Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimilkha

Objawy waginozy bakteryjnej???

Polecane posty

Gość mimilkha

Dziewczyny, jeśli miałyście waginozę to proszę opiszcie objawy. Ja u siebie podejrzewam - wyczytałam na http://kobietaintymnie.pl/waginoza_bakteryjna.html o objawach i generalnie u mnie się wszystko zgadza. Pytam bo mam tak, żeco kilka dni mam takie właśnie objawy jak tam opisane, a potem zanikają i za kilka dni znów coś się zaczyna dziać nie tak.Czy tak może przebiegać waginoza bakteryjna?

Gość holymoly
A czemu podejrzewasz akurat waginozę bakteryjną? Objawy są w sumie podobne choćby do grzybicy pochwy. Najlepiej idź do gina, to wszystko się wyjaśni.

Gość mimilkha
No nie wiem czy takie podobne - objawy grzybicy masz wypisane tu http://kobietaintymnie.pl/grzybica_pochwy.html i są zasadniczo inne niż przy waginozie. Do gina się wybiorę, ale myślałam że napiszą jakieś dziewczyny które miały waginozę jakie miały objawy i jakie jest leczenie

Gość poleczkaaa
nie miałam ale słyszałam że to chodzi o zaburzoną równowagę bakteryjną w pochwie. Mnie od pukać infekcje omijają od kiedy przestałam chodzić na basen i zaczęłam się podmywać plivafemem. Aha - ograniczyłam też jedzenie cukru i myślę, że to sporo dało w sumie (także mojej urodzie ;) .

Gość angela m
U mnie też jest podjrzenie wagiznozy - ph za wysokie, czyli nie ma odpowiedniej liczby pałeczek kwasu mlekowego i inne bakterie się panoszą :( Teraz mam umówione jakieś szersze badania, pewnie się skończy na antybiotyku. Póki co też stosuję do mycia plivafem żeby chociaż trochę to ph poprawić. Mam nadzieję że jakoś sie to szybko wyleczyć da bo w końcu urlop się zbliża... Czy ktoś się leczył na waginoze?