Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiedzma19

pytanie do kobiet ;]

Polecane posty

Gość wiedzma19

mam takie pytanie,zaczełam brać tabletki antykoncepcyjne CILEST. I stad me pytanie : po ilu tabletkach mogę się kochać bez dodatkowego zabezpieczenia?

Gość ja tez biore cilest
po pierwszej wizetej

Gość wiedzma19
nawet jeśli wcześniej nie brałam zadnych tabletek tego typu?

Gość nieznany facet
nie wkladaj tych szkodliwych tabletek do ust!!! wez penisa :classic_cool:

Gość przez pierwszy miesiac
zabezpieczaj sie dodatkowo

Gość wiedzma19
pytałam wielu osób i każda mówi inaczej :) 3 koleżanki że po 7,potem ze po wziętym 1 opakowaniu. A ja po 13, i pytam z ciekawości ;]

OMG... Dziewczyno tabletki antykoncepcyjne mają to do siebie, że działają od pierwszej wziętej tabletki. Musisz brać tylko codziennie w miarę o tej samej godzinie. I nic się nie powinno stać. I nie wierz w bzdury, że trzeba odczekać tydzień czy miesiąc, bo to herezje. Zaczynasz brać- jesteś zabezpieczona. Tylko pamiętaj, że pierwszą tabletkę bierzesz w pierwszy dzień miesiączki. Więc i tak raczej nie będziesz tego dnia współżyła:P

Gość wiedzma19
dzięki Kredko ;] i to OMG nie potrzebne, zwykle pytanie ;]

A dodatkowo zabezpieczaj się jak będziesz miała biegunkę, albo będziesz wymiotowała. Poza tym tabletki są baaaaaaaaaaaardzo szkodliwe. Wiem bo sama brałam.

Na rynku jest mnóstwo tabletek antykoncepcyjnych. Każda nadaje się dla nnej kobiety. Podstawowym błędem ginekologów jest przepisywanie tabletek na akord- nadchodzi moda na Yasminelle to większość dziewczyn w Polsce bierze Yasminelle;] Lekarze bardzo rzadko badają pacjentki i stosują się do zaleceń- bo przecież nie każdy może brać dany rodzaj leku,pomijając fakt, że niektóre kobiety w ogóle nie mogą stosować antykoncepcji hormonalnej. Ale nawet biorąc najlepiej wybrane dla siebie tabletki one szkodzą naszemu zdrowiu. I większość kobiet nawet nie jest świadoma tego, co taka tabletka może zrobić z organizmem..

No właśnie to jest dramat, przepisują na lipę. Po czymś tam ( nie pamiętam nazwy ) myślałam, że się wykończę, miałam straszliwe migreny i zawroty głowy. Zraziłam się bardzo wtedy.

Gość wiedzma19
hmm.. po Cilest, w miarę dobrze się czuje. Jedyne co mnie martwi, to to ze jestem senna w dzien, i mogłabym spać ciągle, mimo ze nie wykonuje tam wiekszych czynnosci. Dokładnie, ja sama jak poszłam, to pytal sie mnie jakie chce, wybralam te bo biora kolezanki, a czy moge brac, to nic nie powiedzial, a powinien sprawdzic.

Powinien zrobić Ci dokładne badania. Mojej też się nie chciało, więc dała to co jej było wygodniej, a później to odchorowałam.

Gość wiedzma19
do konca opakowania zostało kilka tabletek. Zobaczymy moze się cos zmieni :)

Gość trgr3tg7
wiedzma a co bzykasz sie z starszym kolesiem ktory przyjchal do ciebie ,pierwsze spotkanie i juz sex:/

Gość wiedzma19
trgr3tg7 niech zgadne, jestes stara i brzydka i kochalas sie tylko raz i w dodatku przez przypadek bo koles byl pijany? ;] napisalam ze to jest moj nowy sposob zabezpieczania, naucz sie czytac ;] i dla zaspokojenia Twojej ciekawosci to nie jest pierwsze spotkanie. Lepiej Ci?:)