Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wirdżinia

w sprawie tabletki, prosze o radę!!

Polecane posty

Gość wirdżinia

Witam, biorę tabletki od około 3 lat i dopiero, teraz zdarzyło mi się coś pomieszać, sama nie wiem o czym wtedy myślałam ;) Otóż nowy blister tabletek zaczynam zawsze w czwartek, jednak teraz jakimś cudem pierwszą tabletkę wzięłam w środę, czyli miałam 6 a nie 7 dni przerwy miedzy kolejnymi opakowaniami, zorientowałam się teraz, po niecałych 2 tygodniach od pierwszej tabletki. Czy ktoś może mi doradzić co w takiej sytuacji powinnam zrobić??? bo wizytę u ginekologa mam dopiero za jakiś czas... czy teraz mam brać kolejne opakowanie znów od czwartku? ale wtedy będzie 8 dni przerwy... czy już zostać i brać je teraz od środy? bardzo proszę o radę :)

Gość aaaaaaaaa....................
następne opakowanie zacznij w środę i zrob normalnie 7 dni przerwy,poprostu przesuniesz cykl o 1 dzien,nic sie nie stanie tez tak miałam...wzięłam tabletkę z głową w chmurach!haha!:D

Gość wirdżinia
czyli teraz już cały czas mam zaczynać od środy, tak? i to nic nie zaszkodzi, ze tak po 3 latach to zmieniam i przesuwam cykl o 1 dzień?? wiem, ze może niepotrzebnie panikuje, po prostu chce się upewnić zanim zapytam ginekologa, żebym mogła spać spokojnie:) dziękuję Ci za odpowiedź!

Gość aaaaaaaaa....................
tak!niepotrzebnie panikujesz!:D nie martw się...poprostu bierz teraz przez 21 dni normalnie potem zrob 7 dni przerwy i zacznij opakowanie znowu w środę,jesli sie boisz to dla pewnosci zabezpiecz się dodatkowo prezerwatywa przez min 7 dni.:) mialam podobna sytuację...myślałam ze nie wzięłam tabletki w danym dniu więc...wziełam drugą a potem mi tej jednej zabrakło...ale nic sie nie stało.:)

Gość asdfasdfasdf
jak na moj gust to nci sie nie stalo, moze ewentualnei powinnas sie dodatkowo przez tydzien zabezpieczac. to tak jakbys wziela tabsy 2-7 dnia okresu. chociaz ja raz tez tak zrobilam, skaplam sie chyba po jednym cyjklu ze mi sie dzien zmeinil;D pozatym skoro bierzesz od 3 lat tabsy to znaczy ze jestes juz mega naszprycowana hormonami i na bank nic sie nei stanie

Gość wirdżinia
w takim razie dziękuję Wam obu za poradę i za uspokojenie mnie :) po prostu wychodzę z założenie, ze lepiej nie kusić losu.. nawet jedną małą tabletką. W takim razie od teraz będę zaczynać w środy.. obym tylko nie pomieszała czegoś i nie wzięła w czwartek ;) Miłego dnia!

Gość ajsuem
uuupe

nie musisz się zabezpieczać. Po prostu zaczęłaś tabletki jeden dzień wcześniej. Teraz każde opakowanie będziesz rozpoczynać w środę :)

Gość życieżycie
teraz sroda bedzie twoim pierwszym dniem, przerwa moze byc krotsza niż 7 dni, ale nigdy nie dluzsza!!!!!

Hej mam pytanko biorę tebletki o godz 16 a chciałabym zmienic na godz 10 rano czy moge tak zrobic i bede normalnie zabezpieczona czy musze jakis czas poczekac