Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudny wybór.......

Jaka rasa?

Polecane posty

Gość trudny wybór.......

Witam mam pytanie jaka rasa psa będzie najlepsza dla rodziny z 6scio latkiem :)

Gość trudny wybór.......
Labrador dobry pomysł ale mieszkamy w bloku ? A pieski tej rasy podobno potrzebują ogródka???

Zrobiłaś dziecku testy alergicze ? Jeśli nie, to zacznij od tego. Żeby potem nie było nieszczęscia. :)

Gość globalna wojna termojądrowa
jak możesz zapewnić psu kilka godzin spaceru połączonego z bieganiem i ogólnie wysiłkiem fizycznym to blok nie jest problemem. chociaż zaraz się zlecą fanatycy szczęśliwych psów i zaczną truć, że do bloku to tylko mały pies. gówno prawda. ale taki pies to jest wydatek - karma, weterynarz, choroby uszu, stawów, dysplazja, laby przyciągają kleszcze, więc trzeba mieć oczy dookoła głowy. i niestety nie wszystkie labradory należą do spokojnych. odchowałam dwa, oba ze spokojem nie mają nic wspólnego. wyciszenie przychodzi z wiekiem, a nigdy nie wiadomo kiedy taki byk dojrzeje :P chociaż przyznaję, że są labki, które można określić oazą spokoju, ale jak tak patrzę na swoje psy i psy moich znajomych to nie wiem czy my jesteśmy wyjątkami, czy ci którym udał się opanowany pies :P

Ja mam sunię golden retriever-a. Goldeny są mniej żywiołowe od Labradorów, ale również wymagają "wybiegania" i przede wszystkim czułości oraz stałego zainteresowania od swoich właścicieli. Świetnie chowają się z dziećmi i są wykorzystywane w dogoterapii. Uwaga - to straszne sierściuchy, wiec sierść na kanapie trzeba po prostu pokochać. ;) http://www.goldenretriever.pl/

Gość A ja proponowałabym
chow chow :-) ogolnie jestem właścicielką tej rasy psa i jest przeuroczy :-) nic dodać nic ująć. spokojny , nie hałasuje. w żadnym wypadku nie załatwi sie w domu chocby nie wiem co. 3letnie dziecko przychodzi do nas często siada na psa targa, a ona nic sobie z tego nie robi :-) polecam na prawdę