Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiakowatttta

jęczmień!!!!

Polecane posty

Gość misiakowatttta

witajcie.. otóz tak jak w temacie.. na prawej powiece rozsiał mi się dziś rano jęczmień.. nie tyle jeden duży co takie malutkie.. powieka boli zapuchnięta i wyglądam nie za ciekawie.. a tu święta no i poniedziałek w planie była impreza :( jakieś domowe sposoby na to żeby to zlazło? i przestało boleć albo żeby to chociaż załagodzić?? bardzo bym prosiła :) pozdrawiam :)

Gość ja też mam
często jęczmień, ale na to chyba tylko czas jest najlepszym lekarzem, niestety. Ja trę złotą obrączką, złoto niby ma wyciągnąc go szybciej na zewnątrz, ale raczej tu chodzi o to, żeby się szybciej zebrał od samego pocierania. Możesz ewentualnie spróbować przykleić listek aloesu, ale uważaj na to żeby sok nie dostał się do oka i na krótko to się przykleja, aleczęsto. Mi to pomaga expresowo. Zbiera się jak na zawołanie - jakieś góra 2 dni.

Gość aaagnie
Ja maczałam łyżeczke w cieplej, przegotowanej wodzie i przykładałam ja do jeczmienia. Nastepnego dnoa sladu nie miałam. Mozesz sprobowac, moze tobie pomoze...

Gość Marieta.
Kochana , przede wszystkim nie radziła bym wychodzić z domu na żadną imprezę , ktoś może Ci to naruszyć .Z jęczmieniem nie wiążą się żadne powikłania ale jest on bardzo bolesny . Trzyj jęczmień złotem , i rób kompresy z rumianku i przykładaj do oka . Nie forsuj go lecz postaraj się dzisiaj sobie po odpoczywać . :) pozdrowionka :)

Gość krucafuks
Nie wiem czy to tarcie zlotem pomaga, ale zdezynfekuj je wczesniej.

Gość misiakowatttta
hmm no robie tak jak mówicie od wczoraj i dziś już jest taki żółty strasznie.. hmm tzn że mi to pęknie w końcu? już mnie szlag chce trafić bo boli na zewnątrz w ogóle staram się nie wychodzić.. święta a tu dupa ani się nie pomaluję ani nic ;/

Gość jeśli już żółty
to lada chwila się z nim rozstaniesz. Powodzenia