Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadzieja86

CZERWONE PLAMY PO WYCISKANIU SYFÓW

Polecane posty

Witam.Mój problem dotyczy syfów i wągrów na twarzy oraz plam po ich wyciśnięciu.Wiem,że nie powinno się wągrów wyciskać,ale już na to czasem patrzeć nie mogę.Wysypuje mnie głównie koło nosa i wokół ust.Teraz pozostały mi ślady i zastanawiam się,czy idzie je jakoś zlikwidować!?Mam tłustą cerę i stąd te problemy!Urzywam żelu do mycia twarzy i toniku do cery tłustej i mieszanej NIVEA VISAGE,ale jakoś nie widać różnicy.

nie masz możliwości iść do kosmetyczki? im częściej będziesz wągry wyciskać tym szybciej pory będą się napełniać łojem. nie powinnaś tego robić sama bo roznosisz bakterie, przenosisz wszystko na inne obszary twarzy. dezynfeuj woda utleniona, nie spirytusem jak już sie za cos zabierzesz, wyciskaj nie łapami tylko przez chusteczke. na koniec połóż maseczke łagodzącą. i nie opalaj twarzy bo zostaną ci trwałe przebarwienia w postaci brazowych plam i tego już nie usuniesz niczym, tylko laserem.poza tym pewnie od tego wyciskania zrobił ci sie stan zapalny w postaci czerwonych plam, bolących, ropnych syfów itp. potem będziesz miec dziury na twarzy. zastanów sie czy warto grzebać przy twarzy.... :)

Dzięki za odpowiedź koliberek.Najpierw wolałabym domowymi metodami się tego pozbyć.Spróbuję z tą wodą utlenioną!Dzięki

Gość agnieszka_f
Radziłabym nie probować na własną rękę, bo skutki mogą być gorsze niż myślisz- plamy, przebarwienia, ropne krostki i grudki. Lepiej pojdź do kosmetyczki. Jeśli nie masz na to pieniędzy, a stan twojej skóry jest nie najlepszy- zarejestruj się do lekarza dermatologa. To może być najlepsze i najprostsze wyjście. Czy twoja cera jest mieszana, czy tylko tłusta? Jak o nią dbasz na codzien?

Gość gremlinka_)
polecam mydlo bialy jelen,koniec z wyciskaniem, i delikatny tonik i plyn Pharmaceris,a na ropne wypryski ( wg mnie tylko do stosowania punktowo) masc brevoxyl i bedzie ok:) sama przez to przechodizlam i probowala mnostwa rzeczy

Dziękuję Wam za odpowiedź,a ile może kosztować taki zabieg u kosmetyczki?wiem,że ceny są różne,ale tak orientacyjnie chciałam wiedzieć!Mydło szare też stosowałam i nic!Teraz te miejsca zaczęłam smarować wodą utlenioną!!!