Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numerantka

Pieluchy DADA z Biedrinki -PREMIUM czy KOMFORT -które lepsze?

Polecane posty

czytałam właśnie pochlebne opinie o pieluchach Dada :) Widziałam zdjęcia-sa bardzo ładne (wypróbowałam te najmniejsze Premium i byłam srednio zadowolona ale czytałam ze im wieksze tym lepsze). Chcialabym wypróbowac tylko nie wiem które kupic Dada Premium czy Komfort-czym sie róznia i ile kosztuja?

Nie stosowałam Dady, ale używam pieluch z lidla- Softino, są ok. Kosztują 6,50 za 14 sztuk (rozmiar 4). Możesz wypróbować jedną paczkę, są tanie więc dużo nie ryzykujesz.

Hej. Ja używam od samego początku DADA dla mojej córeczki i sobie je bardzo chwalę. Ja kupuję w obecnej chwili rozmiar midi 4-9kg (różowe opakowanie) To są bodajże DADA Premium. Chociaż nie wiem jak bardzo byłby zasikany to i tak nie przejdzie na ubranko :) Moja córeczka od połowy 3 m-ca ma zakładanego 1 pampersa DADA na noc i jest super. Mała nawet sie nie budzi, że ma mokro :) Co do ceny to DADA midi za 64szt. płacę 27,99zł i na m-c starcza mi 1,5 opakowania :) Pozdrawiam...

ja stosowałam już z Lidla pieluchy ale nie Softino (nawet takich nigdy nie widziałam, kurde)tylko Toujours.Były niezłe.Ale ja mam taka nature do kosmetyków, srodków chemicznych itp ze ciagle lubie poznawac nowe rzeczy i ciezko mi pozostac wierna jednemu produktowi, dlatego ciagle poszukuje i testuje :) dlatego chciałabym teraz spróbowac Biedronkowch :) prosze o opinie

AlexandruniaK - z tego, co widze na zdjeciach , to rozmiar MIDI zarówno premium jak i komfort maja rózowe opakowania :D wiec których używasz?

Gość frajdaaaaa
wszystkie są beznadziejne!! jak mozna dziecku je zakladac..no chyba ze z oszczednosci

Gość saleminka8
ja używam dada od urodzenia,zaczynałam od huggies-ale zaczepy są ostre i zrezygnowałam,bo ocierały uda mojemu synkowi,a udka to on miał duże(urodził się 4200) teraz jestem na babydream z rossmana-tak samo delikatne jak pampers :) wiec polecam,pampersy mało wytrzymywały mi,z rossmana mi nie przeciekają :)

Gość saleminka8
frajdaaaaa a pampersy nie są tanie,80szt za 40zł to są drogie pieluchy ? hehe chyba zartujesz! ja uzywam bo oszczędzam na dziecku ze wzgledu na to że pampersy ciągle przeciekały a dada mi nie pzreciekały,babydream też nie przeciekają :) huggies raniły mi dziecko... a jakich chusteczek używacie? ja zaczynałam od dada,ale po czasie pzreszkadzał mi ich zapach i zmeiniłam na johnsona i mały dostał uczulenia od nich :) teraz stosuje chusteczki penaten(kuzynka mi kupuje za granicą i wysyła) :)

Gość dady uzywam bo są świetne
oryginalne pampersy przeciekały u nas w nocy synek budził się z płaczem że ma mokro! Huggisy - jak dal mnie to bardzo podobne do dada są - więc po co przepłacać? .... przecież lansować się pieluchami nie będę :P dady nie przeciekają - wytrzymują całą noc - nie odparzają pupy i mają dobrą cenę - czego chcieć więcej?

Gość Aśka89k
hej ja uzywam dady premium rozmiar 3-6 kg, niebawem zmieniam na wieksza. sa fajne, chlonne, nie przemakaja.. chusteczki tu mam roznie . ostatnio byla promocja tych z pamperssa to zrobilam zapas. maja nie ostry zapach. biedronkowych nie lubie. bambino sa fajne i z cleanica tez.

Gość do AleksandruniaK
jakim cudem na miesiac wystarcza ci 1,5 paczki Dady???? jesli jedna paczka ma 64 sztuki to poltora to 96...miesiac ma 30 dni..CZYLI NA DZIEN ZUZYWASZ TYLKO 3 PIELUSZKI?????????????????????????? oszalałaś????????????

Gość Aśka89k
u mnie dzienie razem z noca idzie ok 10-15...

Gość olabogaaaa
u mnie okolo 9-10

Post do mnie! Wypraszam sobie obrazy! Taka prawda - zużywam 1,5 do 2 paczek na m-c i nie jest to oszczędzanie....zmieniam pampersa dziecku wtedy kiedy trzeba... Wyprzedzając sugestie to moje dziecko NIGDY nie miało odparzenia czy uczulenia na dupce! Ja używam chusteczek Pampersa. Co do pampersów z Rossmanna to u mnie się nie sprawdziły, bo PRZECIEKAJĄ! Po każdym oddaniu moczu moje maleństwo było całe do przebrania, bo ciuszki były zasikane!

Co do zmieniania pieluch to jeszcze trzeba zauważyć, że moje dziecko ma 5 m-cy! Jak miała 2-3 to owszem szło więcej sztuk!!!

Gość jakos malo ci idzie pieluch
moje ma 9 m-cy i zmieniam srednio co 2-3 godz. co najmniej 5 dziennie +1 na noc (pampers)

Gość a jaaaaaaa
też używałam pempersów i pieluch z Biedronki Dada Komfort. Powiem, że papmersy sa ok ale starcza na jedno sikanie :) A potem przemaka - moja mała miała koszulkę mokra na pleckach. A Dada komfort spokojnie całą noc na jednej pieluszcze - sadze że ze 3 razy siku zrobiła w nocu - jak nie częściej :) i nic nie prezmokło :) Polecam bo sa fajne i niedrogie. uzywałam dada rózowe i dada zielone a do niebieskich nie doczekałam się bo niunia oduczyła się siusiać w pieluchę :) U mnie szło poczatkowo dada różowe 3 opakowania / miesiac potem 2 opakowania dada zielone ( 64 szt chyba) a potem do 1 paczki na miesiąc zeszło. Pilnowałam ja i czasem podczas dnia pomimo ze miała pieluche pytałam czy chce siusiu i posadziłam na nocnik :) i się wysiusiała. Ale pieluchę znów założyłam :) Tym sposobem uzywałam od 2 -4 pieluch na dzień łącznie z nocką :)

Gość a jaaaaaaa
jak syn miał kolo roczku to teściowa nim się opiekowała bo ja musiałam isć do pracy. A teściowa to miała pierwszego wnuka i nie miała doswiadczenia w papmersach :) początkowo zakładała tyłem do przodu :O masakra jak to zobaczyłam to myślałam że zjadę. miał kitki z przodu obtarte :O No i zmieniała pieluchę co 0,5 godziny więc cała paczka prawie poszła codziennie. Mówiłam, że nie trzeba tak często ale ona swoje. Wtedy kupiłam takie najtańsze 5zł za 16 sztuk to było chyba z firmy ardo. Dziecko się nie odparzyło bo ona często zmieniała te pieluchę no i koszt był 5 zł na dzień a nie 25 jak przy pampersach :O

Gość ijk
a jaaaaaaa - co to sa kitki??

Rowniez uzywam pieluchy dada-jak sie synek urodzil to mąż kupil do szpitala Pampersy, po nich syn miał odparzenia. Do tej pory uzywam te najtansze i sa spoko.

Gość a jaaaaaaa
:D kitki :) to dziecięce pulchniutkie uda :D Takie że fałdki są na nich :D

NeoNato włoskie produkty wysokiej jakości, oferujemy konkurencyjne ceny, dostarczenie towaru do klienta lub możliwy odbiór osobisty.. Kontakt: Zapraszamy na naszą stronę: www.neonato.pl . . . KOJCE, WANIENKI, WÓZECZKI, KOMODY KĄPIELOWE ITP. Zapraszamy na naszą stronę, najwyższa jakość konkurencyjne ceny :) http://neonato.pl/

Gość pimpusia21
Witam znalazłem Super Serwis na którym za zbieranie punktów dostajemy atrakcyjne Nagrody. Możemy Także grać w różnych loteriach. Jak zarejestrujesz się z tego linka to otrzymasz 60 punktów na start! http://123konkurs.pl/pl/partnersprogram/15339.html

Witam! Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na temat pieluszek dada postanowiłam je kupić...Wcześniej używałam pampersów, a ostatnio huggies i happy. I niestety nie jestem z nich zadowolona. Po pierwsze dupcia mojego synka jest mokra a po drugie skawalają się ( robi się taki wałek między nóżkami). Poza tym to nie są aż takie tanie bo opakowanie 54 szt rozmiar 4 kosztuje prawie 30 zł. Za parę zł więcej można kupić np.happy o wiele lepsze moim zdaniem.Więcej ich na pewno nie kupię. Ale zachęcam do kupna i przekonania się samemu, może Wam i Waszym maluchom będą one odpowiadać :)

Gość do selaminka8
Chusteczki Penaten są w naszych sklepach. Bardzo dobre są tez Bambino, Bobini, Tesco Gaga, Tesco My Baby's, oraz Carrefour (zielone opakowanie, producent Ontex). Te ostatnie zaczepiście pachną (nie czuć w nich pudru, tylko fajny zapaszek wody toaletowej)! :)

Gość ja uzywam DADA PREMIUM MAXi
uważam że to są najlepsze pieluchy na rynku! Pampersy oryginalne mi przeciekały np a Huggisy są ostre! co do chusteczek to ja używam tych z Rossmana marki babydream inne zwierają masę konserwantów i propylene glycolu -który jest bardzo szkodliwy dla skóry - odkłada się i przyspiesza proces starzenia - i sama go unikam

Gość Te z Rossmanna są dobre ale
strasznie suche. Mnie nie pasują suche, bo ciężko nimi coś zdziałać, trzeba dużo zużyć, żeby doczyścić pupę.

Gość ja uzywam DADA PREMIUM MAXi
wiem, że są bardziej suche - bo to to dziadostwo propylene glycol jest od dobrego nawilżana.... ale ja tam wolę sie pomęczyć niz dziecko takim świństwem smarować! a... jeszcze huggis ma chusteczki bez tego związku - tyle że są duzo droższe.

Gość Te z Rossmanna są dobre ale
Mylisz się. To po prostu woda (składnik o nazwie: Aqua), która decyduje o nawilżeniu! W tych z Rossmanna jest jej zwyczajnie mniej. Mam np. przed sobą Toujours Sensitive i też są suche (co mnie denerwuje) a mają w składzie Propylene G. Nie zauważyłam, żeby skóra była po nich zmieniona i żeby się starzała. Jest bardzo ładna i zadbana. Uważam, że mocno wyolbrzymiasz problem.