Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nivea 30

jak zyc z nerwicą?

Polecane posty

Gość nivea 30

poradzcie bo zwariuje :o

Gość ladaco
napij sie kawy

Gość wrwrwrwrwrwy
co sie dzieje?choruje kilka lat......

Gość Idz do neurologa
i wez tabletki antydepresyjne. Pomagaja

Gość Julia1988
napisz cos wiecej

Gość nivea 30
z nerwów już obgryzłam swoje paznokcie teraz zaczełam obgryzać paznokcie sąsiadom

Gość nivea 30
to wyzej to podszyw biore tabletki juz rok..duzo mi pomogly ale dalej sie mecze :( mam lęki napadowe nie chce mi sie juz zyc. :(

Gość nivea 30
mam kolatania serca...paniczny strach przed tym ze umre,dusze sie,mam objawy omdlenia..tragedia jednym slowem tak jest juz od 5 lat,raz lepeij a raz gorzej,nie potrafie normalnie funkcjonowac,boje sie wyjsc do sklepu ,bo wiem ze tam zaraz mnie zlapie atak i bede sie dusila..to jakis koszmar!!

Gość wrwrwrwrwrwo
czyli tak jak u mnie:O tez mam lęk napadowy. Jakie masz leki?

Gość czesc idioci
wypij flache wodki na nerwice

Gość nivea 30
bralam rozne ,kiedys PARO-MARC ,asentre,xsanax teraz sertroline (to chyba to samo co asentra tylko pod inna nazwą) napisz prosze jak sobie z tym radzisz...ja chce znow zyc normalnie!! a teraz to wegetacja..umieram...

zqadnej flachy idioto! ja mam nerwice a raczej fobie juz 4 lata i jakos z nia zyje.raz lepiej raz gorzej..obecnie tak jakby odeszla ale niekiedy mnie dorwie ta suka. przeczytalam pewna ksiazke ktora mi co nieco pomogla.zawsze ja polecam...,,potega podswiadomosci'' zycze by i Tobie pomogla.powodzenia 🖐️

Gość nivea 30
nikkka -czytalam ją raz...ciezko mi powiedziec czy pomogla..w jakims stopniu tak,kiedy mnie ona dopada ..powtarzam sobie..nic mi nie jest,nic mi nie jest...i tak w kolko,i czasami naprawde pomaga-ale nie zawsze :(

no wlasnie:( ale mi pomogla ...duzo. nie wiem jak Ci pomóc bo wiem przez co przechodzisz , jakos sie tak zawsze zastanawiam jak dalej te zycie sie potoczy , a czasem mam nadzieje ze ktos jebnie bombe na ten swiat i wszystko poleci w pizdu ..razem z moja cholerna idiotyczna zabawą w fobie:(

Gość camp nie odpisałeś mi
" nivea 30 z nerwów już obgryzłam swoje paznokcie teraz zaczełam obgryzać paznokcie sąsiadom" HAHAHAHAHHA :D:D:D:D:D ja łykam sedatif, czasem validol, czasem deprim i się męczę dalej 🖐️

Gość Nie mam tak silnych
objawow, bardziej uderza mnie w zoladek i brzuch, bole miesni i.t.p. Od jakiegos czasu biore sertroline i na spanie TRIMIPRAMIN. Ogolnie poprawa, ale uregulowalam sprawy , ktore mnie draznily. Mam pytanie czy po sertroline, masz jakies skutki uboczne i wjakiej ilosci ja przyjmujesz ?

Gość camp nie odpisałeś mi
nivea, jak się będziesz faszerowała psychotropami to nigdy nie będziesz normalna! nie tędy droga...

Gość nivea 30
zawsze bylam osobą wesołą pełną zycia,a teraz ? wypalam sie powoli :( oddalabym wszystko zeby moc byc ta osobą sprzed kilku lat..nikomu nie zycze tej choroby...niewiem dlaczego spotkalo to mnie:(

Gość Sa podzielone zdania
obecne leki antydepresyjne , sa neutralne nieuzalezniaja, a uspakajaja nerwy. W przeciwnym wypadku, nerwica moze wywolac rozne inne choroby, nawet zmienic osobowosc. Prowadzi tez do schizofremi. Nalezy ja leczyc.

Gość nivea 30
wiem wiem,tylko ze te psychotropy uratowaly mi zycie (w takim stanie juz bylam) balam sie wyjsc do sklepu a przejechanie autobusem chociaz jednego przystanku graniczyla z cudem :o jesli chodzi o sertroline to wydaje mi sie ze to jeden z lepszych lekow ,pomogl mi na poczatku teraz juz chyba mniej dziala,biore połówke 50mg chociaz zastanawiam sie czy nie zwiekszyc bo ostatnio mam znow jazdy :o skutki uboczne zawsze są na poczatku..u mnie bylo to kolatanie serca..drzenie miesni calego ciała,brak snu i apetytu

Gość Do nivea 30 . Ile masz lat ?
Jezeli mozna zapytac. Zastanow sie jakie sytuacje zyciowe spowodowaly ta nerwice ? Czy mozesz je zlikwidowac ? (jezeli sa)

Gość chipsy lays
czym to sie objawia? pamietam ze kiedys zemdlalem, po prostu zaczelem oddychac bardzo szybko, za duzo tlenu, potem utrata przytomnosci, bylem w restauracji, karetka itd... nic nie znalezli i postawili diagnoze ze nerwica. odmowilem zastrzyku uspokojajacego...bylbym wdzeiczny za odp.

Gość nivea 30
mam 30 lat mysle ze u mnie to jest choroba rodzinna,moja mam od roku tez sie leczy i jak to powiedzial lekarz ,ta chorobe podarowala mi w prezencie :o brat tez mial podobne objawy naszczescie poradzil sobie z tym

Gość Mam ta sama dawke sertroline
co ty. To bardzo mala dawka. Normalnie mozna wziasc wieksza. Ja mam po niej rozwolnienia i brak snu, ale biore na to inne tabletki. Ogolnie moj zoladek sie uspokoil i narazie mi lepiej.Biore to dopiero 4 tygodnie.

Gość nivea 30
tak jak juz pisalam wyzej u mnie to jest kolatanie serca,mam wrazenie ze zaraz mi ono wyskoczy,drętwienie ciala,dusznosci,brak powietrza ,wrazenie ze zaraz zemdleje(choc nigdy mi sie to nie przytrafilo) i dotego tysiace glupich mysli ze zaraz umre lub bede miala zawal..wtedy to juz sie sama nakrecam nie moge nawet pojsc do corki do szkoly na przedstawienie bo 10 min to dla mnie wiecznosc :(

Gość chipsy lays
kurde, no to sadzac po objawach tez mam zaczatki tej choroby,aczkolwiek u mnie jest to czesto powiazane z kacem gigantem...a moze to alkohol sam w sobie powoduje takie reakcje? kurde no powiedzcie cos...

Gość nivea 30
calkiem mozliwe i moze to glupio zabrzmi ale zycze ci zeby to byl jednak ten kac.... w innym wypadku :o nie jestem w stanie ci pomoc bo sama sie mecze

Gość Mlodziutka jestes na taka
chorobe, mnie to dotknelo pozniej, no i coz czlowiek przestaje sobie radzic ze zwyklymi problemami. Maly problem zamienia sie w duzy. Z tego co mi lekarz mowil to , to wraca potem do rownowagi, ewentualnie jakies kryzysy moga to znowu nawrocic. Pewnie u kazdego jest inaczej, ja narazie wierze ze bedzie O.K. Bo juz jest lepiej.

Gość nivea 30
ja lecze sie juz od ponad 5 lat :( i co mnie przeraza..ze moja 10 letnia corka zaczyna miec objawy podobne do moich (takie same początki choroby) chce mi sie wyc,nie darowalabym sobie gdyby i ja to spotkalo