Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość we we wa sa

papież jan Paweł II nie będzie świętym bo krył pedofilów to już fakt z

Polecane posty

Gość we we wa sa

pierwszych stron portali i gazet jednego którego krył zmolestował 2000 chłopców ale kicha :-O

Gość jan Paweł II
już jest św bo egzorcystaty używają jego imie do wypędzania demonów Słynny egzorcysta: "Szatan boi się JPII bardziej niż Ojca Pio" 2009-07-14, ostatnia aktualizacja 2009-07-14 09:08 - Beatyfikacji Jana Pawła II nie sprzeciwiają się ludzie. Sprzeciwia się jej szatan - przekonuje najsłynniejszy włoski egzorcysta ks. Gabriele Amorth. Według niego szatan bardziej boi się polskiego papieża niż beatyfikowanego już Ojca Pio. - Dla szatana nie liczy się, czy polski papież został już uznany za świętego, czy jeszcze nie. Fakt, że diabeł boi się Jana Pawła II znacznie bardziej niż Ojca Pio, jest wyraźnym dowodem jego świętości - zaznaczył.

Gość papiez 2 jan paweł
Słynny egzorcysta: "Szatan boi się JPII bardziej niż Ojca Pio" Beatyfikacji Jana Pawła II nie sprzeciwiają się ludzie. Sprzeciwia się jej szatan - przekonuje najsłynniejszy włoski egzorcysta ks. Gabriele Amorth. Według niego szatan bardziej boi się polskiego papieża niż beatyfikowanego już Ojca Pio. - Dla szatana nie liczy się, czy polski papież został już uznany za świętego, czy jeszcze nie. Fakt, że diabeł boi się Jana Pawła II znacznie bardziej niż Ojca Pio, jest wyraźnym dowodem jego świętości - zaznaczył.

Słynny egzorcysta: "Szatan boi się JPII bardziej niż Ojca Pio" Beatyfikacji Jana Pawła II nie sprzeciwiają się ludzie. Sprzeciwia się jej szatan - przekonuje najsłynniejszy włoski egzorcysta ks. Gabriele Amorth. Według niego szatan bardziej boi się polskiego papieża niż beatyfikowanego już Ojca Pio. - Dla szatana nie liczy się, czy polski papież został już uznany za świętego, czy jeszcze nie. Fakt, że diabeł boi się Jana Pawła II znacznie bardziej niż Ojca Pio, jest wyraźnym dowodem jego świętości - zaznaczył.

Gość kajeczkaaaaaa
ludzie ale zabobony, podziwiam was, ze dalej wierzycie w takie bzdury jak bog, jezus itd. rozumiem, ludzie potrzebuja boga, ja to traktuje jak filozofie, ale haahha nie jecie miesa w wielki piatek bo pan jezus nie zyczy sobie tego i czcicie jakies figurki na krzyzach, starszne, a teraz szatan boi sie jp2 aaaaaaaaaaaaaaaaa

no niestety fakty faktami przepowiednie z Fatimy sie sprawdzają 2 sie sprawdziła a teraz 3 o wołujacym ateizmie

Karolek jako zwierzchnik kościoła zamiast karac księży pedofili czyli swoich podwładnych to on ich krył. Zamiast wyjabać z posad i posłac do prokuratury to on ich chował pod kiecką.

Gość kajeczkaaaaaa
jakie przepowiednie ? moja mama chodzila do znajomej "wrózki" też wszystko się sprawdziło, co przepowiedziała np. ilość dzieci i płeć (!)

Gość taa nieodbra pupa
pierwszych stron portali i gazet jednego którego krył zmolestował 2000 chłopców ale kicha Ja już jestem w to skłonna uwierzyć.... On w końcu faworyzował facetów. A babki to najwyżej nadawały się wg niego do rodzenia... Broń Boże do kapłaństwa, antykoncepcji tez nie wolno - żeby nie było za dobrze...

Gość Do taa nieodbra pupa
dokładnie

Diabeł sie janka boi? Ciekawe. Pewnie przyszedł do spowiedzi i sie przyznał co? Sami debile i dewoty mogą w takie głupoty wierzyc. Żaden demon czy książę piekieł nie boi sie człowieka :) bójta sie boga dzieci nawet mowić inaczej. Duchy z szafy was w dziecinstwie straszyły czy jak?

Gość taa niedobra pupa
Jezus nie jest postacią - Jako historyk mogę z całą pewnością powiedzieć, że nie słyszałam jeszcze większej głupoty... Oczywiście że są dowody, że istniał - większość z nich kościół spalił, ale nie wszystkie. Co innego kwestia - czy był Bogiem. NA to nie ma dowodów, co więcej - nie jest pewne, czy sam siebie uważał za Boga - w końcu podkreślał że wszyscy jesteśmy dziećmi Bożymi.

Gość taa niedobra pupa
http://www.gotquestions.org/Polski/Jezus-zyl-naprawde.html Tu jest choćby o tym artykuł, żródeł jest pełno, znają go inne religie, nawet islam... A trumnę z ciałem jego brata odnaleziono dokładnie tam, gdzie wg pism miała być - parę lat temu zrobili to archeologowie... Bo Jezus miał brata - co potwierdza też kościół prawosławny... Jedynie chrześcijanie musieli widzieć Maryję - jako niepokalaną zawsze - dziewicę, więc przeinaczali wszystkie fakty.

Myślę,że w większości przypadków niewiara pochodzi stąd ,że ludzie nie doświadczyli dzialania Boga w swoim życiu osobistym ,ani też nie słyszeli od wiarygodnych osób o tym jak nadzwyczajne rzeczy Bóg czyni w życiu.Jeśli tak jest to zapraszam do wspónot przy parafiach,które często spotykają się nawet bez udziału księży(ci mogą być solą w oku niektórych:) ).Często zdarzają się uzdrowienia z chorób nieuleczalnych z punktu widzenia medycyny i nastepuja rozwiązania beznadziejnych sytuacji życiowych. Co do tłumaczenia swojej niewiary tym ,że księża są tacy żli to odsyłam do fragmentów NT,gdzie Jezus mówi wyrażnie ,że wśród duchownych będą tacy,którzy nie będą postępować tak jak nauczają...tych kazał sluchać,ale nie naśladować. Skoro wśród Jego najbliższych jeden zdradzil(Judasz) a drugi sie zaparl(sw.Piotr),to nie ma się co gorszyć tym ,że teraz się takie rzeczy dzieją.

I jeszcze tylko na marginesie odnośnie nie akceptowania przez KK antykoncepcji. Niech sobie ta Pani,która ma jakieś "ale" zerknie na ulotkę dotyczącą tabletek antykoncepcyjnych i przeczyta dokładnie o "skutkach ubocznych"ich stosowania.Jeśli stwierdzi ,że ta dluga lista dzialan ubocznych jest takim "dobrodziejstwem" dla kobiety to niech spokojnie je używa:) Niech się żadna kobieta nie łudzi ,że rozregulowanie ukladu hormonalnego przez antykoncepcje przyniesie jej dzialanie korzystne dla zdrowia.Mam nadzieje ze przynajmniej nie pozbawi jej macierzynstwa,bo czesto sie to zdarza,zwlaszcza u mlodych kobiet.

Gość taa niedobra pupa
Srodkami antykoncepcyjnymi się leczy wiele chorób. Tak to już z chemią bywa, że są skutki uboczne... Ciąża też jest niezdrowa, a nawet może skończyć się śmiercią.... ani też nie słyszeli od wiarygodnych osób o tym jak nadzwyczajne rzeczy Bóg czyni w życiu.Jeśli tak jest to zapraszam do wspónot przy parafiach,które często spotykają się nawet bez udziału księży(ci mogą być solą w oku niektórych TYlko pytanie, kto jest wiarygodny? Jak ktoś wyzdrowiał w niewytłumaczalny sposób i tłumaczy to Bogiem, to dla mnie ta osoba nie jest wiarygodna. Czemu nie dziękuje np. Marsjanom? Bóg to po prostu próba odpowiedzi na pytania, na które jeszcze tych odpowiedzi nie znamy. Kiedyś uderzenie pieruna tłumaczono gniewem Zeusa. Albo inne dziwne zjawiska - czarami. Wg psychiatrów Jezus miał schizofrenię. Moja matka tez słyszy głosy i twierdzi że rozmawia z Bogiem.

Gość malowane kredki
Być może najpewniejszym dowodem na to, że Jezus chodził po tej ziemi, jest fakt, że dosłownienie tysiące chrześcijan w pierwszym wieku naszej ery, a wśród nich dwunastu apostołów, zdecydowało się oddać swoje życie, by umrzeć męczeńską śmiercią za Jezusa Chrystusa. Zauważmy, że ludzie decydują się oddać swoje życie za coś, co uważają za prawdę, natomist nikt z nas nie chce umierać za kłamstwo.

Do "taa niedobra pupa".Nie wiem czy wiesz naprawde o czym piszę.Jeśli pisałem o środkach antykoncepcyjnych to pisałem o ich działaniu zapobiegającym zapłodnieniu i wybacz,ale przeciętna kobieta używa ich raczej do do tego celu.Większość z nich jest raczej zdrowa więc branie tych leków nie leczy(bo nie ma z czego) tylko raczej niszczy równowagę hormonalną w ich organizmach,a to napewno nie sprzyja zdrowiu.Stąd ta cała lista działań ubocznych na ulotce do tych leków. Podam przykład.Moja szwagierka po urodzeniu pierwszego dziecka,brała antykoncepcję stwierdziła póżniej że nabawiła się od nich żylaków i nie mogła zajść drugi raz w ciążę,miała nawet krwotoki .Dość długi czas zajęło leczenie ,które miało doprowadzić do równowagi hormonalnej i poczęcia dziecka.Na szczęście się udało. A co do "dziwnych" uwag ,że jacyś niby psychiatrzy stwierdzili ,że Jezus był schizofrenikiem to wybacz,ale św.Faustynę też określili jacyś jako chorą na depresję. Wszystko by było dobrze tylko ,że faktem jest że przełożeni jej zakonu wysłali ją na wizytę do psychiatry po tym jak zaczęły się u niej mistyczne doświadczenia,lekarz jednak stwierdził...że jest całowicie zdrowa.

I jeszcze odnośnie modlitwy we wspólnotach ludzi świeckich.Jeśli ludzie się nad kimś modlą prosząc Boga i zaraz po takiej modlitwie następuje u tego człowieka całkowite uzdrowienie z choroby nieuleczalnej z punktu widzenia medycyny (a trwała ona np.kilka lat) , no to wybacz,ale to chyba nie zbieg okoliczności??? Więc dziękowanie w takim przypadku Marsjanom chyba nie byłoby na miejscu:)

Gość taa niedobra pupa
O rety, to duże uproszczenie twierdzić, że branie tabl. antykoncepcyjnych nie sprzyja zdrowiu. Kilkakrotnie maleje ryzyko zachorowania na raka jajnika- choćby. Jak już się podaje informacje - to trzeba to robic rzetelnie, a nie jak ruska propaganda. Mają zarówno pozytywne jak i negatywne skutki. To zresztą dyskusja dla lekarzy bardziej... Co do tej siostry - to depresji nie miała na pewno - więc nie dziwię się że psychiatra ją wykluczył... Przeżycia mistyczne to mógłby być tylko objaw schizofrenii, nie depresji.

...Srodkami antykoncepcyjnymi się leczy wiele chorób... Oooo, a to ci nowina!

...Kilkakrotnie maleje ryzyko zachorowania na raka jajnika- choćby. ... Ooooooo....

Gość gluko lekarz stwierdził że
siostra Faustyna jest zdrowa, bo sam był chory psychicznie, co u psychiatrów często się zdarza. A prawda jest taka, jeśli ty rozmawiasz z Bogiem, jest to modlitwa, jeśli Bóg , mówi do ciebie i Go słyszysz, to jest schizofrenia i nic tego nie zmieni, niestety....

...Jak już się podaje informacje - to trzeba to robic rzetelnie, a nie jak ruska propaganda... :D :D :D To ja poprosze o rzetelne źródło tych newsów o raku szyjki macicy. Kiedy i gdzie opublikowano tego typy badania i przez kogo zostały one przeprowadzone.

Gość 35T34T34
"papież jan Paweł II nie będzie świętym bo krył pedofilów (...)" To fakt, wyciszany jedynie w Polsce gdzie panuje histeria na punkcie JP2. A współcześnie, gdy coraz głośniej krzyczy się o pedofilii krytej i hołubionej (!) w KK, nie jest możliwe puścić to płazem i wręcz wynieść na ołtarze takiego poplecznika zboczeńców. A przecież to nie jedyna ciemna sprawka jaką JP2 ma na sumieniu. A to gloryfikowanie morderców? Przecież on zgadzał się na kanonizowanie funkcjonariuszy inkwizycji w Europie, jak i zbrodniarzy którzy mordowali całe narody w Ameryce Południowej.

Gość 35T34T34
"papież jan Paweł II nie będzie świętym bo krył pedofilów (...)" To fakt, wyciszany jedynie w Polsce gdzie panuje histeria na punkcie JP2. A współcześnie, gdy coraz głośniej krzyczy się o pedofilii krytej i hołubionej (!) w KK, nie jest możliwe puścić to płazem i wręcz wynieść na ołtarze takiego poplecznika zboczeńców. A przecież to nie jedyna ciemna sprawka jaką JP2 ma na sumieniu. A to gloryfikowanie morderców? Przecież on zgadzał się na kanonizowanie funkcjonariuszy inkwizycji w Europie, jak i zbrodniarzy którzy mordowali całe narody w Ameryce Południowej.