Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezstudyjna

jakie studia sie teraz oplaca robic?

Polecane posty

Gość sQEDWQ
dzieki lucky:)

Gość lucylou
Ale pomijając już jej głupotę, wiesz jak tej mojej koleżance jest przykro, że wszyscy w pracy mają mgr, a ona nie. Mówi, że traktują ją na równi ze sprzątaczką. I w zasadzie robi to samo co magistrzy, a zarabia duuużo mniej. Nie wiem czy dobrze robisz. Kiedyś możesz tego żałować.

Gość bezstudyjna
lucy ale na studia na farme sie nie dostane bo nie mam odpowiedniej matury,bardzo bym chciala ale po ptokach.musze zadowolic sie technikiem.dlatego chcialam studia jakiekolwiek zrobic zeby jednak nie byc tak traktowana chociazby przez pracodawcow.

Gość jesli piszesz, ze nic dla
ciebie nie ma to polecam: WYŻSZĄ SZKOŁĘ GOTOWANIA NA GAZIE

Gość bezstudyjna
to potrafie :classic_cool:

Gość lucylou
To popraw maturę w następnym roku i idź na studia farmaceutyczne. Studium farmaceutyczne z całego serca odradzam!

Gość bezstudyjna
ja jestem juz pare lat po maturze i czy to nie jest przypadkiem tak ze mozna poprawiac mature tylko tak jak sie ja zdawalo?tzn jesli zdawalam podstawe bioli to tylko to moge poprawiac i nie da rady zdac rozszerzenia plus chemie do tego dodatkowo.cos tak mi sie zdaje.

Gość skoro
tak kiepsko zdałaś mature, w dodatku zdawałaś jeden przedmiot, to daruj sobie studia lub popraw maturę.

Gość kachhhaa
z czego bylas dobra w lo?

Gość bezstudyjna
bylam dobra z jezykow angielski i francuski i taki mialam profil a mature z bioli zdawalam bo ja lubilam, rozszerzenie ciezko bylo zdac przy godzinie tygodniowo a cos jednak zdawac musialam. poza tym calkiem niezle szla mi matma.dlatego rozgladam sie w takich kierunkach. studia sa mi potrzebne i nie moge wiecej zwlekac glownie dlatego szukam w kierunkach gdzie malo ich obchodzi moja matura byleby byla zdana. a zdalam jeden przedmiot bo nie wiedzialam co dalej bede robic nie mialam mozliwosci tak jak teraz.zbyt naciskano na mnie bym uczyla sie w kierunku ktorego nie lubilam i nie mialam nawet mozliwosci rozwinac.

Gość kachhhaa
a sama co bys chciala robic? jesli chodzi o jezyki na jakim poziomie znasz? zaawansowany czy slabiej?

Gość bezstudyjna
no wlasnie ja niespecjalnie wiem czego bym chciala, to co naprawde mnie interesowalo zostalo mi zabronione wiec nie moglam sie rozwijac,w sumie nic nie moglam, byla tylko szkola nic dodatkowo.dlatego jest jak jest.jezyk angielski calkiem dobrze znalam ale teraz mialam przerwe i 3 lata z jezykiem nie mialam nic wspolnego dlatego mysle ze teraz moj stopien znajomosci jest niski choc akurat tego ucze sie szybko.francuski odpada bo pomimo ze byl rozszerzony to jednak za krotko bym mogla powiedziec ze umiem.

Gość kachhhaa
teraz angielski i jakis dodatkowy jezyk na wysokim poziomie zna mnostwo ludzi wiec o filologi nie ma mowy, jesli nie znasz jezyka na zaawansowanym poziomie. Z reszta filologia angielska jest bardzo trudna. Politologia, administracja- po tym nic nie ma chyba ze masz znajomosci, A w jakiej branzy jest praca w twoim miescie?

Gość bezstudyjna
jest z tego co widze w farmacji,w administracji,troche w rachunkowosci,tyle z ogloszen i opinii znajomych.reszta to jakies typowo meskie prace.

Gość kachhhaa
a moze technikum z administracja skoro praca tam jest + jakis kurs angielskiego w biznesie.

Gość bezstudyjna
technika administracji wlasnie koncze.no ale chce sie jeszcze po tym dalej uczyc.stad jakies studia chce skonczyc bo jednak na to patrza pracodawcy.

Gość kachhhaa
jesli juz to jakis konkretny kierunek ybrc bo po politologi sa masy ludzi bez pracy.

Gość kachhhaa
a moze technik rehabilitacji?

Gość kachhhaa
gnido jak wg ciebie oni maja tak ajnie to se sam idz na ksiedza!

Gość nom121
a moze studia na WSTH jak jestes po szkole policealnej ??