Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Quicksand

Jak ulepszyc net kiedy sie ma gowniany komputer??

Polecane posty

jak w temacie, mam problem z netem raz jest a za 5 min nie ma , mam bezprzewodowy podlaczony karta wireless procesor jeszcze nie zagladalam ale jest "gowniany" podkrecilam go kupujac karty pamieci ale to wiadomo nie za bardzo pomoze, nie wiem co z tym netem robic? ktos sie zna???

podkręciłaś procesor kupując karty pamięci? ehh te kobiety, zaskakują mnie na każdym kroku :D

Gość kamecha ty ujku
nie smiej sie z potrzebujacej :D

tak memory card, ale jak procesor slaby to i to nic nie da jedynie lekko przyszpiesza prace, no ale mi chodzi o ten internet 😭

Gość bubu22
moze zmien kanal przez ktorego masz neta. moze ludzie wokol ciebie okupuja podobna czestotliwosc.

nie moge tego zrobic bo wszyscy mamy neta w domu i korzystamy z jednej linii, myslalm and kupieniem kabla i bezposredniego podlaczenia do gniazdka, ale nei wiem czy to cos da

Kamecha jak taki madry jestes to napisz cos na temat bo na razie gadasz bez sensu 😭 🖐️ ja sie tak dobrze na komp nie znam ale poki co jakies podstawy tam obczjam:P

Gość kamecha widze ze sie znasz
na kompach.. sluchaj, mam problem - pomoglbys? bylabym naprawde wdzieczna :) Jest taka gra - Urban Terror - zabijanka przez neta. Gram sobie na lapku. Na poczatku wszystko super. Ping malutki, FPS wysokie. A teraz nie wiem co sie stalo - FPS skacza mi jak szalone. Raz na poziomie 30, a po chwili znowu 90. Nie wiesz czym to moze byc spowodowane?

Kamecha jak taki madry jestes to napisz cos na temat bo na razie gadasz bez sensu 😭 🖐️ ja sie tak dobrze na komp nie znam ale poki co jakies podstawy tam obczjam:P

ja na odległość nic ci nie poradzę tym bardziej, że nie dostarczyłaś żadnych informacji o sprzęcie może na początek zainstaluj antywirusa i antyspyware

Gość gupeek
to moze byc przez to ze masz za dlugi kabel w klawiaturze. jak ma powyzej 1 metra dlugosci to go troche obetnij i powinno byc ok. musisz obciac kawalek kabla i wszystko powinno byc ok. Ja mialem tak samo tylko ze z myszka. Grac sie nie dalo ;< obcialem kabel i wszystko jest ok Ta metoda może wzbudzac kontrowersje ze względu na dośc nieprzecietne rozwiązanie problemu, ale tylko to Ci może pomóc. Zaufaj ekspertom, prowadze z ojcem sklep komputerowy. Jeszcze opinia innego eksperta który jest na 5 roku informatyki lecz ze względów etycznych nie udziela się na tym forum: "Powodem laggowania moze byc tylko i wylacznie za dlugi kabel. Wszystkie podawane za pomoca klawiatury informacje musza dotrzec do "osrodka mozgowego" komputera. Wyobraz to sobie w nastepujacy sposob: 20 litrow mleka za pomoca samochodu dostawczego szybciej dojedzie z Elblaga do Olsztyna, niz z Koszalina do Rzeszowa."

do gupeek: ja gram na laptopie..

poza tym na początku było wszystko okej dopiero z czasem zaczęły się takie rzeczy dziać poza tym nie ściągam żadnych flmów z neta ani nic z tego typu rzeczy antywirus jest laptop służy mi jedynie do pisania prac na uczelnie plus granie no i przegladanie neta nic poza tym...

Gość gupeek
klawiatura w laptopie tez podlaczona jest kabelkiem. taka mala tasiemka mieszy plyta glowna a klawiaturka. radze Ci ja skrocic. na pewno odczujesz roznice.

laptopa sama nie rozkrece, bo gwarnacja mi przepadnie :O poza tym nie znam sie na tego typu "zabiegach komputerowych" pierwszy raz spotkalam sie z teoria, ze kabelek moze byc za dlugi moj byly jest informatykiem, troche sie nasluchalam i naogladalam, ale nic niegdy nie slyszalam o skracaniu kabelkow czy tasm.. Ciekawa metoda, co wcale nie oznacza ze nie jest skuteczna - laik ze mnie. a jest jakis inny sposob na moj problem? robilam juz wszystko, co potrafilam - we wlasciwosciach zmienialam na najslabsze opcje - najmniej kolorow w grze etc. Przeinstalowalam gre.. Co moge jeszcze zrobic?

Gość bubu22
guppek jakies glupoty wypisuje. ;) niema to prawie znaczenia . najwyzej jakas interferencja zachodzi. np z telefonem , albo z sasiadami. zmien ta czestotliwosc, masz 11 kanalow do wyboru wokol tego 2.4 GHz. napisz jaka masz kare sieciowa, i jaki modem wireless. wtedy ktos cos doradzi konkretnego.

kurde.. czasami zaluje, ze taka tepa jestem z komputerow :O co prawda patrzac na umiejetnosci pozostalych moich kolezanek, to wypadam niezle, ale wiem ze tak naprawde gowno wiem o kompach :O denerwuje mnie to, tym bardziej, ze nie lubie sie prosic o pomoc. I przez to od roku nie mialam reinstalki windowsa - a zapewne przydaloby sie..

Gość bubu22
kamecha widze ze sie znasz-> jesli grasz pod windowsem ,moze w tym samym czasie system sprawdza aktualizacje w sieci? albo jakis antywirus, cokolwiek.

Karte sieciowa...? Hmm.. Net mam z Toya - normalny pakiet.. Wiem, ze na bank nie przekraczam "limitu", bo nic nie sciagam. Jesli chodzi o siec bezprzewodowa - sygnal mam doskonaly. A wlasnie.. czy pomimo tego doskonalego sygnalu (mam maksymalny) moga wystapic laggi? A router to jakis Pentagram..

Gość bubu22
opowidzec o karcie byla do quicksand. ;) dla ciebie ta o windowsie.

hmm.. a jak sprawdzić czy komputer poszukuje jakis aktualizacji? jesli mozna to sprawdzic to jak temu zaradzic? Sorry za te pytania, ale naprawde jestem leserem informatycznym :O

bubu22 hehe :D

Bieżące źródło zasilania: przemienny (AC) Pozostały całkowity stan energii w bateriach: 100% Nazwa baterii: PA3465U Skład chemiczny: Li-I Stan zasilania: online Producent: LIDP o to chodzi? :D

Gość bubu22
kamecha widze ze sie znasz -> w pasku po prawiej na dole masz zwykle jakis program, ktory dziala caly czas-mozna to wylaczyc na troche. wydaje mi sie ze i tak sie spowrotem zaladuje taki program jak zrebutujesz kompa. Mozliwe tez, ze np program antywirusowy przeczesuje baze danych na internecie z nowymi wirusami w tym samym czasie kiedy ty grasz. No ale antywirusa nie radze wylaczac.