Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dadzia2011

MOJE PRZEMYSLENIA Z POSZUKIWAŃ FOTOGRAFA ŚLUBNEGO

Polecane posty

do: GenowefaLegionowo Człowieku, czemu wypisujesz takie bzdury pod kolejnym już (pomarańczowym) Nickiem. Na poprzednie moje pytanie w innym poście nie odpowiedziałeś/aś. Zadam je więc ponownie: Podaj imiona młodych których zdjęcia oglądałaś i datę ich ślubu ;), - bo ja daję 100% że nigdy nie widziałaś moich zdjęć innych niż na stronie www !

Gość GenowefaLegionowo
Karpik jakie twoje pytanie w poprzednim poście? Zdaje się ze nie ma obowiązku być zalogowanym pod czarnym nickiem. Przyznam się że mam i czarny nick ale przy tobie uczciwiej jest być pod różowym. Pamiętam jak zalogowałeś się na czarnym aby od pierwszego twojego postu zacząć tu swoją ,,wiarygodną" kampanię reklamową. Zdjęcia widziałam a to że tu jesteś też dowiedziałam się od koleżanki. Na pewno masz swoich fanów ale ja i wiele osób mi znajomych nie jest twoimi fanami. Gdybyś był taki dobry to byś się tu nie reklamował.

Gość GenowefaLegionowo
Panie Krzysztofie Wasiuk nie ośmieszaj się pan. A tak na marginesie czy ma pan zezwolenie na robienie zdjęć w kościołach i jak ono wygląda. Czy to jakaś legitymacja w twardych okładkach? Czy jest tam napisane zezwolenie na robienie zdjęć w kościołach i kto ja wydał?.

Gość Pytanko do pana...
Panie Krzysztofie Wasiuk na stronie napisał pan ze posiada zezwolenie na fotografowanie w kościołach. Kto panu wydał takie zezwolenie i jak ono wygląda. Czy to jest jakaś legitymacja podobna do prasowej i pisze na niej zezwolenie uprawniające do fotografowania w miejscach liturgicznych. Proszę o odpowiedz. Bardzo się pan wszędzie tam gdzie reklama nic nie kosztuje reklamuje.

Pani/Panie Genowefo: Zadałem proste pytanie. Swoją odpowiedzią potwierdziła Pani/Pan że nigdy nie widział/a moich zdjęć innych niż z www. Pytanie o pozwolenie na robienie zdjęć w kościele: - takie pozwolenie dostaje się od lokalnej Archidiecezji po odbyciu płatnego kursu i egzaminie. Przynajmniej teoretycznie takie pozwolenie jest wymagane do robienia zdjęć w kościołach. I faktycznie czasami ksiądz żąda okazania takiego zezwolenia. Dla księdza takie pozwolenie to również informacja że delikwent będzie potrafił się zachować w trakcie mszy...

Gość Pytanko do ......
p Krzysztofie nie odpowiedział pan na pytanie jak wygląda to zezwolenie na robienie zdjęć w kościele. Chcę wiedzieć jak wygląda aby spytać się o to fotografa którego właśnie poszukuję. Pan chyba jest z Warszawy. Czy wszystkie zdjęcia na pana stronie są pana autorstwa i czy zdjęcia plenerowe są młodych par które miały śluby czy pochodzą z warsztatów ślubnych?

Takie zezwolenie to kartka wielkości połowy formatu a4, jest ono wydane przez Kurię Metropolitarną i jest opatrzona dwoma podpisami oraz pieczątką. Każde zezwolenie ma również swój numer, datę wydania i jest imienne. WSZYSTKIE zdjęcia na mojej stronie są mojego autorstwa i są to same "prawdziwe" młode pary - nie ma żadnych modeli, znajomych, ani zdjęć z warsztatów itp. (zresztą w takich nie brałem udziału)

Gość Pytanko do ......
Karpiku nie gniewaj sie na mnie ze jestem taka nachalna ale czy na tym zezwoleniu jest napis ZEZWOLENIE??????

Gość Pytanko do ......
Karpiku jesteś z Warszawy czyli te uprawnienia dała ci Warszawska Kuria Metropolitarna. Ja akurat widziałam u fotografa ten papier. Owszem są tam pieczęcie ale nie ma tam słowa ze jest to zezwolenie czy jakaś tam legitymacja. Tam za to jest napisane słowo ZAŚWIADCZENIE Czy fotograf twoim zdaniem nie oszukał?

Dokładnie napisane jest "zaświadczenie". Tak czy inaczej teoretycznie jest ono wymagane do robienia zdjęć w czasie uroczystości religijnych i ksiądz może nie zgodzić się na robienie zdjęć osobie nie posiadającej takiego "zaświadczenia", - a tacy księża... Dodam że fotograf ma OBOWIĄZEK zgłosić się do księdza przed mszą - a wtedy ksiądz może zażądać takiego zaświadczenia.

Gość Pytanko do ......
Karpiku jeszcze jedno... Szukam fotografa i akurat zobaczyłam w twoim portfolio zdjęcia z mojego kościoła gdzie będę miała ślub. Ksiądz polecił mi fotografa który opiekuje się tym kościołem ale wiesz jak to jest człowiek jeszcze szuka. Mam trzy pytania 1. Czemu twoje zdjęcia maja takie dziwne kolory i sa mało ostre. Na zdjęciach niezbyt wyraźnie widać twarze. 2. Czy dużo zdjęć robisz na których nie ma młodej pary 3. Zauważyłam choć mogę się mylić że żadna para w twoim portfolio która ma w nim umieszczone zdjęcia plenerowe nie ma zdjęć z kościoła lub USC Swego czasu zdaje się że ogłaszałeś się też na Allegro?

Gość Pytanko do ......
Właśnie Karpiku pisze ,,ZASWIADCZENIE" o ukończeniu seminarium i ksiądz na naukach ostrzegał nas ze mało uczciwi fotografowie wykorzystują ten papier ze niby jest on zezwoleniem. Ksiądz powiedział że jeśli widzi potwierdzenie o uczestniczeniu w takim seminarium to nie musi tracić czasu aby fotografa informować jak ma postępować podczas robienia zdjęć. Ty napisałeś że masz ZEZWOLENIE a nie zaświadczenie a to są dwa rożne pisma. Jednak gdybyś napisał ze masz zezwolenie to pewnie bym ci uwierzyła bo jest w Warszawie kilku fotografów którzy mają takie zezwolenia i posiadają legitymację uprawniająca do robienia zdjęć podczas uroczystości kościelnych. Czy te zdjęcia na stronie tak samo są twojego autorstwa jak to zezwolenie o którym wcześniej pisałeś?

Gość Fotograf Wawka
Panie Karpik właśnie przeczytałem te pana wypowiedzi i napisze krótko CHRZANISZ PAN I MOTASZ NA FIKCYJNE ZEZWOLENIA. Człowieku jaki kurs?????? To głupie seminarium na którym prawie nie było mowy o robieniu zdjęć. Bądź facet poważny bo jak twoje fotki są tak prawdziwe jak twoje wypowiedzi to znajdzie się jaką kobieta która ci dokopie. Motasz ile się tylko da bo nic ciebie to nie kosztuje

Gość Trzy grosiki
panie Karpik ja niektóre pana zdjęcia już widziałam na innej stronie. Czy ma pan jeszcze druga swoją stronę. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Zdążyłem już się przyzwyczaić że każdy fotograf pojawiający się na forum jest ostro atakowany. Ale jeżeli ktoś czyta moje odpowiedzi to powinien zauważyć że są one na temat i mają komuś pomóc, coś wyjaśnić itp. od. Zaświadczenia: jest to rzecz tożsama z pozwoleniem, ponieważ jest to wymóg formalny do obsługi fotograficznej uroczystości. Jest to de facto pozwolenie... Co do moich zdjęć: - stosunkowo mało robię zdjęć bez młodych lub ew. gości, ale zawsze robię zdjęcia detali, kościoła itp. - Ostrość moich zdjęć można zobaczyć na odbitkach np.50x70 lub w rozdzielczości 21mn. pix na komputerze w powiększeniu gdzie widać nawet pory w skórze... - stwierdzenie po miniaturkach że zdjęcia są nieostre jest dość dziwne. - posiadam 2 strony www i czasami mogłem "wrzucić" zdjęcia jednej pary z pleneru na inną stronę niż zdjęcia tej pary z kościoła. Dodam "atakującym" że stworzyłem drugą stronę ze względu na coraz bardziej rozbudowane portfolio oraz dlatego że pierwsza strona nie była pozycjonowana. Jedna strona jest ślubna a druga ogólnokomercyjna. p.s. Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne pytania, albo jeżeli komuś w czyś mogę pomóc proszę o pytania na maila. Nie będę odpowiadał bowiem na wszystkie zaczepki na forum, nie mam na to ani czasu ani chęci...

Gość Fotograf Wawka
Nie mam zamiaru nikogo atakować ale uczciwość to ma być uczciwość. Manipuluje pan wypowiedziami bo ludzie się na pewnych sprawach nie znają. Z zaświadczenia zrobił pan zezwolenie a z seminarium kurs. Co do zdjęć mam spore wątpliwości że są to pana zdjęcia. Czy zna pan dobrze kościół na placu Szembeka?

do: Fotograf Wawka Po co takie łapanie za słówka: kurs, seminarium, zaświadczenie, pozwolenie... - Zresztą rozmowa w tym wątku już daaaawno zeszła z tematu (nie za moją sprawą) Czy dobrze znam kościół na pl. Szembeka. Bo ja wiem: robiłem tam dwie "imprezy": raz chrzest i raz ślub. Jest to na pewno trudny i dość ciemny kościół... Bez odpowiedniego sprzętu się nie obędzie ! p.s. Wątpliwości czy są to moje zdjęcia potraktuję jako komplement :) p.s.2. jeżeli ktoś ma co do tego wątpliwości mogę taką gwarancję zawrzeć w umowie...

Gość Ola wrzesień11
Panie Karp jak pan jesteś taki świetny to czemu reklamuje się pan na darmowym forum? Chyba coś nie jest tak że mając tak wiele zleceń szuka pan tutaj aplauzu. Nie zastanowiło to pana że prawie nie ma tu fotografów.

Gość Fotograf Wawka
Podczas ślubów kościół na pl Szembeka ma kapitalne oświetlenie. Prezbiterium i ołtarz są oświetlane bocznymi reflektorami tak że można śmiało robić zdjęcia na 400ASO bez lampy błyskowej. To jedno z najlepiej oświetlonych prezbiteriów w Warszawie pomimo wielkiej kubatury kościoła. Podobne oświetlenie jest w Katedrze Praskiej. Wnętrze kościoła jest oświetlone kilkoma potężnymi żyrandolami w których szkoda że są umieszczone żarówki energooszczędne dające niezbyt ładne kolorystycznie światło ale jest bardzo jasno. Ktoś zadał panu pytanie czemu pary z plenerów nie maja u pana żadnego zdjęcia z kościoła. Mnie też to zaciekawiło. Pary na pana stronie też są mi znane i to nie z pana drugiej strony.

Panie FotografWawka Nie ma Pan pojęcia o tym kościele i o robieniu tam zdjęć ! Żyrandol oświetla młodych przy ołtarzu, ale od tyłu, dając dodatkowe cienie na twarze - a generalnie to jest tam CHOLERNIE ciemno !!! Prawidłowe naświetlenie otrzymuje się tam dla iso 400 jak Pan napisał przy czasie ok. 1/8 - 1/6 sekundy (dla przesłony f4) !!! Jeżeli Pan robi nieporuszone zdjęcia bez lampy błyskowej ruchomym obiektom przy 1/6 sekundy to powinien mieć Pan w nicku Chuck Norris ;) A zamiast pisać teksty bez pokrycia, że widział Pan moje pary również gdzie indziej to niech Pan powie gdzie, a nie wypisuje takie dyrdymały ! p.s. Jeżeli ktoś chce pisać podobne rzeczy i liczyć na odpowiedź, to niech się najpierw zaloguje na czarnym nicku z jakąś historią... Bez odbioru.

Gość Fotograf Wawka
Masz pan rację że nie mam pojęcia o tym kościele pomimo ze nie skłamię jak napisze że zrobiłem tam w ciągu 15 lat przynajmniej 50 ślubów. Zgadnij z kim pan piszesz bo informacji dostarczyłem sporo. Oj leje się u pana woda taka sama jak z tymi zezwoleniami które stały się zaświadczeniami.

Gość Fotograf Wawka
Pan się zalogował na czarnym nicku tylko po to aby sie za frajer reklamować. Może się mylę?

i niech się reklamuje..każdy ma do tego prawo:) Jak się Wam podobają jego zdjęcia to zamawiacie go jak nie to szukacie dalej i już:) odnosnie fotek...a jakie ma to znaczenie czy są to modele,czy prawdziwa para? chodzi o sposób wykonywania zdjęć-jego jakość a nie ludzi na nim...choć wiadomo,ze modelka będzie bardziej 'wyszykowana' choć i to niekoniecznie:) Do autorki--wiesz ja nie zauważyłam aby na stronach fotografów były max 3zdjęcia jednej pary--wręcz przeciwnie są tam zamieszczone całe sesje...zależy tylko gdzie szukasz:) miłego klikania papa

Gość SZUKAJACA NA WRZESIEŃ
taka sobie jaaaa CZY MOŻESZ PODAĆ LINKI DO TAKICH STRON GDZIE Są ZAMIESZCZONE CAŁE SESJE? Ślub mam blisko Warszawy tak że szukam takich stron fotografów z Warszawy i okolic.

.'całe sesje' miałam na mysli więcej fotek bo 60 czy więcej fotek jednej pary nie ma sensu umieszczać a zresztą pewnie by się nie zgodzili...nie mniej jednak na stronach umieszczonych jest sporo fotek 1pary...dodatkowo możesz obejrzeć fotki na miejscu...ja jak wybierałam to dostałam kilka albumów plus zdjęcia na płytach do przejrzenia np. ta stronka http://www.dwiewieze.pl/ ale to w Kielcach:)

Gość SZUKAJACA NA WRZESIEŃ
taka sobie jaaaa dzięki choć szkoda że to propozycja dla Kielc. Jednak tych zdjęć też jest mało ale zawsze coś innego niż u innych.

Gość Monic22
Jeśli chodzi o zamieszczanie dobrych zdjec na swojej stronie portfolia a nie wszystkich z danej pary to przeciez oczywiste. Zatem najwazniejsze jest aby na spotkaniu z fotografem pokazal album jednej pary w calosci. I to nie tylko z pleneru ale calej imprezy weselnej. Tylko w ten sposob przekonacie sie jak wyglada przykladowy album ktory fotograf przygotowuje dla Młodych. Portfolio to wlasciwie kontakt. Najwazniejsze to kontakt z fotografem i wtedy jego prawdziwe fotografie.