Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żona Tytanowego Janusza

Pozdrawiam tych, którzy też czują się dziś niewyraźnie :D

Polecane posty

Gość polaczylam wodke z piwem
czuje sie masakrastycznie:o:o:o

ja mam mega bol glowy z ktorym nie radze sobie nawet tabletami:o

Gość należało mu się
A ja niestety czuję się wyraźnie choojowo :O Wczoraj miałam mieszankę wybuchową (piwo, wino, wódka, drinki, likier) :O

wypilam 3 piwa i okolo 300 gram wodki ale dla mnie to mega duzo nie jadlam prawie nic:o:o:o dzisiaj tez nie jem i rzygam do tego co wypije lyka to haft:o

zona wspolczuje ja jak pomysle o alko to mnie zbiera na rzyganie:o:o kuzwa tak zle dawno sie nie czulam jak dzisiaj szczegolne ten bol glowy jest masakrastyczny

to znalazlam w necie sprobuje napic sie troche tej wody z cukrem moze se uda nie rzygnac:oGdy kac jednak dopadnie: Uzupełnić cukier. W tym celu poleca się wypicie szklanki osłodzonej herbaty, zjedzenie dwóch łyżeczek cukru popitych szklanką soku pomidorowego (dodatkowy potas) lub marchwiowego. Można zjeść porcję miodu, dżemu lub słodkich winogron zawarta w nich fruktoza ułatwi przetworzenie alkoholu przez organizm. Wypić coś kwaśnego: kefir, kwaśne mleko, wodę z ogórków. Zjeść kwaśną zupę: żurek, barszcz czerwony, kapuśniak. Napić się mocnej kawy z cytryną metoda podobno powszechnie stosowana w dyplomacji, stąd określenie „na ambasadora. Zjeść coś tłustego rosół, jajecznicę. Zażyć dwie tabletki środka przeciwbólowego. Ze względu na szybszy efekt, poleca się formę musującą tego rodzaju środków (Alka-Prim, Alka - Seltzer). Uzupełniać płyny. Pić duże ilości soków i wody, najlepiej niegazowanej wody mineralnej. Sporządzić napój (tzw. sodówkę) według przepisu: do 100g wody dodać 50g octu i łyżeczkę sody oczyszczonej. Energicznie zamieszać i wypić, gdy zacznie się gwałtownie pienić. Ruszać się wysiłek fizyczny jak najbardziej wskazany. Wziąć długą kąpiel i zimny prysznic. Poratować się klinem dawkowanie: wiadomo. Tej metody jednak nie polecamy. Stosować metodę „miękkiego wyjścia popijać wolno i w dużych odstępach czasu schłodzone piwo. Uwaga - jw.