Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamila 23

ciągły lęk przed śmiercią

Polecane posty

Gość ladaco
depresja

Ja mam ten lęk od czasu gdy moje życie powiedzmy że było kiedyś zagrożone. Teraz każdy objaw choroby choćby nieistotny urasta u mnie do czegoś poważnego. przyznałam się ;) a wy czego się boicie?

Gość Psychiatra____________________
Czesc, W moim zawodzie spotkalem sie z wieloma przypadkami jak Ty. Zawsze bylo to jedno pytanie, zyc czy nie zyc. Koniec koncow koniec byl zawsze taki sam. Ni to psychotropy pomagaly, ni to terapia. Skoncz ze soba to problem minie, innej rady nie ma. pozdrawiam!

psychiatra ale z ciebie ekspert! powinieneś poświęcić swoje jakże wartościowe życie na ratowanie psychiki innym ludziom, zarobisz krocie.........

Gość Psychiatra____________________
To jest moj zawod.

Gość a ja....123
ja się boję śmierci ojca.... nie swojej. może nie panicznie ale jak czasem najdą mnie złe myśli, to szkoda gadać.

Gość sfsddsdsdsdsdsds
jestescie katolikami? wiec czego sie boicie?raju bo to czeka was po smierci wg tej religii

śmieć to pryszcz, trzask-prask, i po zawodniku......stan zwany warzywem, tego sie bój.....

Gość hhhhhhhhhhhhhh3333333333333333
Kamilko współczuję CI, bo wiem na co chorowałaś :(

Ja się nie boję bo śmierć to jest taki sam stan jaki mięliśmy przed naszymi narodzinami. Nie będzie nas.

Gość jestem Ptyś i dobrze mi z tym
nie ma się czego bać,śmierć to jedyna sprawiedliwa rzecz w życiu -nie omine nikogo:D

warto poruszyć refleksje na temat życia i śmierci w takim okresie jakim są te świeta. Ja raz się topiłam, nie wiecie jakie to paskudne uczucie gdy czujecie ze brakuję wam powietrza.. Udało mi się i zyje. Drugi raz miał miejsce gdy dowiedziałam się o nowotworze, na szczeście bardzo malutkim i pokonałam go lekami.

Gość mmmzzzdd
up

Gość depresja....
powiedziała germanotta

Gość Marchfia
Jeśli założymy przez chwilę (czysto hipotetycznie), że nie ma życia po śmierci to nicość jest czymś tak cholernie przerażającym, że ludzie, którzy twierdzą, że nie boją się śmierci na bank nie są w stanie uświadomić sobie konsekwencji nicości. Samą nicość można sobie wyobrazić bo to stan podobny jak podczas narkozy lub głębokiego snu bez śnienia. Ale tego, że to już na zawsze odbierze nam ona możliwość jakiejkolwiek percepcji to już myślę, że w głowach niektórych osób się nie mieści. Dlatego twierdzą, że się nie boją. Moim zdaniem zdrowy psychicznie człowiek potrafiący wyobrazić sobie prawdziwy koniec odczuwa przed nim atawistyczny lęk. Jedynie osoba wierząca w ciąg dalszy po śmierci ma prawo nie czuć lęku.

Gość gość
Nie śmierć tylko opuszczenie ciała.

Gość gość
Ja tez trochę boje sie śmierci .... Ale wiem,ze spotkam osoby zmarłe z rodziny .... Przy cc miałam powikłania,no i chwile byłam w białym tunelu ,rozmawiałam ze zmarła prą babcia która powiedziała,ze to nie mój czas ;-) napewno po śmierci nie ma Nicości ...