Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydze sie :(

wstydze sie pracowac jako kelnerka :(

Polecane posty

2 miesiace temu stracilam prace ktora bardzo kochalam z przyczyn ode mnie niezaleznych. Zreszta nie tylko ja...szulam i szukalam i nic w moim zawodzie ani nawet w jakiejs pokrewnej dziedzinie nie znalazlam, a z czegoz zyc trzeba. Bylam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko recepcjonistki w hotelu i restauracji. Zostalam uprzedzona, ze bede czasem musial pomagac cos tam w hotelu itp. Dostalam te prace. W sumie coz...ciesze sie, ze mam prace ale okazalo sie ze recepcjonistka jestem w malym procencie. Wiekszosc czasu musze byc kelnerka i barmanka. Mozecie mowic, ze jestem durna ale strsznie mnie to krepuje..naprawde! Glupio mi byc kelnerka...nie nadaje sie do czegos takiego zupelnie, jestem tym naprawde strasznie skrepowana:( Nowej pracy na horyzoncie nie widac wiec co zrobic aby ta praca mnie tak nie krepowala i nie stresowala? Dodam ze osoby z pracy sa dosyc mile i co najwazniejsze oni te prace lubia! Wykonuja ja wiele lat, a kilka osob nawet kilkanascie lat. Co robic?:(

Gość mam pracę która wymaga
tego, że ciągle rozmawiam z klientami, jest to kilkadziesiąc, czasem ponad 100 rozmów w ciągu dnia. jak sądzisz, czy to jest stresem?

Gość jest konsulat
w sumie milosc zawsze przychodzi z przyczyn niezaleznych od nas

ja w poprzedniej pracy tez rozmawialam z klientami, ogolnie moja praca polegala na kontaktach z ludzmi itp. ale tutaj to kelnerowanie nie wiem no...zawstydza mnie :( nie chodiz o to kto ma bardziej stresujaca prace czy cos tylko o to co mam zrobic aby sie tego stresu i wstydu pozbyc

Gość Miłoszu, czy jak masz na imię
nie skupiaj się na odczuciach, tylko na tym, że po wykonanej pracy mozesz iść do domu

chyba tak bede musiala robic tylko troche trudne to jest niestetyn:( to pewnie dlatego ze ciezko jest isc z lepszej pracy do gorszej :(

łatwo nie jest, ale nie poddawaj się :)

Gość 89009
Ja ci wierzę, ja nawet nigdy nie dostałam takiej pracy bo miałam za inteligentny wygląd, my się do tego nie nadajemy, na kelnerki, sprzątaczki, barmanki . prostytutki.Lubimy cichą inteligentną robotę, tam czujemy się najlepiej. Dlatego na studiach nie miałam co jeść, bo wstydziłam się okropnie takiej pracy, nie nadawałam się do niej i pasowałam jak kwiatek do kożucha.

mnie się zawsze wydawało, że kelnerka to musi być laska, ja ze swoim wzrostem i specyficznym typem urody nie wpisuje sie w kanony klasycznego piękna, dlatgeo na prace kelnerki czy hostessy bym sie nie zdecydowala :O

no wlasnie...lubie prace w ktorej wiem co robic, zrobie swoje jestem szczesliwa i w tym czuje sie dobrze, a do tego klnerowania...no coz duzo ludzi to lubi pracuje latami a ja sie tak wstydze :( nie chodzi o to ze gardze taka praca czy cos ale no krepuje sie niesamowicie!

ja nie ejstem wysoka a czy ladna? hmm zalezy kto co lubi heh ale coz to nie miala byc praca kelnerki i to jest najgorsze...ale koleznaki ktore stracily prace razem ze mna i nadal nic nie znalazly mowia ze mi zazdroszcza i ze mam sie cieszyc ze mam prace bo one maja tylko zasilek

Gość dfghjkl
ja jestem wróżką ;-) więc wiesz nie masz się czego wstydzić skoro ja się nie wstydze:P

wolalabym byc wrozka gdbym umiala wrozyc :p

Gość to teraz jaaa
tez pracowałam jako kelnerka ,tymbardziej ze w moim miescie i najgorsze bylo dla mnie to jak znajomi przychodzili na obiad . nie ma nic gorszego niz uporczywy klient ktory pyta sie np z jakiego miesa to danie jest. masakra juz nigdy wiecej takiej pracy i nie piszcie mi ze wybrzydzam praca ,ze praca nie hanbi.

no wlasnie!!!! obdlugiwac obcych albo najlepiej starszych ludzi czy takich no ok 40-stki czy starszych to oki, ale jak mlodzi przychodza albo jacys znajomi ktorych w dodatku nie lubie? jejku jak mi glupio :( i jeszcze jak stoje za barem...nie znam sie na alkoholach! i co ja mam im powiedziec o danym alkoholu? jestem kelnerka, barmanka a recepcjonistka najmniej!

Gość to teraz jaaa
no właśnie-niektórzy tak potrafili pojechac po mnie za to ze np nie wiem jak jakiegos drinka przyrzadzic i ze jade ze sciagi. pracowalam tam ok pol roku przez ktore caly czas sie uczylam,bo wdlg klientow musialam znac cale menu w szczegołach.

dobrze ze mnie rozumiesz. Przeraza mnie to wszystko. Wiem ze to praca na jakis czas ale coz...jeszcze iles miesiecy musze w niej wytrzymac. My dodatkowo obslugujemy wesela itp przeraza mnie to czasem...np. zbieralam talerze i mialam ich w jednej rece dosyc duzo, w druga chwycilam iles, a babka - no coz pewnie chciala dobrze - podaje mi jeszcze 2 puste polmiski...i sie zdziwila ze powiedzialam, ze za chwilke po nie przyjde...zreszta nie ogarnelam jeszcze wszystkiego ale to cale kelnerowanie i uslugiwanie jakos mnie przeraza i sie zwyczajnie wstydze no :(

Gość to teraz jaaa
wiem doskonale jak sie czujesz w tej pracy. mnie kiedyś spadła tacka ze stosem talerzy :-) a klienci siedzą i się śmieją!!! powinni niektórzy postawić się w czyjejś sytuacji.

no wlasnie...ale jak juz wspominalam wspolpracownicy swietnie sie odnajduja w tej prcy pacuja tam wiele lat i nie szukaja innej rpacy. A ja sie czuje jakas upokorzona, zawstydzona no :(

Gość orzeszki w m
no ale ktos Ci co zlego tam robi?

no straszny wstyd...4 lata robiłam dyplom kelnersko-barmański...brrr a ty mi piszesz ze to wstyd? wiesz ile trzeba umiec zeby byc kelnerem a nie jego substytutem mnie krw zalewa jak ktos co ma zerowe pojecie mówi ze jest kelnerem...a wiesz co to serwantka chciaz? pewnie nie wiesz więc nie pisz ze to wstyd byc kelnerem bo nie masz o tym pojecia....

abraja nie o to mi chodizlo...tak jak mowilam ja sie na tym nie znam i mi glupio...nie rozrozniam alkoholow itp, nie umiem za duzo...a barmanow takich prawdziwych podziwiam...zreszta tak jak napisalam moi wspolpracownicy pracuja tam bardzo dlugo i uwuielbiaja te prace...ale kazdy ma zadatki do czegos innego...

Gość gość
CO TO ZA IDIOTKI TUTAJ SIĘ WYPOWIADAJĄ.W prawdzie temat stary z przed lat, ale zawsze.Idiotka po latach będzie większą wariatką!

Gość gość
w restauracji jest tak że ktoś jedzenie gotuje , ktoś jedzenie podaje i ktoś je jada. Więc o co chodzi z tym skrępowaniem kelnerki? Ktoś musi w końcu to jedzenie podać do stolika by obsłużyć klienta- taka robota Więc o co ci chodzi ?