Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on4645

co sadzicie o takiej sytuacji ?

Polecane posty

Gość on4645

chłopak ma 23 lata dziewczyna 20, znają się 6 lat... świata za sobą nie widza..... myślicie ze są za młodzi na ślub ?

Gość gfhuibnjk
jezeli oboję dojrzeli do tej decyzji to nie ma w tym chyba nic złego. ale po co od razu ślub?

Gość on4645
bo chcą być już zawsze razem

Gość studenci
My pobieramy się w 4 rocznicę poznania i będziemy mieć wtedy po 23 lata (teraz mamy 22). Jak obydwoje chcecie i jesteście tego pewnie, to dlaczego nie? Są pary, które pobierają się ledwie po kilku miesiącach znajomości i żyją szczęśliwie razem dziesiąt lat :)

Gość gfhuibnjk
a bez ślubu nie mogą być razem?

Gość on4645
jestem tradycjonalista.. ale ona uważa ze mamy jeszcze czas.. wydaje mi się ze nie jest pewna czy chce ze mną być do końca życia.. przyjęła zaręczyny ale widzę ze teraz się waha

Gość on4645
na początek mieszkalibyśmy u moich rodziców mielibyśmy całe 2 piętro, ja pracuje ona jeszcze studiuje wiec ja bym nas utrzymywał

Gość Miłka999
a może on się boi co ludzie powiedzą?

Wiesz ona ma 20 lat, z tego co piszesz to nigdy nie spotykała się z nikim innym. Na pewno się jeszcze uczy więc jej obawy są uzasadnione.

Gość vdsadfs
a czemu nie ja mam 21 lat i teraz wychodze za maz juz bylam na to gotowa w wieku 19 lat wtedy mi sie oswuadczył no ale musielismy troszke idłozyc i po 2 latach bedziemy miec wymarzone wesele:)

Gość on4645
w sumie to ona rocznikowi to tez ma 21 lat

Gość on4645
sam już nie wiem jak mam podejść do tej sprawy..

Gość Miłka999
ja mam 20 lat, mój chłopak taż zaczyna coś mówić o ślubie, ale dopiero jak zrobię licencjat, wiec w sumie to za 2 lata... oświadczyn jeszcze nie było, ale wiem że myśli poważnie i nie rzuca słów na wiatr. Jest 2 lata starszy ode mnie. Bardzo go kocham i wiem,że to ten jeden jedyny, ale wszyscy do okoła (np rodzice) twierdzą, że to nie czasy na takie szybkie śluby, jak tego słucham zaczynam się zastanawiać czy to faktycznie nie za szybko.. :)

Gość on4645
ślub byłby w 2011 wtedy to byłaby po studiach

Gość on4645
a jej rodzice wręcz przeciwnie powiedzieli jej ze nie ma na co czekać

Gość Miłka999
to ich podejście się trochę różni od moich :) my jesteśmy razem 4 lata, rodzice mają dobry kontakt z moim chłopakiem, ale uważają że mamy jeszcze czas... Może zaręczyny by coś zmieniły, sama nie wiem :)

Róbta co chceta. Jak to sie mowi ;) i tak to wy albo będziecie szczęśliwi albo załamani.jak czujesz ze sie waha to poczekaj troche

Gość Miłka999
a Twoja dziewczyna pracuje? Może boi się, że do tego czasu nie oszczędzi kasy na ceremonię? My studentki, biedniusie jesteśmy :)

I może nie chce być jeszcze na Twoim utrzymaniu? To w pewien sposób uzależnia.

Gość on4645
nie pracuje, studiuje dziennie, został jej jeszcze rok. Wiem ze się boi ze nie oszczędzi kasy ale ja już jej powiedziałem ze nie ma się o co martwic ponieważ to już załatwione.

Gość on4645
wiem ze nie chce być na moim utrzymaniu ale ja nie widzę w tym problemu

A ja ją rozumiem. Chce być choć trochę niezależna. A tak nie dość że będzie mieszkać u was to jeszcze na Twoim utrzymaniu.

Gość Miłka999
no właśnie... u mnie ten sam problem :/ też studiuję dziennie, a na rdziców nie mogę za bardzo liczyć... pracuję dorywczo, ale nie mam dużych oszczęności i do końca studiów moja sytuacja pewnie nie ulegnie zmianie. Mój chlopak twierdzi,że zajmie się tym, ale to nie jest dla mnie komfortowa sytuacja :(

Gość vdsadfs
pogadaj z nia szczerze jak ona to widzi. to ze sie zareczyliscie nie znaczy ze musicie sie od razu pobierac pogadaj z nia kiedy dla niej byla by najodpowiedniejsza chwila na ten krok? jakie ma marzenie oczekiwania itp

Gość Miłka999
zgadzam się z vdsadfs :)

Gość on4645
dzięki wszystkim za rady, na pewno jeszcze nią pogadam i jeśli będzie trzeba to poczekam bo bardzo mi na niej zależy

Gość Miłka999
Jeśli się kochacie to wszystko się ułoży po Waszej myśli :)

Gość takasobie_ja_1990
ja w tym roku skoncze 20 lat, on w styczniu skonczyl 21. pobraliśmy się 13 lutego w tym roku wiec jestesmy bardzo mlodym malzenstwem... oboje studiujemy dziennie, rodzice kupili nam mieszkanie i nas utrzymuja... znamy sie 15 lat a jestesmy razem 3 lata. za to moj kumpel byl ze swoja dziewczyna 7 lat i rozeszli sie po miesiacu malzenstwa takze jak widzisz nie ma na to reguly...;) zycze Wam szczescia i trzymam za Was kciuki;)

Gość b.mn,
taka sobie ja ale pomysl na tak szybki ślub byl spowodowany ciaza??