Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vorlon empire

Witam, szukam katolików

Polecane posty

Gość Vorlon empire

...Z ktorymi mozna merytorycznie porozmawiac na ten temat oraz wymienic poglady

Gość proszę, o czym chcesz porozmaw
iać?

Gość chyba utopia
nie znam katolików,z którymi można podyskutować merytorycznie i nie byc narażonym na inwektywy i nie byc nawracanym na siłę,to utopia!

Gość Vorlon empire
O Jezusie i katolikach. Ale powaznie.

Gość Vorlon empire
Mam jedno pytanie. Jak nauka kosciola katolickiego odnosi sie do nauk Chrystusa? Z gory zaznaczam. Nie mam zamiaru prowokowac. Mym celem jest rzeczowa rozmowa

Gość www.nokaut.pl/#pid=38177
polscy katolicy tylko celebrują obrzędy nie wiedząc o co w nich chodzi

Gość Vorlon empire
Chodzi mi o to ze kosciol katolicki wyznaje zupelnie inna filozofie i wartosci niz Jezus Chrystus. (wg. moich obserwacji) jak to sie ma do wiary katolickiej?

Gość bigot
tak sie to ma ,że w Krk obowiązujacą nauka jest hipokryzja stosowana!

Gość Jest jedna...
...jedyna różnica między bogiem a latającym różowym słoniem. Czy Wy wiecie jaka?

Gość zaraz wracam
O co Ci dokładnie chodzi?

Gość Vorlon empire
Naprawde...chcialbym porozmawiac bez zbednego plucia jadem. Sam nie jestem katolikiem

Gość zaraz wracam
Poważnie pytam, co masz dokładnie na myśli pisząc, że dostrzegasz rozdźwięk między słowami Chrystusa a tym, co się dzieje w kościele katolickim?

Gość Vorlon empire
Nie chce byc posadzony o nienawisc do KK. Bo nie o to mi chodzi by "cos komus wytykac" uwazam sie za czlowieka wierzacego. Ale nie katolika. Nie naleze do zadnego kosciola. Pytam poprostu dlaczego postepowanie Jezusa i jego nauka tak bardzo rozni sie od nauk KK i innych kosciolow.

Gość Jest jedna...
Róznica jest taka, ze rozowe slonie nie obiecują nam życia po śmierci. Dlatego w nie nie wierzymy. Wiara nie jest zjawiskiem bezinteresownym. A nic co nie jest bezinteresowne- nie jest prawdziwe.

Gość zaraz wracam
W czym się różni? O co Ci chodzi?

Zwykły katolik nie odpowie Ci na tak postawione pytanie, bo po prostu się na tym nie znamy. Lepiej zapytaj teologa lub kogoś kto dokładnie się w tym orientuje. To, że jestem katoliczka nie oznacza od razu, że wszytsko na temat mojej wiary wiem. Watpie czy na forum znajdziesz kompetentną w tej dziedzinie osobę.

Gość Vorlon empire
Roznic jest wiele. Np. Dlaczego kler oplywa w dostatki a zwykli ludzie ludzie gloduja? Dlaczego ksieza mieszaja sie w polityke? Mam wymieniac dalej?

Gość zaraz wracam
O jakich dostatkach myślisz? Kto się miesza w politykę i w jaki sposób? Pisz dalej.

Gość bigot
aky do tych rozważań akurat filozofa nie potrzeba,zwykły katolik ,jak piszesz nie pomoże,bo zwykłego katolika skutecznie oduczono korzystania z własnego rozumu,bo przecież to co ma wiedziec,to mu pasterz z ambony powie i spokój,więc po co się ma wysilać

Gość Halina Pałksztełło 666
boga i allaha nie ma!

Gość Vorlon empire
Nie powiesz mi ze nie widzisz roznicy..kosciol katolicki moglby swymi zgromadzonymi pieniedzmi zapchac trzy dziury budzetowe. Ale nie o to chodzi. Taki Caritas. 90% dla organizacji-czytaj kleru-10% dla potrzebujacych.

Gość to ja mam takie pytanie
Co stanie sie z ludzmi, ktorzy nie wyznaja w wiare w Boga po smierci ? Sa z innej wiary islam, hinduizm itp. Czy oni automatycznie ida do piekla ?

Gość zaraz wracam
A skąd wiesz, co z pieniędzmi robi Caritas, w jaki sposób je dzieli i kto ile dostaje?

Bigot: pytanie było takie: Mam jedno pytanie. Jak nauka kosciola katolickiego odnosi sie do nauk Chrystusa? Z gory zaznaczam. Nie mam zamiaru prowokowac. Mym celem jest rzeczowa rozmowa To jest pytanie wymagające wiedzy o nauce kościoła katolickiego i nauce Chrystusa. Jak nie mając takiej wiedzy mamy na nie odpowiedzieć? zapytajcie teologa. Bo o dupie maryni czyli o majątkach kościelnych każdy średnio rozgarnięty człowiek może tworzyć całe elaboraty...

to ja mam takie pytanie Co stanie sie z ludzmi, ktorzy nie wyznaja w wiare w Boga po smierci ? Sa z innej wiary islam, hinduizm itp. Czy oni automatycznie ida do piekla ? Pytanie z tej samej beczki. Zwykły katolik Ci nie odpowie, zapytaj teologa.

Gość zaraz wracam
Aky - wybacz, że zwócę uwagę ale jeśli jesteś katoliczką, to przynajmniej raz w tygodniu stykasz się ze słowami Jezusa. Nawet jeśli nie jesteś wybitrnym teologiem, Nowy Testament powinnaś znać :)

Gość to ja mam takie pytanie
No wlasnie ale kogo sie tutaj pytac ... jak sie wiele razy ksiezy lub katechetow pytalem to zmieniali temat ;/