Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Girls

Problem- chrzestna matka

Polecane posty

Gość Girls

Tak więc w niedziele zostanę chrzestną. Mam 17 lat, uczę się wszystko ładnie, no i tu pojawia się problem otóż jest to mój pierwszy chrześniak w ogóle nie orientuję się w tym temacie;/ Jaka jest moja rola w kosciele?? A co do prezentu to kupiłam: 1. poduszka ze zdjęciem małego 2 srebrny łańcuszek z medalikiem plus wygrawerowane imię dziecka(wiem ze to za późno ale zastanawiam się czy aby nie lepszy był złoty???) 3. Książeczka 4. 200 zł w kopercie. No i oczywiście szatka do chrztu. Myslicie że to wystarczy??? Proszę o pomoc

Najlepiej idź do spowiedzi żebyś mogła uczestniczyć w pełni we mszy. "Rola" jak to nazwałaś będzie polegała na odpowiedzeniu na pytanie księdza. Musisz na pytanie "a wy rodzice chrzestni czy przyrzekacie..... (pomóc wychowywać dziecko w wierze)? odpowiesz razem z chrzestnym "przyrzekamy" potem jak ksiądz powie rodzice zrobią na główce dziecka znak krzyża, a potem rodzice chrzestni powtórzą ten znak, no i tyle... a potem no to wiesz... teoretycznie masz pomagać wychowywać w wierze... a w praktyce to wiadomo jak jest.

Gość Girls
Hej jest ktoś??

Gość Girls
hej jest ktoś??

Gość Girls11
Dzięki:)

Gość Girls11
No ja też tak uważam, ale w dzisiejszych czasach sami wiecie jak jest, kasa kasa kasa