Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapciuchy

który wzór dla dziewczynki? i czy ma ktoś podobne?

Polecane posty

ja bym wybrala te brazowe z barankiem albo konikiem, ale ja juz przesyt rozem czuje po prostu:)

Gość kapciuchy
a czy moze natknęłyście sie kiedyś na takie w sklepie? nie mogę ich znaleźć, zwłaszcza zależy mi na sklepie internetowym

Gość poszukaj na allegro

Gość a sama nie umiesz wybrac

Gość te buciki mają być w prezencie
ja nie mam dzieci i nie mam w związku z tym rozwiniętego zmysłu 'to jest fajne a to nie'

Gość Fizjoteraputa1
Dlaczego butki takie jak na www.paputki.com.pl są najlepsze dla dzieciecych stópek ? Paputki umożliwiają stopie wspieranie się zarówno stroną podeszwową ( np. podczas chodzenia ) jak i grzbietową ( np. podczas siedzenia na piętach z podwiniętymi nóżkami ). Zmuszają do równomiernej pracy mięśnie dolnej części stopy ( zginacze ) oraz górnej ( prostowniki ) i pozwalają stworzyć niezbędną równowagę statyczną tych mięśni podczas odpoczynku . W przypadku tradycyjnych kapci z podeszwą gumową czy z tworzywa, mięśnie te pracują słabo, powodując w póżniejszym rozwoju dziecka przykurcze. Znane są też przypadki wytąpienia u dzieci płaskostopia poprzecznego w wyniku chodzenia w tzw. bucikach ortopedycznych. Elastczność paputków zapewnia też wzajemne, acz w niewielkim zakresie, przemieszcanie kosteczek śródstopia stosownie do kształtu podłoża, zmuszając z kolei do mocnej pracy mięśnie śródkostne. Mocne mięśnie, to mocne ale i elastyczne powięzi ( błony ) łączące mięśnie śródstopia w spójną funkcjonalną całość. W ten sposób, paputki czynią stópkę zwartą i kształtną, z właściwie zabudowanym sklepieniem. ( Opinia dyplomowanego fizjoterapeuty )

Gość Fizjoterapeuta1
Najlepsze pierwsze buciki dla dziecka, oczywiście na www.paputki.com.pl

Gość autoreklma a te papcie
sa beznadziejne