Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dadzia2011

MOJE PRZEMYSLENIA Z POSZUKIWAŃ FOTOGRAFA ŚLUBNEGO

Polecane posty

Gość aguska 26
dziewczyny ja jestem w juz prawie w trakcie podpisywania umowy z fotografem.Mozecie mi doradzic co myslicie o tej ofercie? -reportaz do 14h w dniu slubu,250 zdjec na plycie DVD, w tym mala sesja plenerowa w dniu slubu cena 2300zl -sesja plenerowa w innym dniu 35 zdjec 300zl -album ze 100 zdjeciami 300zl

Gość SzczeciniankaA
aguska 26 Jakieś te ceny są bardzo dziwne. Piszesz że 100 zdjęć w albumie to 300 zł. Zdaje się że fotograf tu dokłada. Cena koszmarna patrząc na to że większość zdjęć masz proponowane na płycie w formie cyfrowej. Jakość tych fotek zobaczysz dopiero gdy przeniesiesz je na papier a z tym może wtedy rożnie być.

Gość sebastianfrost.com
Co do zdjęc jednej pary, to powód może być prosty. Co jakiś czas organizowane są kursy fotografii ślubnej. Na takim kursie jest powiedzmy 15 amatorów z całej Polski. Do dyspozycji są zawodowi modele przebrani za parę ślubną, profesjonalne lampy plenerowe, do tego profesjonalista- nauczyciel. Wraca taki amator ze szkolenia, ogłada zdjęcia wykonane pod okiem profesjonalisty i myśli sobie, kurde, ale zajebi.... foty zrobiłem, i wrzuca je na strone. I jeśli tak pomyśli chocby 10 i jesli przemnozymy to przez ilosc szkolen, moze sie okazac ze na wielu stronach znajdziemy fajne zdjęcia jednej i tej samej pary w podobnych pozach i stylu - ktore niestety czesto nie beda do potworzenia na wlasnym slubie.

Gość Monic222
DLatego ważne jest aby fotograf pokazal zdjecia jednej pary z calego dnia ślubu. Nie tylko plener ale ceremonia, zabawa również. Tylko w ten sposob mozna sie przekonac ze rzeczywiscie mialo to miejsce na weselu przez jedna pare i wtedy tez mozna zobaczyc charakter tych zdjec. Bo przeciez oprocz tego ze zdjecia powinny byc dobrze wykonane to zeby podobaly sie jeszcze zamawiajacym a to juz kwestia gustu :)

Gość Malutka dygresja
Monic222 z tym gustem to bywa różnie. Jedna para zwróci uwagę na to że zamiast oczów ma oczodoły lub sińce pod oczami a zdjęcia zamiast w miarę naturalnych miłych dla oka kolorów mają sztuczne nie naturalne barwy. Inne pary jak zobaczą takie zdjęcia będą w siódmym niebie bo najważniejsze że zdjęcia robił fotograf profesjonalny.

Gość mimi3131
Dobrze zrobione zdjęcia to jak dla mnie najlepsza pamiątka. Niestety jak w każdej dziedzinie zdarzają się oszuści, pseudo profesjonaliści. Szkoda tylko, że z reguły dowiadujemy się o tym po fakcie. Ze swoich doświadczeń wiem, że wybór fotografa jest bardzo trudny tak więc jak już trafiłam na dobrego to się podzielę http://www.dominiktamiola.pl/portfolio.html#/home . Pozdrawiam

Gość zarty sobie
robisz z nas tutaj mimi3131 robisz cvzy Ty powaznie "...tak więc jak już trafiłam na dobrego to się podzielę..." gdzie i w którym miejscu ona jest dobra... pokazać mi jedno dobre zdjecie a tam jest wszystko a w niczym nie jest dobra... na drugi raz nie dziel sie z nami takimi linkami... niestety pasuje tu zdanie "...Niestety jak w każdej dziedzinie zdarzają się... pseudo profesjonaliści. Szkoda tylko, że z reguły dowiadujemy się o tym po fakcie..." tu akurat po fakcie się nie dowiemy - naszczęście

Gość Tosik30
Zdjęcia jako zdjęcia na http://www.dominiktamiola.pl/portfolio.html# /home wcale nie są źle technicznie zrobione a i ujęcia mogą się podobać. Wielu parom zapewne się spodobają. Jedyne co można tym zdjęciom zarzucić to powielanie starych pomysłów na ujęcia. Na wielu zdjęciach para w zasadzie nie istnieje bo to nie ona zwraca na siebie uwagę. Jest to średnia fotografia i zapewne średnio jest wyceniana.

Gość www.wdniuslubu.pl
Zapraszam do zapoznania się z galerią i cennikiem na stronie www.wdniuslubu.pl W razie zainteresowania bądź chęci zapoznania się z większą ilością zdjęć, zachęcam do kontaktu telefonicznego bądź pisania na GG lub e-mail. Kontakt: tel. 503 196 896 lub 505 258 538 e-mail: wdniuslubu@o2.pl GG. 82 71 521

Gość Do ogłoszenia
www.wdniuslubu.pl PODZIWIAM ODWAGĘ I BRAK SAMOKRYTYCYZMU POKAZUJĄC TAKIE PORTFOLIO I SWOJE UMIEJĘTNOŚCI. Rynek szybko zweryfikuje ta propozycję.

Gość www.wdniuslubu.pl
Podziwiam upór, sledzenie i chęć komentowania mojego prawie każdego posta. szkoda tylko że anonimowo.

Gość w odpowiedzi do pszczółka831
Chyba złośliwie pokazałaś te zdjęcia? Ubawiłam się do łez przeglądając galerie. Przecież nawet tych zdjęć nie można podsumować że robił je zaawansowany amator. Zdjęcia są wręcz brzydkie. Poza aparatem i umiejętnościami obróbki zdjęć fotograf jeszcze musi posiadać coś takiego w sobie że ma pomysły i umie pokazać piękno pary młodej.