Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marchewka, jbłuszko - od kiedy

marchewka, jabłuszko - od kiedy

Polecane posty

Gość marchewka, jbłuszko - od kiedy

Witam, od kiedy można podać dziecku marchewkę i jabłuszko i jak to przyrzadzic?

Gość u576ju65
daj spokój... to jest w necie

Jablko- po 4 miesiacu. Obierasz, scierasz na tarce (w tych dziorkach jak na placki ziemniaczane, najdrobniejsze) i podajesz w miseczce. Moja lubi ze startymi biszkoptami - danienie jest takie kwasne. Marchew - gotujesz w garnku lub na parze, widelcem rozdrabniasz z odrobina wody zeby zrobila sie zniej papka. Podgrzewasz w miseczce na wodzie w garnku. Ja tak przyrzadzam. :)

jak przyrządzić jabłko :O cholera musisz być super w kuchni poza tym kobieto masa o tym w necie i jak mamy/teściowej zapytasz tez powiedzą i na przyszłość trochę samodzielności i intuicji

Gość saleminka8
hmm ciekawe :) ja kupiłam w słoiczku :) a marchewkę sama gotuje itp...

Gość bracie to jeszcze pikus
Sama sobie wpierdalaj sloiczki. A w niedziele zamiast rosolu zupke chinska albo gorocy kubek.

Gość moim skromnym zdaniem wygrałaś
ty nade mna, ale niezly pojeeb z ciebie....co masz do sloiczkow? to scisle i rygorystycznie kontrolowane, wlasciwie i estetycznie przygotowywane produkty przeznaczone dla niemowlakow gniocie...te sloiczki wbrew pozorom maja wiecej zalet od pryskanych warzyw czy owocow niz ci sie wydaje...poczytaj sobie, a potem sie pień jaki glupek z ciebie hahaha

Z estetyka sie zgodze. Reszta to brednie z kolorowych gazetek typu "mamo to ja"

Sproboj zjesc sloiczek i swierzo starte jablko, to przestaniesz wciskac farmazony.

Gość moim skromnym zdaniem wygrałaś
jadłam i co z tego? co innego smakuje nam, a co innego niemowlakom! wyobraź sobie, że pediatrzy z centrum zdrowia dziecka polecają słoiczki bardziej niż NIESPRAWDZONE warzywa,owoce z warzywniaka czy 10razy rozmrażane mięso z marketu...tam jest wszystko starannie przygotowane i ściśle przebadane! gdyby to szkodziło dzieciom to by tego nie produkowano! ale co ja będę tutaj dyskutować...ty podawaj zdrowe jabłuszka z warzywniaka, a ja będę podawała sztuczne jakże trujące słoiczki!