie.

Gość Madalinka Pralinka
Kigana - ja dostalam rozgrzeszenie, bo nie mieszkam z chłopakie. a moja odpowiedz dotyczyla zarzutu, że jestem zakłamana... a cóz można powiedzieć o osobach, które wcale się z tego nie spowiadają??

Madalinka, ale zachowanie tego księdza to chamstwo i nic go nie tłumaczy. No bez przesady !! Palant.

Gość a ja zapytam
madalinko zle mnie zrozumiałaś - ja nie twierdzę że ty albo twój chłopak jesteście grzeszni , pierwsi lepsi itd , nawet może jestem w stanie uwierzyc w to że jakoś tam tego żałujesz - bo ja np. nie ale to moja sprawa , ale nie wmówisz mi że idąc do tej spowiedzi nie wiesz doskonale tego że będziesz z nim sypiac tak czy siak , prawda ? Kochasz go zapewne , łączy was bliskośc z której nie chcecie rezygnowac - jeśli chodzi o mnie - wszystko ok , ale powiedz to szczerze księdzu w konfesjonale bo ja powiedziałam właśnie tak i ksiądz mi wtedy powiedział że moja spowiedz nie ma sensu bo tego nie żałuję i mam zamiar robic nadal aż nie wezme ślubu. Powiem wam że ja to nawet rozumiem chociaż się z tym nie zgadzam bo dla mnie są większe i poważniejsze grzechy , ale jak takie zasady sa w KK to nie ma co dyskutowac

Gość gzreszaca
mi tez ksiadz nie chcial dac rozgrzeszenia jak bylam u wpsowiedzi miesiac temu. wlasnie dlatego ze mieszkam z chlopakiem bez slubu no i wpolzyje z nim. ale go przycisnelam, zreszta nie kalmalam bo ja mieszkam w pokoju z kolezanka a on sam w ododzielnym. i powiedzial ze troche wbrew sobie ale mnie rozgrzeszyl. no i co... nie chce tego robic. naparwde. ten meisiac juz nei robie, ale ile jeszcze wytrzymam - nie wiem.

Gość Madalinka Pralinka
zakładasz, że to, że ja mówię ze staram się jak najdłużej wytrwac jest nieprawdą... nie zrobiłabym tak, że tego samego dnia wskakuję z chłopakiem do łózka.. staram się jednak trochę bez tego grzechu wytrzymać - raz jest to dłuzej, raz krócej ;)... no ale fakt - zawsze ten grzech sie pojawia

jak mi powiedział że nie może mi dać rozgrzeszenia to poczułam sie jak jakiś morderca, a przeciez jestem normalna osobą która stara sie byc dobra nacodzień , nikomu krzywdy nie robie jak inni ..........

Ja zrezygnowałam z chłopaka, przez 2 lata nie chodziłam do komunii... nie mieszkaliśmy razem, ale byliśmy razem... nie mogłam już tak dłużej... jestem szczerze wierząca i nie dawałam rady...a problem jest taki że w zasadzie nie planujemy ślubu... nie chcę mieć dzieci itd... jestem w kropce bo go kocham :S

Gość owce i barany
nikt tu nikogo nie przezywa od baranów i owiec,wszak to sami wasi księża was tak nazywają,bo oni jako pasterze czuwaja nad wami ,czyli stadem owiec i baranów,i nic się na to nie poradzi,sami się na to zgadzacie,hahahaha

Gość a ja zapytam
nie czarujmy się , jeżeli ktoś żyje w stałym związku , mieszka razem czy nie mieszka ale seks ma w miarę regularny z jednym partnerem i z tego do ślubu nie ma zamiaru zrezygnowac bo dla większości ślub może byc odległą sprawą - to o jakim żalu za grzechy i obietnicy poprawy mówimy ? Dla jasności - to przecież nie ja wymyśliłam , to są zasady obowiązujące w kościele katolickim i dlatego ja ze spowiedzi zrezygnowałam bo nie załowałam tego że kocham i nie mogłam obiecac przed Bogem że więcej tego ślubu robic nie będę bo to by było zakłamanie z mojej strony Coś za coś niestety , nie zgadzam się z tym bo jestem wierna , szczerze kocham jedną osobe , nie czuję żebym moim postępowaniem kogoś krzywdziła ale z zasadami kk nie ma co dyskutowac czy się kłócic