Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcomamrobic.asia

czy mam usunac ciaze?

Polecane posty

nie usunęłabym ciąży z jakiegokolwiek powodu, bo dziecko to także część mnie. Gdy się urodzisz - poradzisz sobie, zawsze ewentualnie są w ostateczności żłobki.

Gość jedna mała m_
Nie usunęłabym ciąży z jakiegokolwiek powodu. Dziecko, to także część mnie. Gdy urodzisz jakoś sobie poradzisz. W ostateczności są żłobki.

Glupie prowo, jestes naiwna i głupia albo masz sporego pecha. Zacznij samodzielnie myśleć a nie innych pytasz i wierzysz jak jemu..to twoje zycie my mozemy zrobic tylko symulacje.ty przeżyjesz realne skutki.

Gość la lunaaaaaaaaaaa
pani ogrodowa - pewnie, niech urodzi i odda do domu dziecka. I narazi to malenstwo na chorobe sieroca, zle humory opiekunek, ktore sie beda na nim wyzywac i na brak milosci w tych najwazniejszych dla dziecka pierwszych latach zycia!! Cudowna przyszlosc!!! :( Rzeczywiscie uwazasz, ze to lepsze rozwiazanie niz usuniecie ciazy???

Gość la lunaaaaaaaaaaa
post byl do pani OGROWEJ oczywiscie !

Gość ula...lala
Nie zabijaj!!!Najpierw wszystko dobrze przemyśl, zastanów się nad wszystkim... ale nie zabijaj. Bo to jest już człowiek. Ono w Tobie żyje. Ja sama wychowuję mojego synka i sobie jakoś radzę. Jest on moim największym szczęściem jakie spotkało mnie w życiu.Będąc w drugim miesiącu ciąży słyszałam na badaniu usg jego serduszko. Ono już żyje, to jest taki sam człowiek jak Ty. Ty miałaś szansę by żyć, więc jakim prawem zastanawiasz się, czy ONO MA PRAWO????!!!!! Nie ZABIJAJ, bo z czasem zjedzą Cię wyżuty sumienia. Ja dla mojego synka musiałam zmienić całe moje życie, musiałam zrezygnować z życia w innym państwie, z dobrej pracy, z wielu rzeczy...ale wiesz co jestem naprawdę szczęsliwa, a jak on mi mówi: mamusiu kocham cię, to nie ma dla mnie nic piękniejszego...PROSZĘ jeszcze raz NIE ZABIJAJ!!!!Tak naprawdę to nie masz prawa go zabić. Kim jesteś, że nad tym się zastanawiasz? Bogiem? Nie zabijaj!!!!!!!

La lunaaaa A dlaczegóż to konsekwentnie nie radzisz usunąć - choćby i postnatalnie - wszystkich dzieci kalekich? Bez rączek i nóżek to chyba też maja nikłą szansę na szczęśliwe życie? Należałoby z litości "załatwić" przede wszystkim te dzieci, które już sa w domach dziecka, a następnie z rozpędu wszystkich potencjalnie nieszczęśliwych, ty dobrodziejko.

Gość niejestemmoherem
łatwo wam pisać laska ma 20 lat ojciec dziecka raczej nie pomoże jej, piszecie o tych pieprzonych alimentach mój ojciec przez to ze był bezrobotny i siedział co chwile w sadzie naściemniał i przyznano nam najnizsze alimenty- 300 zł na dziecko czyli moja mama miała 600 zł na obie córki plus jej mała wypłata. nie musze wspominać że ojciec nie płacił tylko państwo i to krótko bo pozniej sie ustawa zmieniła i jej przekracvzało 50 zł i pieniedzy nie dostała. ojciec nic sobie nie robił z długów i prowadził własnie takie czarne interesy jak miał kase to brał jakas 18 latke i sie bawil pare miesiecy. nie mowie ze sie nie da bo moja mama jakos tak to wszystko poukładala ze teraz obie jestesmy dorosłe i dziecinstwo nie było jakos najgorsze ale jak trudno czasami było wie tylko mama. i teraz ona jest biedna sama tzn bez faceta bo całe życie musiala dzieciom poswiecic. a wy tylko nie usuwaj nie usuwaj a jak ona nie bedzie twarda to nie dosc ze zniszczy zycie sobie to jeszcze temu dziecku bo moze byc tak ze bedzie po domach dziecka jezdził jak ona nie da rady. ale wy wszystkie takie madre jestescie

Gość aaa kotki dwa
to musi być prowokacja

Nie radze Ci. Legalne, nie legalne mojej znajomej udało się usunać ciąże, była kiedyś kobietą która trzeźwo stała na nogach, miała cele, robiła kariere i wpadła z mężem. Postanowili że za wcześnie :/ Ona po tym "zwariowała" że tak powiem, zmieniła się nie do poznania, wciaż żałuje tego co się stało. Nie wiem jak to dokładnie opisać :/ A tego fagasa najlepiej kopnij i to jak naj szybciej, matke też olej, podaj gościa o alimenty. Dasz sobie rade jako samotna matka ale weź się za siebie!