Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambarka

pomocy :(:(

Polecane posty

Gość bambarka

zrobil mi sie zastuj w jednej piersi niunia placze jak ma z niej jesc :( co zrobic zeby mleko normalnie lecialo tak pragne karmic ja piersia sciagam sobie ale nie ma za wiele tego pokarmu :( czy ktoras moze mi cos poradzic prosze

Gość Aśka89k
oklady z lisci kapusty i to szybko. zastoje sa niebezpieczne.

Gość kaka33
podobno oklady z kapusty pomagaja

Gość bambarka
pokarm mi sie zwiekszy?

jak masz zastój radziłabym wejść pod bardzo ciepły prysznic puścić na tą pierś z zastojem strumień wody,w międzyczasie spróbuj ją masować, powinno zacząć wylatywać.Upuść sobie tego mleka na tyle żeby pierś nie była twarda jak kamień to mała da radę ją dobrze chwycić,niestety jak się nagromadzi za dużo pokarmu i pierś jest twarda to maluszki mają problemy żeby ją porządnie chwycić.Na mnie ten sposób działał niezawodnie,lepiej niż laktator-oczywiście w przypadku zastoju właśnie. Jak pod ręką wyczujesz w trakcie masowania jakąś grudkę to staraj się ją rozmasować.

Gość iwonkka22
jestem studentką pielęgniarstwa-3 roku-okład z liścimłodek kapusty napewno pomoże-praktykowanyjest na oddziałach.

nie mylisz czasem zastoju pokarmu z za małą ilością pokarmu? Zastój pokarmu to stan, kiedy piersi są pełne mleka a nie są dostatecznie opróżniane.Zrozumiałam że taki masz problem.

Gość słyszałam, ze sa
rózne herbatki i srodki na zwiększenie laktacji, bo chyba nie chodziz tu o zastój ale o zwiększenie laktacji, skoro pytasz czy zwiększy Ci sie ilosć pokarmu

Gość bambarka
oj malo pokaermu jest :(:(:(:(

Gość bambarka
pomylka

Gość bambarka
nawet jak mocno placze :(

Nawet jak placze:) Przede wszystkim sie nie stresuj, usiadz spokojnie, to dTy musisz miec wygode..nie dziecko;) Przystawiaj nszkraba tak czesto jak to mozliwe, nawet jesli bedzie ci wisial na piersi 3 godziny;) Ja tak przy pioerwszym dziecku pobudzilam laktacje, coreczka czasami wisiala mi przy piersi 3 godziny, a jak juz mialam wystarczajaco duzo mleka to wystarczylo 10 min i byla pojedzona;) to samo teraz z drugim, pobudzilam laktacje i teraz rowniez wystarcza nam 10 min karmienia i mala spi jak zabita;) Nie sluchaj nikogo ze masz malo pokarmu, ze masz cienki pokarm itd! Kontroluj ewage dziecka, wchodz sama na wage a pozniej z nim, jesli przybiera tzn ze nie jest glodne;) Jesli nie bedzie przybierac tzn ze bedziesz jednak musiala dokarmiac, bo moze nie ma pokarmu! Zycze powodzenia;)

Gość bambarka
oj dziekuje mam nadzieje ze wkoncu uda mi sie karmic ja z tej drugiej piersi.moj blad bo czesciej przystawialam dzidzie do 1 piersi i dlatego w drugiej mam malo bo piers jest wiekrza od 2,dzidzia jak ja przystawiam to wyraznie widac ze nie chce ale jakos po kilku chwilach pociagnie troche i nie chce,fakt dokarmiam ja nanem czasami nie usmiecha mi sie to bo chce ja karmic wylacznie z piersi mam nadzieje ze uda mi sie to bede walczyc DZIEKI WIELKIE :):);)

Gość nie histeryzuj tylko daj
dzieciakowi banana - sa bardzo pozywne, jak grzeczny to nie bedzie grymasil :classic_cool:

Gość jak płacze to zaklej plastrem
to działa!