Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezstudyjna

jakie studia sie teraz oplaca robic?

Polecane posty

Gość bezstudyjna

jaki kierunek jest oplacalny?nie chce byc kolejna bezrobotna przedszkolanka lub przymocowywac sie lancuchami do drzew w imie ochrony srodowiska. zainteresowania raczej nie pomagaja i nimi kierowac sie za bardzo nie bede. pomozcie bo nie wiem co robic ze swoim zyciem:O

Gość robić to sobie możesz na
drutach

Gość bezstudyjna
nie umiem na drutach:P pytam serio jakie studia polecacie,ktore sa oplacalne.

Gość bezstudyjna
upup:(

Gość bezstudyjna
lekarze to matura musi byc dobra z bioli, inzynierowie to pewnie matma, fizyka te rzeczy...ja mature z biologii zdawalam ale podstawe.

Gość lucylou
Prawo. W zawodzie raczej nie będziesz pracować, ale wiele jest ofert pracy dla ludzi z wykształceniem prawniczym. Jeśli pracodawca ma do wyboru kogoś po prawie, administracji, politologii i tym podobnych kierunkach, raczej wybierze prawo.

Gość bezstudyjna
nie oczekuje ze ktos odejmie za mnie decyzje tylko podpowie zebym nie wywalila pieniedzy w bloto. popatrzylam troche na filologie angielska w biznesie ale nie wiem czy to oplacalne,rozgladalam sie tez w finansach i rachunkowosci ale po tym chyba sporo ludzi jest bez pracy. hmm prawo ok popatrze jak to wszystko wyglada,troche sie zetknelam wiec strasznego problemu nie bedzie. jeszcze jest cos interesujacego i oplacalnego?bo szczerze to jak patrze to mam wrazenie ze nic nie jest dla mnie a jesli jest to moja matura mnie wyklucza.

Gość trala la pa
prawo z rachunkowością prawo z medycyną ekonomie z anglistyką

Gość kachhhaa
a jest takie cos jak angielski w biznesie?

Gość bezstudyjna
a dlaczego z?

Gość ssjsjdjm
medycyna ale to długie lata ciężkiej nauki

Gość bezstudyjna
tak jest fililogia angielska i potem specjalizacja w biznesie

Gość Kinga14586
Anglistyka.

Gość bezstudyjna
medycyna ok ale do tego trzeba miec porzadna mature

Gość kachhhaa
ja na twoim miejscu wyjechalabym za granice np do uk nauczylambym sie angielskiego perfect, pozniej np do francji, praca chocby jako au pair.

Gość trala la pa
bo w jednym kierunku wybierasz sobie specjalizacje, a drugi kierunek ma tą twoją specjalizacje wzbogacić. np. medycyna, specjalizacja medycyna sądowa, poparta wiedzą prawniczą.

Gość bezstudyjna
zeby wyjechac to trzeba miec gdzie sie zaczepic a ja nikogo nie mam za granica.poza tym trzyma mnie tu narzeczony ktory bankowo nie wyjedzie ze mna. jeszcze znalazlam cos takiego jak finanse i rachunkowosc ze spacjalizacja angielski w biznesie czyli jakby polaczenie tego co wczesniej przegladalam. aha i zalezy mi zeby dalo rade zaocznie.

Gość bezstudyjna
ale potrzebuje tylko jednego kierunku, bo nie bede miala kiedy zrobic drugiego

Gość sQEDWQ
moze pielegniarstwo albo połoznictwo skoro biologia podstawowa???????????????????? albo wez idz na technika farmacji niz na jakies studia typu politologia

Gość lucylou
Tylko nie na technika farmacji!!!!!! Znam kilku i to są straszne półgłówki :O Poza tym robią to samo co magistrzy, a zarabiają 1-2 tys. mniej

Gość sQEDWQ
lucky- dobrze ze mi powiedziałas:) bo sie sama nad tym zastanawiałam! własnie mialam taka obawe ze wysokiego poziomu to tam nie ma..

Gość bezstudyjna
no wlasnie na tech farmacji mam isc i do tego chcialam jakies studia zaoczne.

Gość lucylou
Mam też znajomych, którzy studiują farmację. Wszyscy się śmieją z techników. Straszne głąby. Najczęściej po studium farmaceutycznym idą na studia farmaceutyczne. Kupa śmiechu z nich...

Gość sQEDWQ
lucky a co myslisz o połoznictwie albo pielegniarstwie ew. fizjoterapii??

Gość lucylou
Najbardziej krytyczny przypadek: koleżanka- 30 lat, technik farmacji. Tłumaczyła mi, że nie można wypijać więcej niż 1/2 szklanki wody dziennie, bo to niezdrowo, ale bardzo zdrowo za to jest jeść jeden duży posiłek dziennie. Po pracy zawsze latała po mieście i szukała ludzi, którym złe leki wydała :D Poszła po studium na studia. Studiowała przez 5 lat. 1 rok powtarzała, 2 rok powtarzała, 3 roku też nie zaliczyła i rzuciła studia...

Gość lucylou
Jakie są perspektywy po skończeniu położnictwa czy pielęgniarstwa nie wiem, ale mam znajomych na tych kierunkach. Ludzi całkiem rozgarnięci. Tylko do techników farmacji jestem uprzedzona.

Gość bezstudyjna
glupi ludzie zdarzaja sie wszedzie nie tylko na techniku.mam znajoma po radiologii tam gdzie ja chce robic farmacje mowi ze tam jest w porzadku i glupia nie jest teraz poszla na studia- inzynierie biomedyczna. ja potrzebuje kierunku gdzie ludzi nie bede dotykac:Ptakie dziwactwo:Pno i jednak prace jakas znajde a ogloszen na technikow farmacji jest troche. no i do tego chce jakies studia zaoczne.niekoniecznie z tym zwiazane moga byc powiazane z administracja lub angielskim.