Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubię wątróbkę

Czy wątróbka drobiowa jest zdrowa?

Polecane posty

Gość Lubię wątróbkę

Można ją często jeść czy raczej unikać? Słyszałam że należy jej unikać, bo są w niej toksyny? Mam właśnie zamiar zrobić wątróbkę z cebulą - znacie jakieś dobre przepisy, żeby smaczna była?

Gość 2313546511781450
ja ja usmarzysz z cebula to polej sosem: jogurt z musztarda sarepska pol/pol - polej delikatnie, nie za duzo... pychota

Gość krem do babeczek
hmmm wątróbka jest bardzo dobra. Ja robię w najprostszy sposó. Oprószyć pieprzem i solą, obtoczć w mące i usmażyć na patelni. Do tego cebulka pokrojona w piórka. pychotka. z ziemniaczkami i kiszoną kapustą .

Gość Lubię wątróbkę
Lubie wątróbkę:) I raczej bez sosu ją robię:) z cebulka jest pycha. zawsze smażę ją i dodaje przyprawy. i cebuli usmażonej:) Dziś chce ja zrobić jakoś nietypowo:) Czy zdrowa jest wątróbka drobiowa? zastanawiam się bo często jemy.

Ze dwa razy w miesiacu jemy watrobke,jest zdrowa,zawiera duzo zelaza dlatego nie zaleca sie czestego spozywania.

Gość prawdziwy_lekarz_doktur_od_jed
Alicjo nie masz racji - ja jestem dokturem to wiem, watrobka jest zdrowa

Gość taka mała dygresyjka
a wiesz do czego słuzy narząd atroba? to się zastanów czy to może być zdrowe..

Gość prawdziwy_lekarz_doktur_od_jed
ale jo sie na tym znom rozumisz ?

Gość gość
Wątroba służy do usuwania toksyn z organizmu... Gdyby zostawały w niej szkodliwe związki to nie wytrzymałaby nawet kilku lat...

Gość gość
wiem, że to było juz dawno, ale mimo wszystko odp. owszem wątroba (wątróbka) usuwa toksyny z organizmu, ale ich nie magazynuje!!! więc jak najbardziej jest ZDROWA, jednakze zawiera duzo witamin i minerałów dlatego za czesto nie jest wskazana, aby nie przewitaminować organizmu (witaminy przyjmujemy przecież równiez z innych źródeł)

Gość HISTORYK 24 LATA
Wynalazł ją słynny rosyjski kucharz Drobiow.

Gość antyoksydant
Watróbka drobiowa zawiera tyle antybiotyków i innej chemi (leki, pasza), ze zaden hodowca jej nawet nie tknie, dlatego powinno sie jej unikać. Co innego watróbki z malych przydomowych gospodarstw, ale takiej w sklepie nie dostaniemy. Zdecydowanie bardziej wartosciowa i nie tak naszpikowana chemią jest wątroba wieprzowa.