Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odszedlem od dziewczyny

Dziewczyna powiedziala mi ze usunela ciaze!

Polecane posty

Gość do gosiavongosia
wielu ludzi z bidula wynosi zasady moralne, tylko nie welu o tym wie ja nie muszę myśleć, że maż pragnie miłości, ja to czuję na codzień i widze jak opiekuje się małą

No to jak ja sie dowiedzialam jakie te dzieci sa, jak ich stan bardzo czesto przypomina kliniczna depresje, i najczesciej sa na to skazane przez wiele lat to to mnie bardzo rusza.

gosiavongosia => Myślę, często, że to chyba geny. W rodzinie rodzeństwo ma różne charaktery, choć rodzice ci sami, ta sama szkoła i to samo sąsiedztwo. Jeśli to żaden determinant, to czemu dom dziecka ma nim niby być? Są ludzie, którzy zaadoptowało dziecko z tejże instytucji i są nim zachwyceni, a są i tacy, których życie adoptowane dziecko zamieniło w piekło. To, że Twój stary jest zjebem nie oznacza, że i wszyscy inni muszą być popaprani.

Gość do gosiavongosia
ja wychowałam się w normalnej rodzinie, a mam mniej radości życia i pogody ducha niż mąż, to od niego wilu rzeczy się nauczyłam. Dziś patrzę inaczej na świat, przy nim nie można mówić że coś jest niemożliwe. Kiedyś mały Bartuś z sali nr 6 a dziś kochający tatuś, mąż i inżynier biomedyczny...nie doswiadczyłabym takiego szczęścia gdyby się nie urodził za co codzniennie będę wdzięczna....

Gość do gosiavongosia
słuszna uwaga Kaliban

Kaliban, ja mowie tylko o swoim przypadku co juz nawet podkreslilam i wcale nie uogolniam tego na wszystkich:) Ale swojego dziecka bym do Domu Dziecka nie oddala "bo jestem za mloda, musze studia skonczyc i to zly moment" mimo tego, ze nie mam najmniejszej ochoty zachodzic teraz w ciaze.

Gość do gosiavongosia
Gosia nie oddałabyś nie dlatego, że coś na przeszkodzie by stanęło, ani dlatego że domem dziecka się brzydzisz tylko dlatego że masz jakieś uczucia wyższe i odpowiedzialność. Nie wszsycy to mają, ta dziewczyna z tematu z opisu autora wg mnie to jakas emocjonalnie wybrakowana musiałabyć, inaczej by to przeżywała psychicznie albo urodziła czy oddała

Gość wem ,że nie ty bzyknąłes
Pani zabiła trzy istoty.....nie ma Pani z tym problemu? myślę że bardzo z Panią niedobrze prosze się skontaktowac z jakimś terapeutą, Pani niszczy swoją psychikę...

Cóż chomiczyce też zjadają swoje młode w ciężkich a stresujących warunkach. Teraz znasz swój poziom.

jeśli jest wina to z sumieniu zawsze jest kara....jeśli Pani nie odczuwa czegoś takiego to jest coś nie tak i to bardzo...

to ,że autor topiku zachował się skandalicznie (a zachował się- nie kopie się leżącego) nie znaczy że zabicie dziecka nie jest czymś co burzy wszelkie wartości w kobiecie która tego- z różnych przyczyn- tego nie wiemy- dokonuje. Ona musi z tym żyć- zabicie niewinnego, części siebie, wyrzucenie z siebie istoty i zabawa w Boga jest dla kobiety traumą na całe życie...Powinno być...A Pani o 3 zabiciach Pisze?

Gość ze ty tak myslisz to pól biedy
ale twoi rodzice chyba wiedza, ze przyjmowali w domu niejedną"morderczynię" poniewaz za komuny aborcja była powszechna, przynajmniej co trzecia ciaza były usuwana, wiec statystycznie co trzecia ich znajoma jest " morderczynia" tyle, ze pewnie o tym im nie mówiła.

Gość susełkowa
w domach dziecka byłoby mniej dzieci gdyby prawo bylo inne , zabierają dziecko pijaczce , albo ona sama go oddaje , ale prawa maciezyńskie ma , i takie dziecko siedzi w bidulu bo nikt nie moze go adoptować , a one rodza nastepne dzieci i podrzucaja jak kukułki

Gość i dobrze zrobiłeś że ją
zostawiłaś! powinneś obić mordy, jej i jej rodzicom! gratuluje odwagi i życze szczęścia a ta szmata niech się utopi:)

Gość kto jest bez winy...
... niech pierwszy rzuci kamień... Gdybyś, Autorze, faktycznie chciał założyć rodzinę z tą dziewczyna, gdybyś ją faktycznie kochał, to zrozumiałbyś ją. Niestety Ty tego nie potrafiłeś. I to Ty nie jesteś odpowiedzialny, o czym świadczy ten wątek. Pamiętaj - byle idiota potrafi krytykować drugiego człowieka, bo to jest najłatwiejsze, ale jest ledwie garstka ludzi, która ma na tyle rozumu w głowie, by zastanowić się głębiej nad tematem... Niestety należysz do tej pierwszej grupy. Bo nie miałeś prawa tak się zachować. Dziewczyna była z Tobą szczera, chciała byś znał prawdę (przecież mogła to zostawić dla siebie i w życiu byś się nie dowiedział o tym), a Ty nie dość, że potraktowałeś ją jak za przeproszeniem gó**o, to jeszcze o jej osobistym dramacie opowiedziałeś swojej rodzinie. Wstydziłbyś się! Trzeba być totalnym dupkiem, żeby się tak zachować! A fakt, że się tym jeszcze szczycisz to już w ogóle jest godny jedynie pożałowania... Jak to mówią - pies który głośno szczeka, daje mało mleka. A Ty jesteś jak ten pies...

tego człowieka spotka jeszcze kara za to co zrobił tej dziewczynie. nie kopie się leżacego.

kto jest bez winy... => Chuj, a nie dramat nie pierdol i nie rób z niej żadnej heroiny.

odszedlem od dziewczyny Tylko dlatego ze dziecko chore nalezy je usunac? ZAZNACZAM, ŻE JESTEM PRZECIWNICZKĄ ABORCJI !!! Ale dziś mam dzień refleksji, ciężki dla mnie i dotarło do mnie, że chyba gdyby mnie usunęli byłoby mi lepiej, bo nie przeszłabym przez piekło jakie zafundowało mi życie. Od urodzenia zmagam się z ciężką chorobą, przeszłam dwie poważne operacje. Zawsze musiałam walczyć o normalność i akceptację. Jestem kobietą a wyglądam strasznie. Mąż i jego rodzina uważali, że skoro łaskawie się ze mną ożenił to powinnam mu zapewniać wszystko. Zostałam sama z dzieckiem, mimo, że zawsze starałam się postępować etycznie i tak jestem postrzegana jak dziwka, bo porządnej kobiety facet by został i jej nie zdradzał. Nie oczekuję już niczego od życia, żyję z dnia na dzień - walcząc o szczęście dziecka. Nie szukam już akceptacji, bo wiem, że w naszym społeczeństwie go nie znajdę.

bo porządnej kobiety facet by został * miało być bo porządnej kobiety facet by nie zostawił Przepraszam - silne emocje

Gość posterunkowa michell
fakt, iz przeczytalam tylko tytul topiqa: zasuzyles sobie widocznie frajerze🖐️

Gość już ją osądziłeś
pewnie kiedyś pożałujesz tych słów:classic_cool:

Gość a pomyśl
ile dzieci TY "usunąles" spuszczajac sie np w chusteczke?? Morderco!!

Gość haaaaa haaaaa haaaaa haa
włącz sobie dziecko TV, obejrzyj "majkę" albo jakieś inne gówienko... i odpocznij

Gość Mrdis
Jak można wgl coś takiego pisać . Czym się ktoś kierował gdy coś robił ???? Ludzie zabawiła sie była dorosła do ku,... nędzy . Dziecko to dar od Boga najcudowniejszy i najwspanialszy na świecie . TO życie ważniejsze od czegokolwiek na świecie i bardziej drogocenne .Ludzie tracą moralność totalnie i poczucie wartości na tym świecie . Kierują się zarabianiem kasy , znajomymi i Tym żeby im było dobrze .Jak można ... chcieli byście być usunięci ??? połowa z was zapewne była nieplanowana i z początku niechciana w stresie . Ale jednak Macie mamy i jesteście na tym świecie .A takich ludzi trzeba napiętnować bo to się szerzy jak plaga egipska . Ludzie obudźcie się. !!!!!