Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony slonik

Intuicja

Polecane posty

Gość zielony slonik

Ostatnio zastanawialam sie nad sila intuicji. Gdzies czytalam, ze tak jak instynkt intuicje posiada kazdy, z ta roznica, ze u niektorych jest ona bardziej wyostrzona a u innych poprostu mniej. Tak czy owak intuicja zawsze bedzie przeciwienstwem racjonalnego myslenia, czyms zupelnie niezrozumialaym, a zarazem jakze zaskakajuacym. Oto kilka przykladow z mojego zycia: Od roku przyjaznie sie z pewna kumpela. Tak naprawde jest to taka przyjazn z prawdziwego zdarzenia: bezinteresowna, oparta na podobienstwach charakteru, lojalnosci i zaufaniu. Zawsze gdy mam jakis problem, wiem, ze moge liczyc na duchowe wsparcie z jej strony. A jednak ciegle przesladuje mnie dziwne uczucie.....w tej znajomosci nie ma nic do czego moglabym sie przyczepic...a jednak no wlasnie jest to ale....I nie to nie jest jakas ostroznosc spowodowana negatywnymi doswiadczeniami....to jest jakies takie niewytlumaczalne uczucie, ze ona cos ukrywa, ze to tylko fasada, ze nie jest tak do konca szczera i ze kiedys ta znajomosc peknie jak banka mydlana. Kolejny przyklad: Z psychologicznego punktu widzenia wiekszosc snow jest symbolicznym odzwierciedleniem naszych mysli, emocji i rzeczywistosci. Osobiscie zgadzam sie z tym w stu procentach, ale z drugiej strony jak wytlumaczyc sny bardziej lub mniej prorocze? Zadko pamietam sny, a te ktore pozostaja mi w pamieci sprawdzaja sie pozniej w rzeczywistosci, niektore po tygodniu, inne nawet po latach...Kiedys wysnilo mi sie, ze jade autobusem bez biletu i jest kontrola....Hmm na drugi dzien rzeczywiscie tak bylo....Kiedys szukalam ulubionych rekawiczek i za nic w swiecie nie moglam ich znalesc....i wiecie co wysnilo mi sie, ze sa w szafie.....i znowu sie spwadzilo. Mialam wiele takich snow np. wysnilo mi sie mieszkanie w ktorym bede mieszkala. Czesto snia mi sie osoby, ktore potem spotykam na ulicy albo do mnie dzwonia czy przychodza w odwiedziny...... Tak sie zastanawiam czy wiele osob tak ma? A jak jest u was? Chetnie poczytam inne komentarze

Gość zielony slonik
Ups oczywiscie rzadko ;-)

Gość zielony slonik
no piszcie czekam z niecierpliwoscia ;-)

jak wierzysz w proroczosc swoich znow to nic dziwnego ze sie spelniaja. podswiadomie robisz wszystko zeby sie spelnily. a co do intuicji to zalezy w duzej mierze od wieku i doswiadczenia.

Gość ojezuchrystebosiuma
ja miewam deja vu. I czasami jakby odrywam sie od wlasnego ciała, na setną sekundy i czuje jakby moja dusza wyszla na moment z mojego ciala :P nie jestes sama ze swoimi "baniami" :D

Gość zielony slonik
hmm szkoda, ze nikt sie nie wypowie