Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scsfd

kiedy podac dziecku pierwszy raz gluten??

Polecane posty

Gość scsfd

Mój synek ma pól roku i jest karmiony sztucznie ,czy to juz czas na gluten jesli tak to w jakich ilosciach i jak często

Gość scsfd
halo halo prosze o pomoc ;-)))

Gość może i ja
Moja była karmiona piersią i pierwszy raz podałam po 5 miesiącu- pół łyżeczki kaszy manny do zupki i tak co dzień. Teraz ma 9,5 miesiąca i dostaje pełny posiłek z glutenem. Myślę, że już możesz zacząć wprowadzać małe ilości. Jest taki deserek z gerbera jabłka z kaszą manną od 5 miesiąca.

Gość scsfd
moja pediatra uwaza ze dopiero w 10 miesiacu nie zwracajac uwagi na ilosc np pietka chleba czy dac dziecku spróbowac naszej zupy z makaronem ,jest to pani doktor starej daty ale bardzo dobra przez 40 lat była ordynatorem pediatrii ,mam dylemat czy jej posółuchac ,czy postepowac według nowych schematów zywieniowych

Gość 683 bytes
Zgodnie ze schematem. Tylko i wylacznie.

Gość 683 bytes
Deserek z gerbera :classic_cool:

ja dałam chyba po 7 czy 8 miesiącu skończonym. nie bawiłam sie w kaszki manny odmierzane łyżeczką czy inne cuda. dałam małemu paluszka, zwykłegho słonego paluszka Lajkonik (nie mogłam dać ani bułki ani chleba bo mały miał uczulenie na mleko - jest w bułce - i mąkę żytną - składnik chleba). później dawałm normalnie trochę makaronu, kluski lane, kawałek ciasteczka, biszkopta. nigdy nie odmierzałam. mały był karmiony tylko moim mlekiem do ukończenia 6 miesiąca. nasza lekarka też mówiła żeby nie mierzyć, odmierzać, ważyć, tylko dać własnie piętkę od chlebka czy bułkę do polizania, pociumkania :P