Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna ... bardzo smutna...

Pojutrze wracam do pracy z wychowawczego ...

Polecane posty

Gość Smutna ... bardzo smutna...

Moja córka ma 19 miesięcy - jutro wykorzystuję jeszcze zaległy urlop a w środę wracam do pracy. Okropnie mi jest ciężko i smutno z tego powodu - czuję ze nasze zycie diametralnie się zmieni - na niekorzyść oczywiście. Nie umieem sobie za bardzo z tym poradzic ... pocieszcie mnie :( Jak to było u Was - jak Wasze Dzieciaczki reagowały? zadowolone jestescie - szczęśliwe ?

Gość hsdgsdhrh
ja muszę wrócic do pracy jak moje dziecko będzie miało 7 miesięcy :( marzy mi się zostać dłuzej, ale niestety nie utrzymamy się z 1 pensji

Gość lalalalalkakkakakak
gdzie pracujecie

Gość Smutna ... bardzo smutna
Ja wróciłam do pracy jak córka miała 7 miesiecy i wytrzymałam w pracy tylko 3 miesiące - poszłam na wychowawczy. Niestety moja pensja jest nam potrzebana i teraz juz nie ma wyjścia ... Będę pracować co drugi dzień po 12 godzn .... cały dzień bez dziecka :(

Gość ja poszlam do pracy
po 20 tyg macierzyńskiego, na poczatek na pol etatu, po 3 m-ca ca caly, jestem zadowolona.

Gość jhkg
ja wróciłam do pracy gdy moja córka miała niecałe 6 miesięcy. Mała opiekuje się teściowa, więc wiem, że jest w dobrych rękach. JA natomiast bardzo się cieszę, ze wróciłam, bo siedzenie w domu mnie przytłaczało. A mała jest szczęśliwa z babcią a jeszcze bardziej szczęśliwa gdy wracamy z mężem po pracy do domu:) Nie martw się będzie dobrze:) Tyle tylko, że 12 godzin to rzeczywiście długo. Cały dzień bez dziecka... a z kim dziecko zostanie?

Gość Smutna ... bardzo smutna
Różnie bedzie z opieką - czasami cały dzień tatuś, czasami cały dzień niania, ale najczęściej to tak, że do 13-tej niania a później tatuś. Mała nie ma niestety babci która magłaby się nia zająć, jedna mieszka daleko, druga nie żyje ...

Powiem tak. Ja nie miałam wyjścia,,,,,,,,zalecenie Lekarzy - musiałam siedzieć z Maluchami w domu do wieku przedszkolnego. Opiekunka nie wchodziła w rachubę , bo mnie nie stać (do Bliźniaków sobie krzyczały 1800 zł za samą opiekę, bez bajerów gypu gotowanie, sprzątanie lub choćby umycie butelek). U mnie wychowawczy równał się zerowemu dochodowi, tak więc również odpadał. Że nie miałam wyjścia tak więc postawiłam na kombinowanie. I...................przez okres po macierzyńskim "jechałam" na zwolnieniach na mnie...............Postąpiłam chamsko - wiem, ale by utrzymać siebie i Dzieci w skromnych warunkach nie miałam wyjścia niestety............. Przychód (bo to nie dochód w żadnej mierze) miesięczny na członka rodziny przekroczył mi próg 504 zł o złotówkę i troszkę, tak więc już należałam do sfery bogaczy......... Ale nie wizięto wówczas pod uwagę oczywistych obciążeń miesięcznych jak i u mnie kosztów związanych z dbałością o stan zdrowia Dzici po Ich przejściach. Tak więc co mi pozostało jak nie kombinacje alpejsie? - i dziś przyznam że wyrzutów sumienia nie mam................bo gdyby nie to że kombinowałam ...............nie wiem naprawdę z czego bym niała pokryć li tylko koszty związane z lekami i codziennym utrzymaniem Dzieci , bo ja wówczas żyłam o kanapkach lichych lub też chudziutkimi zupkami......................

Gość mama blizniakow wczesniakow
Hej, ja jestem w podobnej sytuacji. Też przekraczamy dochod, oczywiscie o niewiele. Ale nikt nie zapyta, skad mam wziac na leki czy chociazby na paliwo, zeby dojechac na kontrole. Jeszcze mam troche macierzynskiego, potem wykorzystam urlop i myslalam nad L4. Jak to zalatwialas?

Gość no pewnie
ja po macierzynskim siedzialam jeszcze miesiac w domu czyli jak maly mial rowno pol roczku, to ja poszlam do pracy, obecnie pracuje 4 miesiac i od maja mam zamiar isc na wychowawczy. Ciezko mi jest sie wyspac. Ciagle wstaje o 4 a jak mam wolne, to o 6 i pozmniej juz mi maly nie spi, wiec musze siedziec z nim ...... musze zalatwic tez rodzinne (mam nadzieje, ze mi nie przekroczy), zeby dostac wychowawczy :)