Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zdesperowana housewife

pytanie do facetow!

Polecane posty

hmm o to chodzi ze ja nie stosowalam sie nigdy przenigdy do zadnych poradnikow! zawsze robilam wszystko na wyczucie az mi ktos ta ksiazke na sile wcisnal.. wlasnie zauwazylam ze jak ja sie dystansuje, udaje ze jest mi dobrze tylko i wylacznie z sama soba to jest cisza i nie gadamy a on sie zaczyna miotac z lekka, ale nie zebym miala na tym w jakikolwiek sposob skorzystac niestety.. wiec no racja, w dupie z poradnikami.

Gość ONA22222
Przecież każdy ma prawo wyboru. Mi też tą książke poleciła pewna koleżanka i miałam z tego niemały ubaw... nie potraktowałam jej jak biblie, która wyraźnie pokazuje jak postępować z facetem... bo każdy facet jest inny i na każdego działa co innego. Myśle że przeczytać zawsze warto... może nawet wyciągnąc coś dla siebie... ale nie wszystko... każdy powinien być sobą. Najbardziej rośmieszyło mnie to że ja zawsze miałam podobny sposób postępowania z moimi mężczyznami jak w tej książeczce, zanim jeszcze do niej zaglądnęłam i nie narzekam... faceci mi nadskakują i wcale nie wyglądają na nieszczęśliwych;)

Gość ONA22222
Czytając książkę pełną sarkastycznego humoru powinnaś raczej się roześmiać niż przerazić jej trescią i tym, że ty postępujesz zupelnie inaczej. Inaczej nie oznacza źle, ale jeśli tak pomyślałaś to może jednak coś w tym jest;)

Gość czyli generalnie twierdzisz
ze ksiazka jest dobra o ile nie stosujesz tego o czym w niej pisza i czytasz ja z przymruzeniem oka faktycznie niezly poradnik ;)

poradnik-jak sama nazwa wskazuje jest po to by radzić a nie mówić jak ma się postępować :classic_cool: Też uważam że taką "literaturę" należy traktować z przymróżeniem oka a nie traktować jak wyrocznię i wg jej zasad żyć.

15:54 [zgłoś do usunięcia] zdesperowana housewife racja, podbudowaliscie mnie. jednak lepiej moze zostane przy byciu soba.. dzieki za odpowiedz. ufff dobrze ze do tego doszłaś :)

po przeczytaniu twoich postów bałam się ze z tobą jest bardzo żle,ale w końcu doszłaś do wniosku ze najlepiej być sobą. Rozmowa,rozmowa i jeszcze raz rozmowa z partnerem to podstawa idanego związku. Zaakceptowanie siebie i partnera(z wadami) to też DUŻY PLUS. i nie szukanie na siłę prpblemów ;)

Sam fakt że chciałaś być taka jak te zołzy z książki ,wzbudził we mnie irytacje,a twoje pytania do forumowiczów w stylu''jak będe inna to będe fajniejsza i jemu się spodobam'' ręce mi opadły polecam Ci książkę(nie poradnik)Joanna Chmielewska ''Jak wytrzymać z mężczyzną''pośmiejesz się i zobaczysz ze czasem kobiety same sobie komplikują życie a twój facet niech przeczyta J.CH ''Jak wytrzymać ze współczesną kobietą'' ;)

moj facet nie czyta takich rzeczy.. wiec go nie namowie na nic w ten desen.. jest tez taka ksiazka "dlaczego mezczyzni klamia a kobiety placza", ona jest dobra, napisalna z przymrozeniem oka, pozwolila mi duzo o facetach zrozumiec :)

ty masz skupić się na jednym tylko--na swoim facecie;)i jego spróbować zrozumie na tyle ile tylko się da. powodzenia życze -będzie dobrze,głowa do góry

apropo polecanej przez ciebie ksiazki.. "Mężczyźni zostali stworzeni dla kobiet. Każde zwierzę da się wytresować. Mężczyznę też. Mężczyźni kochają jeść. Niekiedy kochają także kobietę. Nigdy jednakże nie kochają jej bardziej niż jeść. Te i wiele innych życiowych porad przedstawia w swojej książce autorka." oooo haha.. dobrze sie zapowiada.. mam nadzieje ze kiedys bedzie mi dane ja przeczytac!

Gość Mertoro
Ja proponuję przeczytać książkę "Dlaczego mężczyźni nie słuchają, a kobiety nie umieją czytać map" A. i B. Peace - zrozumiesz różnice między kobietami, a mężczyznami.

jeśli pomogłam to się cieszę i fragment z książki ''Pomijając już wszystko inne, z mężczyzną, który nas wcale jeszcze nie zamierza porzucić i któremu na nas zależy, należy rozmawiać. Rzecz oczywista, nie w chwilach, kiedy: ogląda mecz łowi ryby chciwie spożywa posiłek korzysta z nas seksualnie ciężko schetany, głowi się nad służbowym, nierozwikłanym problemem, od którego zależy reszta jego kariery'' pozdr:)

no racja, zauwazylam juz.. :P dobre jest, jak masz jeszcze jakies framenty to podeslij. albo moze jakis pdf by sie na intenecie znalazl?? poszukam bo po ksiazke to bym musiala jechac do polski..

To może jeszcze kolejny poradnik do kolekcji? "Bądź dama, myśl jak facet" może to ci wyjaśni dlaczego faceci są tacy jacy są.

Gość animowanka
przeczytalam ja od A do Z. Jest super, usmialam sie troche, mysle ze cos w tym jest i moj maz tez tak uwaza. Wiemy to z autopsji bo ja troche zolza zawsze bylam i nie musze wcielac na sile w zycie tych rad. Jestem po prostu soba, a to chyba najlepsza recepta zeby zatrzymac przy sobie faceta!

Gość Martynkowska __23
Myslę że w związku nie należny poświęcać się zzbyt mocno, trzeba być poniekąd trochę egoistą> książka obrazuje to w trochę przerysowany sposób akcentując zbytnie przywiązanie i ubezwłasnowolnienie kobiet. Nie od dziś wiadomo że atrakcyjny partner to partner mający własne zdanie, własne pasję, własny styl bycia, posiadający pasję, taki człowiek nas inspiruje i ciekawi. A tzw pogoń za króliczkiem jest dla mężczyzn najatrakcyjniejsza ze wszystkich etapów związku. Wiadomo również że po pogoni następuje złapanie króliczka któremu nie towarzyszy juz tak wiele emocji, mądra kobieta wie jak je podtrzymać w związku. Ale jak już zostało wspomniane w wątku najpiękniejsze między dwojgiem kochających ludzi jest to, że nie muszą będąc ze sobą udawać kimś kim nie są, to jest prawdziwe i szczere uczucie.Postępowanie według schematu ujętego w książce daleko od tego odbiega.