Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrr_anna_007

SZYBKO-masa do ciasta ! Przepis łatwy und sprawdzony ! Pomóżcie matki,żony

Polecane posty

Gość rrr_anna_007

dostałam na "szybko" zaproszenie na jutro na świąteczny obiad do rodziców chłopaka.Pomijam fakt ,że zaprosili mnie dziś rano :P ale mam przyjść z jakimś ciastem :O Potrzebuję sprawdzonego przepisu na masę do biszkopta. Bez jajek !

"ale mam przyjść z jakimś ciastem" a jak przyjdziesz bez ciasta to co sie stanie? no i kto ci kazal je przyniesc?

Gość rrr_anna_007
glen :) dziękuję za chęć pomocy ale jego rodzice nie są aż takimi koneserami :classic_cool: i nie jedzą kupy,nawet w cieście :D🖐️

w sklepie sa kremy do ciast wystarczy miec wdomu mleko ukrecic miskerem proszek kremu z mlekiem i wychodzi masa ok. 3 zl takji krem rozne smnaki nie poznadza sie te rodzice ze ze sklepu

Gość rrr_anna_007
nic się nie stanie ale Szanowna Mama powiedziała mi do słuchawki- ponoć dobrze pieczesz Aniu ,więc może przyniesiesz ze sobą jakiś swój wypiek :P Cóż biszkopt już upieczony a ja myślę nad masą.

o proszę co za kobieta -przynieś ze sobą :P może masa grysikowa? gotujesz grysik na 3 szklankach mleka.Studzisz a w tym czasie kręcisz masło na puch-pózniej mieszasz całość-mozesz dodac kieliszek wódki czy likieru ;) Aaa! -ja mleko od razu z cukrem gotuję i nie dodaję cukru już do masła

Gość budyniową jakas
z masłem ,albo gotowa z mlekiem jak ktos wyzej pisał

Gość oj to sie nie popiszesz
tym ciastem. Biszkopt z kremem żadna rewelacja. Skoro słyszeli że dobrze pieczesz o się nie popiszesz tym biszkopcikiem.

no ale niebedziesz mowic ze ta mase kupywalas tylko ze sama robilas lol albo wpisz se wgogle torty i tam bedzie zalaczony jakis krem lol

Gość rrr_anna_007
myślisz ,że nie czuć tej masy ze sklepu :O? zresztą nie będę opisywać co i jak rbiłam tylko dam to ciasto i niech je Pani Mama kroi :D

to dodaj do tej masy sklepowej margaryny i bedzie git nikt nipozna ja tak zrobilam bo mialam taka szybka sytuacje inikt sie nidomyslil ze ze sklepu a co ta matka chce tylko robiona niech ona moze warunkow niestawia sorry!!

Gość rrr_anna_007
zrobiłam biszkopta z masą jogurtową i pianką cytrynową :classic_cool: jak im nie posmakuje to trudno :P