Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kashmir789

Święta....

Polecane posty

Znacie jakieś fajne przepisy na sałatki i inne dania, które można podać w święta??? Bo tak sobie myślę, że chciałabym przygotować na te święta coś nowego. Nudzi mnie ciągle to samo:)

Gość a mnie nudza takie tematy
wypad na dział o gotowaniu :o

Gość moja ulubiona sałatka
składniki: 1 brokuł 1 pomidor żółty 1 pomidor czerwony 2 filety z kurczaka 10 dag orzechów nerkowca 10 dag płatków migdałów olej do smażenia ser feta SOS CZOSNKOWY: 2-3 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Brokuła podzielić na różyczki, zblanszować ok. 3 min. Filety pokroić w kostkę - obsmażyć . Pomidory pokroić w kostkę. Nerkowce i migdały obsmażyć na oleju aż się zarumienią. Fetę pokroić w kostkę. Wymieszać majonez i jogurt, dodać czosnek, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki przesypać do miski, polać sosem, posypać fetą.

Skoro cię nudzą, to ni wchodź. PROSTE. dzięki bardzo za przepis, wydaje się ciekawy:)

ja bym chciala zrobic chrupiacego kurczaka w panierce z płatków kukurydziany .... któraś robiła ??? jak to sie zmarzy .... ?? na oleju czy w piekarniku jakos

Kiedys robiłam tego kurczaka. Panierkę robiłam z rozkruszonych płatków Corn Flakes, do tego kaszę kukurydzianą i smażyłam na głębokim oleju. Kurczak poezja.. Jeszcze lepszy jest wtedy gdy namoczy się w mleku przed smażeniem. Pisze tu o filecie. Smakuje prawie jak KFC, pycha